Thor

Raporteaza film nefunctional!

Thor este un film super-erou american 2011 pe baza caracterului de benzi desenate cu acelaşi nume, publicată de Marvel Comics. Acesta este al patrulea film lansat ca parte a Universului Cinematic Marvel. Filmul a fost regizat de Kenneth Branagh, scris de Ashley Edward Miller, Zack Stentz şi Don Payne, şi stele Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins şi Stellan Skarsgård. Filmul spune povestea lui Thor, un Dumnezeu care este exilat din patria lui Asgard de pe Pamant. În timp ce există, el formează o relaţie cu Jane Foster, un om de stiinta. Cu toate acestea, Thor trebuie să oprească pe fratele său Loki, care intenţionează să devină noul rege al Asgard.

Sam Raimi a dezvoltat pentru prima dată conceptul de o adaptare a filmului Thor, în 2001, dar a abandonat repede proiectul, lăsându-l în “iad dezvoltare”, de mai mulţi ani. În acest timp, drepturile au fost preluate de diverse studiouri de film până la Marvel Studios au semnat Mark Protosevich pentru a dezvolta proiectul în 2006, şi Paramount Pictures a cumparat drepturile de ecranizare. Matthew Vaughn a fost atribuit iniţial pentru a regiza filmul pentru o tentativă de eliberare 2010. Cu toate acestea, după ce Vaughn a fost eliberat din afacere exploataţia sa, în 2008, Branagh a fost abordat şi lansarea filmului a fost reprogramat în 2011. Personajele principale au fost turnate în 2009, şi fotografia principal a avut loc in California si New Mexico din ianuarie până în mai 2010. Filmul a fost convertit la 3D în post-producţie.

Thor a fost lansat pe 21 aprilie, 2011 în Australia şi pe 6 mai, 2011 în Statele Unite. [5] Filmul a devenit un succes financiar şi de critică, incasari de peste 448 milioane dolari în întreaga lume şi “Certified Fresh”, de Rotten site-ul review-Agregator Tomate. Seturi de DVD şi Blu-ray au fost lansate pe 13 septembrie, 2011 [6] O continuare, setat pentru un 15 noiembrie 2013, de presă, este în dezvoltare..

În anul 965, Odin (Anthony Hopkins), regele din Asgard, salariile război împotriva Giants Frost a Jotunheim şi liderul lor Laufey (Colm Feore), pentru a le împiedica de la cucerirea nouă taramuri, incepand cu Pamantul. Războinicii Asgardian invinge Giants Frost şi să profite de sursa puterii lor, sicriu de Winters antice.

În prezent, Odin, fiul lui Thor (Chris Hemsworth) se pregăteşte să urce la tron ​​de Asgard, dar este întreruptă atunci când Frost Giants încercare de a prelua sicriu. În vederea lui Odin, Thor calatoreste la Jotunheim să se confrunte cu Laufey, însoţit de fratele Loki său (Tom Hiddleston), prietenul din copilarie, Sif (Jaimie Alexander) şi Warriors Trei: Volstagg (Ray Stevenson), Fandral (Iosua Dallas) şi Hogun (Tadanobu Asano ). Urmează lupta până la Odin intervine pentru a salva Asgardians, distrugerea armistiţiu fragil între cele două rase. Pentru aroganţa lui Thor, Odin benzi, fiul său de puterea sa dumnezeiască şi Exilaţi-l pe Pământ ca un muritor, însoţit de ciocan Mjolnir său (sursa a puterii sale), în prezent protejată de o incantare pentru a permite doar demn să-l mânuiască.

Thor terenuri din New Mexico, în cazul în care astrofizicianul Jane Foster (Natalie Portman), o asistent Darcy Lewis (Kat Dennings) şi mentor Dr. Erik Selvig (Stellan Skarsgård), l găsească. Populaţia locală constată Mjolnir, care scutul agent de Phil Coulson (Clark Gregg), mai curând commandeers înainte de a dobândi forţa de date Jane despre gaura de vierme care a pronunţat Thor pe Pamant. Thor, după ce a descoperit locaţie în apropiere Mjolnir lui, încearcă să-l recupereze de la instalaţia care SHIELD repede construite, dar el se află în imposibilitatea de a se ridica, si este capturat. Cu ajutorul Selvig lui, el este eliberat şi demisia sa la exil pe Pamant ca el dezvoltă o poveste de dragoste cu Jane.

