The Spiderwick Chronicles

Raporteaza film nefunctional!

Filmul se deschide cu Arthur Spiderwick (David Strathairn), în studiul său, o camera plina cu bug-uri şi creaturi ciudate în borcane. El frenetic pune împreună o carte, se leaga de ea, şi timbre mărcii sale pe coperta, atunci când un sunet ciudat bestial se aude afara.
80 de ani mai târziu, familia Grace ajunge la conac vechi Arthur Spiderwick ca acestea sunt în mişcare inch Jared este nespus de mult pentru a obţine un telefon de la tatăl său, care promite să ridice Jared curând. Jared, Simon si Mallory, apoi auzi sunetele din perete. Mallory loveşte de perete, cu o mătură, şi o întreagă secţiune a prabuseste perete, dezvăluind un dumbwaiter. Jared foloseşte dumbwaiter de a se transporta până la pod: un studiu. In cadrul studiului, Jared gaseste o carte de piele legat cu titlul: “. Ghid de Arthur Spiderwick de câmp la fantastica lume jurul tău” Jared citeşte cartea, în ciuda unui avertisment de a nu-l notă, cauzând un vant puternic pentru a sufla şi un val de presiune pentru a izbucnit de la casa, trezind fiara care a fost audiat în prologul. Un montaj prezinta Arthur Spiderwick petrece viaţa lui a pune împreună o carte de toate creaturile nevăzute invizibile pentru ochiul liber. El dezvăluie modul în care unii sunt un fel, dar unele sunt rele, ca capcaun, Mulgarath.
A doua zi, Jared descoperă o creatură mică, Thimbletack (Martin Short), şi, de asemenea, învaţă că el se bucură de consumul de miere de albine. El vede Simon în curte când, deodată, Simon este luat de fiinţe invizibile şi târât departe. Thimbletack dă Jared “piatra vedea”, care să îi permită să vadă spiriduşi invizibile, de rele, care Simon departe. Jared se execută în pădure să caute Simon găseşte şi un foc de tabara cu cuşti suspendate în jurul ei. Într-o cuşcă, el găseşte Hogsqueal (Seth Rogen), un spiriduş care dă Jared “Sight”, astfel încât el poate vedea creaturile fără piatră (deşi el trebuie să scuipe în ochii lui Jared să o facă). Simon este adus în foc de tabara, în cazul în care un bătrân îl întreabă dacă ştie cine are Ghidul de câmp. Simon merge înapoi la casa să-l, şi se confruntă cu Jared, care a văzut rândul său, omul cel vechi în Mulgarath. Un elf observă gemenii lupta cu cartea in mana lui Jared şi avertizează pe ceilalţi. Atunci când sunt atacate, gemenii fugi şi se retragă în interiorul unui cerc de ciuperci din jurul casei, care servesc ca o barieră pentru spiriduşi. Mallory le vede întoarce şi este atacat de spiriduşi invizibile, dar Jared îi dă piatră şi îi permite să le atace, precum şi este capabil de a intra în casă cu retragerea twins.They la mansardă, în cazul în care se urca pe acoperiş şi descoperi că există sute de spiriduşi din jurul casei. Ei decid în unanimitate să ardă cartea pentru a preveni spiriduşi de la preluarea ea.
Cartea ezită să ardă după câteva minute de aşteptare şi abandoneze planul lor. Când Goblins înconjoară casa, Simon sugerează că vizita Lucinda la azil. Simon distrage atenţia de spiriduşi, în timp ce Jared si Mallory să ia o comandă rapidă la oraş şi sunt urmărit de un troll mol, pe care le scape. Ei fac la azil, unde se intalnesc marea lor mătuşă Lucinda (Joan Plowright). Ea explică ce sa întâmplat cu tatăl ei: Într-un flashback, Arthur este indicat a face cerc în timp ce Lucinda joacă din apropiere. Ea inocent paşii în afara cercului, şi Arthur vede spiriduşi se apropie şi încearcă să-i avertizeze Lucinda în timp ce în interiorul studiului. Ea fără să vrea, se face vulnerabile şi este atacat de spiriduşi şi de Arthur avizele acest lucru. El încearcă să o salveze şi reuşeşte, deşi Arthur este luat de zane imediat după, lăsând Lucinda de a trăi viaţa ei tată. Lucinda spune Jared si Mallory, care Arthur este încă în viaţă, ţinută în captivitate într-o poiană sacră de sprites. Cele Goblins descoperi locaţia lor, şi le ataca, se încheie în cartea înşelat pagină cu pagină de către unul dintre spiriduşi, care scapă cu cunoştinţe despre modul de a penetra câmpul cercul de ciuperci. El revine la Mulgarath în pădure, care intenţionează să pătrundă cerc atunci când Luna se duce în jos.
