West Side Story

Raporteaza film nefunctional!

Deşi rezumat parcela aici este împărţit în două acte, iar filmul a fost iniţial destinat pentru a avea două acte, în cele din urmă sa decis că ar funcţiona mai bine fără o pauză, în scopul de a creşte tensiunea în complot.
[Edit] Actul I
Filmul se deschide pe străzile din Manhattan, în vara anului 1957. Există o tensiune cu montare pe muzica (“Prolog”) între o bandă alb american, avioanele, condus de Riff Lorton (Russ Tamblyn), şi o bandă rivală de imigranţi Puerto Rico, rechinii, condus de Bernardo Nunez (George Chakiris ). Cele Jets hărţuiască rechini şi vice-versa, culminând într-un free-de-toate de-a lungul străzilor. În cele din urmă, rechinii prinde cel mai tânăr membru al Jets, John Copii (Eliot Feld), pe terenul de joacă. În ceea ce ei încep să “sângeroase” el, toate celelalte Jets şi Sharks se grăbească şi să înceapă zarvă. Curând, locotenentul Schrank (Simon Oakland) şi Ofiţer Krupke (William Bramley [1]), ajunge şi sparge corp la corp. Schrank comenzilor Rechinii afara de joacă şi de jeturile de “a face frumos cu ei”, portoricani sau nu va fi un preţ de plătit. Odată Schrank şi Krupke sunt plecat, jeturile discuta provocatoare Sharks la un bubuit tot ce va decide cine devine controlul a străzilor. Ei decid să livreze provocarea la Sharks, la un dans mai târziu în acea noapte, deoarece este un teritoriu neutru. Riff, de asemenea, explica la Jets pe care le-au văzut alte bande (de Smaraldele şi Hawks), vin şi se duc, dar Jet de stat membrilor care Rechinii sunt diferite în comparaţie cu alte bande. Cu toate acestea Riff usureaza declaraţia, că indiferent de cote sau de situaţia Jets va trage mereu prin.
Riff decide că cel mai bun prieten lui Tony Wycek (Richard Beymer), o co-fondator al Jets, care a părăsit banda de a lucra la un local, Candy / magazin de droguri, ar fi cel mai bun membru de a prezenta provocarea la Sharks, deoarece el are mereu vin prin intermediul pentru Jets (“Jet Song”). Riff Tony vizitează la magazin şi cere să vină la dans, dar Tony nu este interesat. El spune Riff că el simte ceva foarte important este pe cale să se întâmple cu el. După un pic de măgulitor Riff, Tony se răzgândeşte şi este de acord să-l respecte şi jeturile de la dans, în cazul în care este acolo ca el va descoperi că “ceva” (“Ceva de Coming”).
Bernardo, împreună cu prietenul său, Chino, ajunge să ia sora sa Maria (Natalie Wood) şi prietena lui Anita (Rita Moreno), la dans. La dans, care are loc la sala de gimnastică, în jeturi, rechini, şi fetele sunt mult se bucura (“Dans la sala de sport”). Gazdă de dans, de mână asistent social Glad (Ioan Astin), încearcă să obţină membrii bande rivale să danseze împreună. Chiar şi aşa, membrii bandei rivale şi prietenele lor să rămână în afară. În timpul unei Mambo, Tony şi Maria a se vedea unii pe alţii, devenit infatuată, merge într-o stare de transa, cum ar fi, şi începe să danseze, să uite rivalitatea dintre grupurile lor etnice. Se saruta în cele din urmă, dar furios Bernardo le întrerupe. El a ordinelor Maria acasă şi spune Tony să staţi departe de sora lui. Este de la acest punct că Riff propune un “consiliu de război” cu Bernardo, care este de acord să se întâlnească la magazin de droguri Doc dupa dans. Tony lasă într-o uluire fericit, cântând de dragoste noile sale (“Maria”).
Maria este trimis acasă, şi Anita susţine cu Bernardo că ei sunt în America, nu, Puerto Rico. La bloc de apartamente de Rechinii “, Anita şi alte fete din Puerto Rico se angajeze într-un argument animate cu Bernardo, în apărarea dreptului Maria sa danseze cu cine ea place. Ei dezbate avantajele şi dezavantajele de ţara lor (“America”). În cele din urmă, femeile şi bărbaţii se dispersează ca Bernardo si gasca lui merge la consiliu de război.