Loki descopera ca este fiul lui Laufey, adoptată de către Odin, după terminarea războiului. Odin, depăşirea cu stresul de la descoperirea lui Loki şi exilul lui Thor, cade în adânc “Odinsleep”, care îi permite să recupereze. Loki devine rege şi oferă Laufey sansa de a ucide şi de a prelua Odin sicriu. SIF şi Warriors trei, nemulţumiţi cu regula lui Loki, încearcă să se întoarcă din exil Thor, convingându Heimdall (Idris Elba), portar de Bifröst – mijloacele de a călători între lumi – pentru a le permite trecerea pe Pamant. Conştient de planul lor, Loki trimite Destroyer, un automat aparent indestructibil, să-i urmărească şi să ucidă Thor. Războinicii găsi Thor, dar Destroyer atacă şi le infrangeri, Thor determinat să se ofere în schimb. Lovit de distrugator si aproape de moarte, jertfa lui Thor se dovedeşte demn să-l mânuiască Mjolnir. Ciocan revine la el, restabilirea puterilor sale şi care îi permite să învingă Destroyer. Jane saruta la revedere şi promiţând să se întoarcă, el si colegii sai Asgardians întoarce să se confrunte cu Loki.

În Asgard, Loki trădează şi ucide Laufey, dezvăluind planul său adevărat încercarea de a utiliza Laufey asupra vietii lui Odin ca o scuză pentru a distruge Jotunheim cu Podul Bifröst, dovedind astfel demn de tatăl său. Thor ajunge şi luptă Loki înainte de a distruge Bifröst Bridge pentru a opri planul lui Loki, eşuare se în Asgard. Odin trezeşte şi previne fratii de la care se încadrează în abisul creat în urma distrugerii podului, dar Loki se permite să cadă. Thor face împace cu Odin, a recunoscut că nu este gata pentru a fi rege, în timp ce pe Pamant, Jane si cauta echipa sa pentru un mod de a deschide un portal pentru Asgard.

Într-o scenă post-credite, Selvig a fost luată la un scut instalaţie, în cazul în care Nick Fury (Samuel L. Jackson), se deschide o servietă şi îl întreabă de a studia un obiect misterios, care spune că Fury pot avea putere de nedescris. Un invizibil Loki Selvig solicită să fie de acord, care nu Selvig.

Chris Hemsworth în Thor:

Zeul tunetului de pe dumnezeirea nordic mitologic din acelaşi nume. Directorul Kenneth Branagh şi Marvel Studios, Kevin Feige a ales şef Hemsworth, după un proces de back-şi-mai departe, în care actorul de 27 de ani a fost iniţial a scăzut de la considerare şi apoi dat oa doua şansă pentru a citi o parte. [7] Hemsworth a declarat că el a câştigat 20 de lire sterline pentru rolul de consumul de non-stop şi a arătat că “nu a fost până la Thor că am început ridicarea greutăţilor, totul a fost destul de nou pentru mine” [8] În ceea ce priveşte preluarea lui de caracter., a spus Hemsworth , “Am păstrat doar încercarea de a umaniza totul, şi păstraţi-l foarte real Uită-te în toate activităţile de cercetare cu privire la cărţile de benzi desenate care am putea,. dar, de asemenea, aduce înapoi la” Cine este acest tip ca o persoană, şi ceea ce este relaţia sa cu oameni din scene individuale? “[9] Despre apropie de stilul de lupta lui Thor, a remarcat el,” În primul rând, ne-am uitat la cărţi de benzi desenate şi atitudine, modul [Thor] mişcări şi lupte, şi o mulţime de puterea lui pare să se întocmeşte prin sol Am vorbit despre boxeri, ştii,. Mike Tyson, foarte scăzută la sol şi de piept de mare deschisă şi leagăne mari umeri şi foarte fel de brutale, dar graţios în acelaşi timp, şi apoi ca am filmat lucruri chestii a devenit mai uşor “. [10]

Natalie Portman ca Jane Foster:

Un om de ştiinţă şi de interesul lui Thor dragoste. Marvel Studios a declarat într-un anunţ care personajul a fost actualizat de la rolul de benzi desenate “iniţial pentru adaptare caracteristica. [11] Când a fost întrebată de ce a luat rolul de, Portman a răspuns,” am crezut ca suna ca o idee ciudata, deoarece Kenneth Branagh de regie ea, asa ca am fost la fel ca, “Kenneth Branagh face Thor este super-ciudat, am Trebuie să o fac.” [12], Portman a declarat că ea a vrut sa faca un mare film de efectele pe care a subliniat caracterul, şi obţinerea de a face cu Branagh a fost un nou mod de abordare este, relativ la Star Wars [13]. În ceea ce priveşte pregătirea ei pentru rolul Portman a remarcat, “Am semnat pentru a face acest lucru înainte de a exista un script. si Ken, care este uimitor, care este atât de incredibil, a fost ca, “Tu poate ajuta într-adevăr crea acest personaj”, am ajuns sa citesc toate aceste biografii de oameni de ştiinţă de sex feminin, cum ar fi Rosalind Franklin, care au descoperit de fapt dublu helix de ADN, dar nu a primit credit pentru aceasta.. se zbate au avut şi modul în care au crezut -.. Am fost ca, “Ce o mare oportunitate, intr-un film foarte mare care se întâmplă să fie văzut de o mulţime de oameni, de a avea o femeie ca un om de stiinta” E un om de stiinta foarte gravă, deoarece în comic ea este o asistentă medicală, iar acum au făcut-o un astrofizician Serios, stiu ca suna stupid, dar este de acele lucruri mici care face fetele cred ca e posibil.. Nu le da un [rol] model de “Oh, Trebuie doar să se îmbrace drăguţ în “filme” [14].

Hiddleston promovarea filmului la Londra, în aprilie 2011.

Tom Hiddleston ca Loki:

Fratele adoptiv lui Thor şi duşmanul pe divinitatea cu acelaşi nume. Hiddleston a fost ales după ce în prealabil de lucru cu Branagh pe Ivanov şi Wallander [15]. Iniţial Hiddleston auditie pentru a juca Thor, dar Branagh a decis talentul său ar fi mai bine valorificate joc Loki. Hiddleston a declarat că “Loki este ca o carte de benzi desenate versiune de Edmund din Regele Lear, dar obraznic.” Hiddleston a declarat că a trebuit să ţină un regim alimentar strict, înainte de începerea filmărilor, deoarece “Ken [Branagh] Loki vrea să aibă un aspect suplu şi de foame, ca şi Cassius în Iulius Cezar. Punct de vedere fizic, el nu poate fi prezintă ca Thor”. [ 16] Hiddleston uitat la Peter O’Toole ca sursă de inspiraţie pentru Loki, precum şi explicarea, “destul de interesant, [Kenneth Branagh] a spus să se uite la Peter O’Toole, în două filme specifice, The Lion in Winter şi Lawrence al Arabiei. Ce este interesant despre … sa de performanţă [ca Regele Henry] este să vedeţi cât de afectat este Exista o cruditate [cu performanţa lui];. e aproape ca şi cum el a trai cu un strat de piele pieliţă departe El este grandios şi plini de lacrimi şi, într-o clipă. , prin rotatie hilar şi apoi terifiant Ceea ce am vrut a fost ca volatilitatea emotionala.. Este un stil diferit care acţionează, nu este destul de acelaşi lucru, dar este fascinant pentru a merge înapoi şi priviţi un actor la fel de mare ca şi cap O’Toole pentru cei mare mare dealuri “[17].

Anthony Hopkins, Odin:

Conducător de Asgard, tatăl lui Thor, şi tatăl adoptiv al Loki, bazat pe divinitatea mitologică a acelaşi nume. [18] Într-un interviu Hopkins, a declarat că nu ştia nimic de benzi desenate. Despre film, a spus el, “Este un film super-erou, dar cu un pic de Shakespeare aruncat în” [19]. Hopkins a declarat, “Sunt foarte interesat de faptul că relaţia dintre taţi şi fii”, şi că, “Tatăl meu a relaţiei cu mine a fost rece, El a fost un personaj cald-sange, dar pentru mine, rece.. Când am fost tânăr, şi-a exprimat dezamăgirea lui pentru că am fost rău la şcoală şi toate că El nu a vrut să spună nici un rău,. dar am simţit că nu ar putea satisface până la aşteptările sale. ” Hopkins a exprimat că el a găsit o rezonanţă personală în rolul lui Odin, spunând, “El este un om pupa El este un om cu scop.. Am juca Dumnezeu, care alungă fiul din Regatul de Asgard, deoarece el a dat-o. E un hot-capete , om temperamental tanar …, probabil, un cip de pe bloc de vechi, dar am decis că nu e chiar gata să se pronunţe cu regatul viitor, aşa că l alunge. Sunt dur şi se plânge soţia mea şi am spus, “Asta este motivul pentru care am “Sunt rege.” . El este nemilos, ia-l de-sau-lasa-l Femeile sunt mult mai iertator,. Barbatii nu sunt atat de iertatoare stiu in viata mea, karma mea este, “Dacă nu vă place, greu, merge mai departe.” Şi am muta pe Sunt un pic ca Odin mine. “. [20]