Înapoi la casă, Simon descoperă că Jared trecut ghidul de teren cu o carte de bucate si este suparat. Mama lor vine cu autorităţile, care tind să frica-a lovit în timp ce Lucinda Helen ia acasă copii. Ei reveni la conacul unde Hogsqueal îi informează că a primit spiriduşi pagini ale cărţii şi va distruge cercul seara. Jared, care posedă încă o jumătate de carte, îşi aminteşte cum a spus ghidul de domeniul lui Arthur pentru animale de companie Griffin şi foloseşte cântarea folosit pentru a-l cheme. El citează cu succes Griffin şi zboară la o poiană secretă, în cazul în care se găsesc Arthur Spiderwick, că nu au de ani ca zane folosească abilităţile lor de a menţine mereu el la vârsta de el a fost atunci cand au l-au luat. Jared convinge Arthur să distrugă cartea, dar ei află că Thimbletack le-a trecut cu carte de bucate pentru a păstra ghidul de siguranţă. Arthur spune Jared să se întoarcă acasă şi de a folosi cartea pentru a opri Mulgarath. Arthur trucuri atunci zâne în închirierea de copii lăsaţi de spunându-le că el are de folosire, el este inconjurata de zane dupa ce au descoperit Ruse, refuzând alocaţia sa să plece. Jared decide să pregătească pe alţii să lupte Mulgarath, oferindu-le cu arme (cea mai mare parte sos de tomate, care acţionează ca un acid de spiriduşi) şi Jared convinge pe mama sa de creaturi sunt într-adevăr reală atunci când Thimbletack apare în faţa ei.
Mulgarath şi spiriduşi alunge familia Grace, prin conacul Spiderwick. Ei se ascund în diferite părţi ale conac şi aprinde o flacără, setarea de pe explozie. După distrugerea spiriduşi (inclusiv capac roşu), într-o explozie de sos de rosii, Jared găseşte tatăl său (a deghizată Mulgarath), la uşă. Jared cere lui “tata”, ceea ce el a încercat să-i spună la telefon si el raspunde cu “Am vrut doar să-ţi spun că te iubesc.” Jared vede prin Ruse sa si-l înjunghie în mână făcându-l să se întoarcă la Mulgarath. Atrage Jared Mulgarath de la bucătărie la studiu si rani Thimbletack Mulgarath. Ei merg la acoperiş şi Hogsqueal vede Jared urca mai mare pe acoperiş, pentru a evita Mulgarath şi pregăteşte. Mulgarath obţine carte şi pleacă din casă, doar pentru a transforma într-un corb, zbura spre un copac şi se devorat şi înghiţit de Hogsqueal, care tanjeste dupa pasari. Jared cade de pe acoperiş şi împacă cu mama lui.
Câteva săptămâni mai târziu, Lucinda se lasa pe spate in imobiliare. Arthur apare, mersul pe jos pe partea de sus a pernei de sprites, şi mărturiseşte că a lăsat să Lucinda scape de el, promiţând să nu facă acest lucru din nou. Spunându-i că, dacă el paşii pe farmecul Pixies de imbatranire ar opri de lucru şi el se va transforma în praf, Lucinda schimb alege să meargă cu el înapoi la poiana, transformarea înapoi într-o de 6 ani, la intensificarea piciorul pe sprites. Întoarcerea doi la lumea zână împreună, ca Jared, fraţii lui, şi mama sa mers înapoi în casă.