The Silence of the Lambs

Raporteaza film nefunctional!

Clarice Starling (Foster) este tras de la formarea ei, la Academia FBI de la Quantico, Virginia, de Jack Crawford (Glenn), de unitate Biroului Behavioral Science. El a sarcinilor sale cu interviuri Hannibal Lecter (Hopkins), un psihiatru fost şi încarcerat criminal canibal serie, crezând perspectiva Lecter lui ar putea fi utilă în urmărirea unui criminal în serie poreclit “Buffalo Bill” (Levine), care piei victimelor sale de sex feminin de cadavre.
Starling calatoreste la Spitalul de Stat din Baltimore pentru Insane penal, în cazul în care ea este condus de Dr. Chilton Frederick (Anthony Heald) pentru sferturi solitare a lui Lecter. Deşi iniţial plăcut şi politicos, Lecter creste nerăbdător cu încercările Starling, la “disecarea” lui şi refuzuri ei. Ca ea este de a pleca, unul dintre filmele de material seminal de prizonieri de la ei. Lecter, care consideră că impoliteţea “nespus de urât”, solicită Starling spate şi îi spune să caute un vechi pacient al său. Acest lucru o duce la o magazie de depozitare în cazul în care ea descoperă un cap de om tăiată. Ea se întoarce la Lecter, care îi spune că omul este legat de Buffalo Bill. El se oferă să profilul Buffalo Bill, cu condiţia ca el să fie transferat departe de Chilton, pe care o detestă.
Când Buffalo Bill rapeste fiica unui senator american, Catherine Martin, Crawford autorizează Starling Lecter pentru a oferi un acord fals promite un transfer de închisoare în cazul în care oferă informaţii care vă ajută găsiţi Buffalo Bill şi de salvare abductee. În schimb, Lecter începe un joc de quid pro quo-ului cu Starling, oferind indicii cuprinzătoare şi a cunoştinţelor despre Buffalo Bill Starling, dacă îi va da informaţii despre trecutul ei, ceva ce ea a fost sfătuit să nu facă. Chilton înregistrează în secret conversaţia şi dezvăluie afacere Starling ca un fals înainte de a oferi Lecter pentru a transfera în schimbul pentru o afacere de luare a Chilton propriu. Lecter este de acord şi este transportat cu avionul la Memphis, unde sa dezvaluie informatii personale pe Buffalo Bill la agenţi federali.
Ca vanatoarea incepe, vizitează Starling Lecter la celula lui specială într-un tribunal din Tennessee şi confruntă-l cu decriptarea ei de numele el a oferit (“Louis Friend”, o anagrama a “sulfat de fier”, de asemenea, cunoscut sub numele de aur de prost). Lecter refuză motive Starling pentru adevăr şi o forţează să povestească copilărie traumatizantă. Ea îi spune cum a fost orfan şi mutat la ferma unei rude, unde a descoperit un abator de miel şi a făcut o încercare nu a reuşit să salveze una dintre miei. Lecter-o dă înapoi dosarele la Buffalo Bill după conversaţia lor este întreruptă de Chilton şi de poliţie, care o insotesc din clădire. Mai târziu în acea seară, Lecter ucide pe cei doi paznici, iese din celula sa şi dispare.
Starling analizează adnotări Lecter a dosarelor şi îşi dă seama că Buffalo Bill stia victimă primul său personal. Starling călătoreşte în oraşul natal victimei şi descoperă că Buffalo Bill a fost un croitor, cu rochii si modele de rochii identice la patch-uri de piele eliminate de la fiecare dintre victimele sale. Ea telefoane Crawford să-l informeze că Buffalo Bill incearca sa croiasca un “costum femeie” de piele reale, dar Crawford este deja în drum pentru a face o arestare, având în eco-trimitere notele Lecter cu arhivele de spital şi de a găsi un om numit Jame Gumb, care, odata aplicate, fără succes pentru o operaţiune de schimbare de sex. Starling continuă intervievarea prietenii prima victimă a lui Buffalo Bill în timp ce Crawford a conduce o echipa FBI tactic la adresa Gumb în Illinois. Casa din Illinois este gol şi Starling este dus la casa de “Jack Gordon”, ea îşi dă seama care este, de fapt Gumb Jame. Ea îl urmăreşte în său multi-cameră subsol, în cazul în care ea descoperă că Catherine este încă în viaţă, dar prins într-un loc uscat bine. După oprirea luminile subsol, Starling Gumb tulpini, în întuneric, cu vedere de noapte, ochelari de protecţie, dar oferă poziţia sa atunci când el departe cocoşilor revolverul; Starling se în jurul valorii doar în timp şi-l omoară.
Unele timp mai târziu, la o petrecere de absolvire Academia FBI, Starling primeste un telefon de la Lecter, care este la un aeroport în Bimini. El o asigură că nu are de gând să-i urmărească şi solicită ei să se întoarcă favoarea, pe care ea spune ca nu se poate face. Lecter, apoi închide telefonul, spunând că el este “are un prieten vechi pentru cină”, şi începe în urma unei Chilton nou-sosit înainte de a dispărea în mulţime