Stellan Skarsgård ca Erik Selvig:

Un om de stiinta de a face cercetare în New Mexico, care întâlneşte Thor. [21] Skarsgård a declarat că el nu a fost iniţial familiarizat cu Thor. [22], de ce a luat parte, Skarsgård a remarcat, am “ales Thor, din cauza [director] Kenneth Branagh Scenariul a fost. frumos şi am ajuns să repete şi să discute cu scriitori şi de a face unele colaborarea în procesul de a face noi potrivi. Aşa că am avut un timp foarte fericit pe el. Ceea ce am încerca întotdeauna să faceţi este să faci imediat ceva doar nu au făcut, aşa că am obţine variaţie în viaţa mea. am făcut aproximativ 90 de filme şi, dacă am făcut acelaşi lucru de peste si peste din nou, mi-ar fi plictisit de acum incerc. pentru a alege filme diferite, mă duc şi fac cei mari cei care au făcut şi pe care le pot permite, de obicei, pentru a merge şi a face unele filme foarte mici, obscure şi de experiment un pic “. [23]

Kat Dennings ca Darcy Lewis:

O co-lucrător de Jane Foster [24]. Dennings descris personajul ei ca Foster a lui “mic ajutor gnome”. [13] Dennings a declarat că rolul ei a fost extins în cursul procesului de repetiţie. [25] Dennings a explicat, “Ea e ca un fel de drăguţ, catelus Clueless, puţin sau poate un hamster. Nu a fost de mult pe pagina pentru rolul lui Darcy pentru a începe cu şi nu am vedea chiar un scenariu înainte de a mi-am luat de locuri de muncă aşa că nu am ştiu cu adevărat cine a fost Darcy . la început, dar ea într-adevăr a evoluat – ea e atât de distractiv de mult acum chiar si ea e foarte Scooby-Doo în cazul în care face sens Ea este întotdeauna trei paşi în spatele şi să reacţioneze la ceea ce se intampla cu aceste expresii mari … Ea devine lucrurile greşit şi nu.. grijă “[26].

Idris Elba în Heimdall:

Toate-vedea, toate-audiere santinelă Asgardian de pod bifröst, bazat pe divinitatea mitologică a acelaşi nume [27], Elba a declarat implicarea Branagh a fost un stimulent important pentru a lua rolul de:. “[Branagh] ma sunat personal şi a spus, “Eu ştiu acest lucru nu este un rol mare, dar mi-ar place să te văd l joace.” Este Kenneth Branagh am fost ca, “siguranta”. “. [28] Despre rolul Elba a remarcat,” Am făcut ecran verde pentru prima dată, nu aş dori să fac un film întreg de ecran verde,! Dar. Tu fel a uita complot un pic, ca fiind într-o piesă de teatru pe Broadway şi face-o de peste si peste si uita linia de la jumătatea prin intermediul “[29]. Elba a declarat că a făcut un angajament de patru imagine cu Marvel Studios. [30] turnare Elba a determinat un boicot propusă de către Consiliul de cetăţeni conservatori şi o dezbatere în rândul fanilor de carte de benzi desenate, unii insistând că a fost greşit pentru un om negru pentru a juca un zeu nordic. În răspuns Elba numit dezbaterea “ridicol”. [31] [32] [33]

Colm Feore ca Laufey:

Regele Giants Frost şi tatăl biologic Loki, bazat pe fiinţa mitologică a acelaşi nume. [34] Feore a declarat că a luat de cinci ore pentru machiajul sa fie aplicate. [35] Despre Feore caracterul lui remarcat, “Eu sunt regele de Giants Frost. Iar dacă aţi văzut la oricare dintre Giants Frost, ştii că eu sunt, desigur, Napoleon a Giants Frost Ne-am. nişte tipi masivi, fabuloase pe care mi-pitic si vin in jur de opt- şi-o jumătate de metri, noua picioare. Dar, nu. nu vă pot spune de prezenţa comandantului eu sunt seful “?. [34] El a spus de formare shakespeariene a împărtăşit cu Hopkins si regizorul Branagh au contribuit la menţinerea producţiei în mişcare vioi , spunând că “în timpul pauzelor, Tony, eu şi Ken ar fi vorbit în stenografie lui Shakespeare despre ceea ce fac personajele au fost, ceea ce ne-am gandit ca pot fi, şi cum ne-ar putea concentra atentia mai inteligent. Acestea au fost discuţiile care au avut nici o mai mult de câteva minute între ia, dar au permis Ken, Tony şi [mine] să se înţeleagă reciproc instantaneu, fără a Ken ţinând seama de o oră distanţă de a explica actorilor exact ce se întâmplă atât de faptul că a fost extrem de util. “. [36]