Tony vizitează discret Maria afara scara de incendiu la casa ei şi se confirmă dragostea lor (“Tonight”). Ei aranjaţi o întâlnire a doua zi la magazin pentru mirese în cazul în care Maria lucrează. Între timp, jeturile aduna în afara magazinului lui Doc să aştepte pentru rechini. Acestea sunt vizitate de către responsabilul Krupke, care îi avertizează să nu provoace probleme pe beat lui. După ce pleacă, ei l-foileton şi diferitele teorii despre cum să se ocupe cu delincvenţa juvenilă (“Krupke Gee, ofiţer!”). Doc (Ned Glass) este pe cale de a închide magazinul, dar Jets-l convingi să rămână deschise. Rechinii ajunge în cele din urmă şi consiliu de război începe. În mijlocul de acest lucru, Tony ajunge şi le numeşte puilor pentru a avea de a lupta cu arme. El cere ca acestea au o lupta corect unu-la-un pumn în loc de un bubuit toate-out. Liderii bandelor de acord, cu Bernardo reprezentând rechini şi gheaţă (Tucker Smith), care reprezintă Jets (mai mult spre dezamagirea lui Bernardo, aşa cum el a fost în speranţa de a face faţă Tony). Acestea sunt în curând alertaţi de sosire Schrank locotenentul lui, astfel încât bandele de repede amesteca impreuna si se preface fericire si distractie. Schrank pretinde că este un lucru bun că sunt obtinerea de-a lungul şi de observaţii s-ar putea obţine chiar şi o promovare, dar el stie ce sunt de până la. Schrank ştanţare ordine de portoricani afară (în timp ce fluiera “Ţara mea,” Tis de Tine “), cere apoi Jets unde Rumble are loc, în procesul de infuriindu-l mai multor membri, cu coments sarcastice şi jignitoare, inclusiv tatal Rab-lui ( şi mai ales de acţiune), care implică Schrank mama lui este o prostituată, care supără de acţiune, care atacă aproape Schrank, dar este împiedicat de jeturile de alte mult la placerea de locotenent. Curând, jeturile dispersa Schrank şi frunze, precum şi, lăsând Tony şi Doc singur în magazin pentru a curăţa. Tony, care este într-o stare de spirit buna, surprize si Doc spune el despre dragostea lui pentru Maria. A doua zi vine la un capăt ca un Doc dificultate închide magazinul şi frunze Tony.
[Edit] Actul II
A doua zi la magazin pentru mirese Doamna Lucia, Maria canta la ei de co-lucrătorilor cu privire la cat de fericita si incantata ea este (“I Feel Pretty”). După ce toată lumea, cu excepţia Maria şi frunze de Anita, spune Anita Maria despre Rumble iminentă accidental. Spune Anita Maria să plece acasă, dar Maria insistă asupra faptului că ea vrea sa inchida magazinul de ea, deoarece ea a lucra pentru a face. Dintr-o data, Tony ajunge pentru a vedea Maria, Anita lăsând în stare de şoc. Tony spune Anita a lui şi dragostea lui Maria, Anita si bate joc de Maria. Deşi iniţial Anita este şocat să vadă că Maria şi Tony sunt cu o poveste de dragoste, ea prezinta unele toleranţă, dar griji cu privire la consecinţele în cazul în care Bernardo ar afla. Anita, care este, de asemenea, colegul de camera Mariei, lasă să se pregătească pentru o data planificată cu Bernardo după Rumble. Maria pledează cu Tony pentru a preveni rumble cu totul, chiar dacă aceasta este doar o lupta pumn, şi Tony promite să facă acest lucru. Apoi Tony şi Maria, cu hainele în magazin pentru mirese, fantezii cu privire la nunta lor (“de o parte, One Heart”). Ei folosesc manechine fără cap ca şi părinţii lor, cel mai bun om (Riff) si domnisoara de onoare (Anita). Ei au de nunta vows de schimb şi de sărut.
Un montaj muzical (“Cvintetul”), împleteşte sentimentele de Jets şi Sharks, în perspectiva anticipării rumble, Tony şi Maria de a satisface reciproc, Anita şi pregătirea pentru data de ei cu Bernardo. Cele Jets şi Sharks ajunge în locaţia lor, a fost de acord pentru Rumble, un mort-împrejmuită sfârşitul sub o porţiune de autostradă New York. Ca “lupta echitabil” începe între Bernardo şi gheaţă, Tony ajunge şi încearcă să-l oprească, dar este întâlnit cu ridicol şi de bătaie de joc de la Bernardo şi rechini. Nu pot să stea şi de ceas de cel mai bun prieten sa fie umilit, Riff furios din gene şi pumni Bernardo (“Rumble”). Desen cutitele lor, Riff si Bernardo se lupte între ele. Riff devine mâna de sus încercarea de a înjunghia Bernardo, dar Tony îl opreşte. Riff rupe departe şi conduce înapoi în luptă, doar pentru a fi fatal injunghiat de Bernardo. Riff se prăbuşeşte în timp ce predarea cuţit de Tony şi de Bernardo arata socat de ceea ce a făcut. Înfuriat, ucide Tony Bernardo cu cuţitul Riff, rezultând într-un corp la corp cu drepturi depline. Dintr-o data, sirene de poliţie în sunet de trompetă şi membrii bandei fugă, lăsând în urmă organele de Riff şi Bernardo.
Fericire constienti de ceea ce sa întâmplat, Maria este în aşteptare pentru Tony pe acoperişul blocului ei. Unul dintre rechini, Chino (Jose DeVega), pe care Maria a fost promis, soseşte şi furios îi spune că Tony a ucis fratele ei. Tony ajunge, şi iniţial Maria din genele de la el la mânie, dar Tony explică ceea ce sa întâmplat şi cere iertare pentru ei înainte ca acesta intenţionează să se predea pentru a poliţiei. Maria decide că ea iubeşte încă Tony şi roagă-l să stea cu ei. Ei îşi reafirmă dragostea lor (“Undeva”), sărut, şi să facă dragoste pentru prima dată (offscreen).
