The Shawshank Redemption

Raporteaza film nefunctional!

În 1947, bancherul Andy Dufresne (Tim Robbins), este condamnat de uciderea soţiei sale şi de iubitul ei, bazat pe dovezi circumstanţiale, şi este condamnat la două condamnări pe viaţă consecutive de la Penitenciarul de Stat Shawshank. Andy se împrieteneşte repede de contrabandă traficant de Ellis Boyd “Red” Redding (Morgan Freeman), un deţinut ispăşeşte o condamnare pe viaţă. Red procura un ciocan de piatră pentru Andy, permiţându-i să creeze bucati mici de piatra de şah. El a obţine un poster mare de Rita Hayworth pentru Andy, a urmat în ultimii ani de imagini cu Marilyn Monroe şi Raquel Welch. Andy lucrează în spălătorie închisoare, dar este în mod regulat atacat de “Surorile” şi turbării liderul lor (Marcu Rolston).
În 1949, Andy aude brutal şef al Gărzii de Byron Hadley (Clancy Brown), plângându privind impozitele pe o moştenire viitoare, şi-l informează despre o portiţă de scăpare financiar. După un alt atac vicios de Surorile ucide aproape Andy, turbarii este bătut şi schilodit de Hadley. Mlaştini este trimis la o altă închisoare şi Andy nu este atacat din nou. Mai târziu, sub pretextul unui control de celule, Warden Samuel Norton (Bob Gunton) se întâlneşte cu Andy şi reassigns-l la bibliotecă, pentru a ajuta persoanele în vârstă deţinut Brooks Hatlen (James Whitmore), un pretext pentru Andy pentru a gestiona sarcinile financiare pentru închisoare . Consiliere si expertiza sunt mai curând căutat de către poliţiştii de la alte Shawshank şi din închisori din apropiere. Andy incepe sa scrie scrisori pe săptămână pentru a guvernului de stat pentru fondurile de îmbunătăţire bibliotecă decrepit.
În 1954, Brooks este eliberat condiţionat, dar nu este capabilă să se adapteze la lumea din afara, după 50 de ani de închisoare, el se blochează. Andy primeste o donatie de bibliotecă, care include o înregistrare de Nunta lui Figaro. El joacă un extras de pe sistemul de sonorizare, care rezultă în el primeşte izolare. După eliberarea sa, Andy explică faptul că el deţine pe speranta ca ceva care închisoarea nu poate lua de la el, dar Red respinge ideea. În 1963, Norton începe exploatarea forţei de muncă de închisoare pentru lucrări publice, subcotarea costul forţei de muncă calificată prin skimming profiturile şi de a primi mita.
În 1965, Tommy Williams (Gil Bellows) este incarcerat pentru jaf. El se alătură Andy cerc roşu şi de prieteni a lui, Andy şi-l ajută în obţinerea de GED lui. În 1966, după ascultarea detalii ale cazului lui Andy, Tommy relevă că un deţinut de la o altă închisoare a asumat responsabilitatea pentru o crimă identică, sugerand nevinovăţia lui Andy. Se apropie de Andy Norton cu această informaţie, dar gardian refuză să asculte. Plasează norton Andy în detenţie solitară şi a Tommy ucis de Hadley sub masca unei tentative de evadare. Andy refuză să continue cu înşelătorie, dar Norton ameninţă să distrugă bibliotecă şi să ia distanţă de protecţie a lui şi de tratament preferenţial. După ce este eliberat de la Andy solitar el spune Roşu de visul său de a trăi în Zihuatanejo, un mexican Pacific de coastă oraş. În timp ce Red-l ridică din umeri ca pe nerealist, Andy-l instruieşte, ar fi vreodată eliberat, pentru a vizita o fâneaţă specific apropiat Buxton pentru a prelua un pachet.
A doua zi, la apel, celula lui Andy este gol. Înfuriat, Norton aruncă una dintre pietre a lui Andy de la afişul de Raquel Welch, care, prin lacrimi, dezvăluind un tunel care Andy a săpat cu ciocanul piatra lui de-a lungul ultimelor două decenii. Noaptea precedentă, Andy a scăpat prin tunel şi conducta de canalizare cu închisoare de Ledger Norton, care conţine detalii de spălare de bani. În timp ce poliţiştii l caute în dimineaţa următoare, Andy, care prezintă ca Randall Stevens, viziteaza mai multe bănci pentru a retrage bani spălaţi. În cele din urmă, el trimite registrul şi dovezi de corupţie şi a crimelor de la Inchisoarea pentru un ziar local. Poliţia a ajuns la Inchisoarea şi să ia în custodie Hadley, dar Norton se sinucide pentru a evita arestarea.
Dupa ce a slujit 40 de ani primeste Red eliberare condiţionată. El se luptă să se adapteze la viaţa din afara închisorii şi se teme că nu va fi. Amintindu promisiunea sa de a Andy, el vizitează Buxton şi găseşte o memorie cache de bani care conţine şi o scrisoare, cerându-i să vină la Zihuatanejo. Red încalcă condiţionată său şi călătoreşte la Fort Hancock, Texas, să treacă graniţa în Mexic, a recunoscut că se simte în cele din urmă speranţă. Pe o plaja din Zihuatanejo, el găseşte Andy, şi cei doi prieteni sunt fericit reunite.