Ray Stevenson ca Volstagg:

Un membru al Warriors trei;. Un grup de trei aventurieri Asgardian, care sunt printre tovarăşii cei mai apropiaţi lui Thor, cunoscut pentru atât sa poftei de mancare consistent si circumferinta largă [37] Stevenson anterior a lucrat cu Kenneth Branagh, în filmul 1998 Teoria de zbor, şi cu Marvel Studios ca personajul titular în Punisher: War Zone. Stevenson a purtat un costum de grăsime pentru rol, declarând, “Am încercat pe costum, şi ceea ce au facut ei este un fel de sex-l: el e un fel de subtire, dar rotunda.”. Stevenson a spus, “El are fiecare bit de care verva Falstaffian şi vigoarea, şi un pic de un intestin bere pentru a sugera că apetitul enorm, dar el nu e un fel de Weeble-în formă de cifre el este în benzi desenate E Falstaff cu muschi.. I “am luat acest uimitor de spumă-injectie undersuit care Firuri electrici cu mine.” [38].

Tadanobu Asano ca Hogun:

Un membru al Warriors trei, în primul rând identificat prin comportamentul său sumbru si ca singurul membru care nu este o Aesir [37]. Ray Stevenson a spus de caracter a lui Asano, “El nu vorbeşte mult, dar când o face, toata lumea se opreşte în sus. dar, de asemenea, în sala de vindecare în cazul în care toată lumea linge rănile lor, el este tipul care merge doar cu privire la afacerea lui “[39].

Joshua Dallas, Texas, Fandral:

Un membru al Warriors Trei, caracterizată ca o irepresibilă swashbuckler şi romantică [37]. Stuart Townsend, a fost aruncat după ce iniţial Zachary Levi a fost forţat să părăsească rolul din cauza unui conflict de planificare. [37] [40] Cu toate acestea, zile înainte de filmare a început , Townsend a fost înlocuit cu Dallas, invocând “diferenţe creative”. [41] Dallas, a spus el crede că Fandral “ar dori să se gândească la el însuşi un crai. El ar dori să se gândească la el, am zis, ca R. Kelly a Asgard El este. un iubit, nu un luptator “. Dallas a menţionat că Errol Flynn a fost o sursa de inspiratie pentru personajul declarând, “El a fost o sursă de inspiraţie mare pentru caracterul şi pentru mine, am vazut o multime de filme sale şi natura de ajuns că în oasele mele.. Am încercat să scoată în evidenţă faptul că pic Flynn a-Ness în ea Flynn a avut. o mulţime de care farmecul băieţesc care a Fandral are …. “[39]

Jaimie Alexander ca Sif:

Un războinic şi prieten din copilărie al lui Thor pe divinitatea mitologică a acelaşi nume. Alexandru este cel mai bine cunoscut pentru rolul ei de Jessi XX pe ABC Family serie Kyle XY [42]. Alexandru a spus că ea a fost familiarizat cu Marvel Comics înainte de a fi luat parte, au crescut cu patru frati. [43] Alexandru a spus parte necesare oră pe zi în sala de gimnastică, deşi formarea nu este familiar cu ea, explica ea a fost una dintre putinele fete pe Colleyville ei, Texas, liceu echipa de lupte libere [44]. Alexandru descris personajul ei ca fiind “unul dintre băieţi” şi că, “Ea este foarte talentat, luptator calificat şi poate sta pe cont propriu împotriva oricărui personaj negativ în filmul”. Despre relaţia ei cu Thor a declarat ea, “Ea este foarte loial Thor şi îi pasă foarte mult despre el şi protejarea protejarea Asgard”. [45]

Rene Russo ca Frigga:

Sotia lui Odin, regina Asgard, mama vitregă a lui Thor şi mama adoptivă a Loki, bazat pe divinitatea mitologică a acelaşi nume. [46] Russo a declarat martie 2011 un interviu pe care ea a semnat pentru continuări posibile, glumind că, ” În cele din urmă mă vor da afară, deci cine ştie cât de multe am să fac “.