Între timp, Jets (cu gheaţă acum la comandă şi sa alăturat de fete Jet) au reasamblat în afara unui garaj. Acţiunea cere răzbunare pentru moartea lui Riff, dar copilul Ioan, precum şi o Rab-, se opune. Acţiunea striga la copii Ioan şi pentru a fi speriat, Rab-o protejeaza de baby-John şi de lovituri de bici împotriva acţiune, apoi flare tensiuni între mai multe Jets. Când un om într-o fereastră apartament de sus aruncă o bucată de sticlă care se rupe pe teren pentru a speria de pe avioane, precum şi cu încercările sale strigând de acţiune, pentru a arunca o piatra de la om, cu toate acestea, el este subjugat de gheata, care trage toate de jeturi în garaj şi le spune că vor avea răzbunare lor pe rechini, dar trebuie să-l facă atent la usurinta, sau prins şi să plătească consecinţele acţiunilor lor. (“Rece”). Când toate avioanele s-au răcit, au fiecare fişier în linişte din garaj şi să facă drumul lor înapoi la magazin de dulciuri Doc, atunci când Anybodys (Susan Oakes), un băieţoi care este disperat să se alăture Jets, ajunge după infiltrarea gazon rechinilor şi le avertizează că Chino este acum dupa ce Tony, cu un pistol. Gheaţă trimite Jets la diferite locaţii pentru a găsi Tony şi-l avertizeze. Persistenţa Anybodys “în cele din urmă plăteşte off ca ea cere de gheaţă pentru a căuta şi în afară de umbrele şi o felicită pentru fapta ei.
În dormitorul lui Maria, ea si Tony tocmai au terminat de a face dragoste. Cuplu auzi Anita sosirea acasă, şi Maria şi Tony face aranjamente rapide, şoptite pentru a răspunde la un magazin de droguri a lui Doc şi a fugit împreună să se căsătorească. Anita aude prin uşa şi ştie că ceva se întâmplă. Tony scapă prin fereastra de la dormitor şi fuge, dar Anita îl vede fugă. Anita chides Maria pentru relaţia (“A Boy Like That”). Anita spune că un om care ucide este rău, dar în curând se inmoaie ca Maria canta înapoi. Dragostea sinceră Maria (“Am o dragoste”), castiga peste Anita, şi, în ciuda durerii ei de moartea lui Bernardo, Anita este de acord să coopereze cu un plan pentru a ajuta la Maria şi Tony fugi şi se căsătorească, pentru că ea este prietena ei. Anita spune repede că Maria Chino este în căutarea pentru Tony, cu o arma.
Locotenent Schrank soseşte şi Maria întrebări despre evenimentele care au dus până la rumble, dar Maria este de protecţie de Tony şi se află pentru a acoperi pentru el. Pentru a înşela poliţist, trimite Maria Anita la farmacie Doc pe pretextul că ea este preluarea medicament pentru dureri de cap ei. Ea cere Anita să spun că a fost reţinută, explicând că ar fi plecat ea altfel. Scopul real Anita este de a spune Tony (care este de găsit în afara Anybodys apartament Maria şi se refugiază în pivniţă de farmacie lui Doc), care Maria este reţinută de la îndeplinirea lui. Dar când Anita intra in farmacie si cere pentru Tony, jeturile false, hărţui, şi bate joc de ei violeze până la Doc le opreşte. Înfuriat de atac, Anita dă Jets un mesaj diferit de Tony: Maria este mort, împuşcat de Chino pentru a iubi Tony. Doc reproşuri la Jets, oferă apoi un mesaj lui Tony. În stare de şoc şi de disperare, Tony se execută pentru a găsi Chino, strigând: “Vino şi ia-mă, de asemenea!”, Şi nu stiind ca Chino este, de fapt secret de aşteptare pentru el.
Acum, pe terenul de joacă de lângă magazinul lui Doc, Tony vede brusc Maria şi încep să curgă unul faţă de celălalt, cu bucurie. Dintr-o data, Chino apare si impusca Tony. Ca Jets şi Sharks ajunge, Maria şi un rănit mortal Tony îşi reafirmă dragostea lor (“Undeva”), Tony, dar moare în braţele ei. Maria ia arma din Chino si da vina pe membrii bandei rivale pentru decese de Tony, Bernardo, RIFF si cu ura lor, ameninţând să ucidă cât mai multe dintre ele ca ea poate, lăsând în acelaşi timp încă un glont pentru ea. Cu toate acestea, ea nu se poate face şi scade arma înainte de a se scufunda la pământ, plângând. Trei dintre Jets începe ridicarea corpul său şi doi rechini se unesc pentru a ajuta să-l afara. Maria si Jets şi Sharks mai multe merge in spatele lor într-o procesiune de înmormântare şi Chino este arestat şi dus departe de Schrank şi Krupke pentru uciderea lui Tony.