The Prince Of Egypt

Raporteaza film nefunctional!

In Egiptul antic, 1285 BC, Yocheved (Ofra Haza), un sclav evreu, şi copiii ei, Miriam şi Aaron, ai grija ca baietii evrei de copii sunt luate fără milă şi ucis de soldaţi egipteni, cum comandate de faraonul Seti I (Patrick Stewart), care se teme de o creştere la bărbaţi evrei ar putea duce la o revoltă. Pentru a salva fiul ei nou-născut proprie, locuri de Yocheved l intr-un coş şi-l pune pe linia de plutire pe Nil, rugându-se ca Dumnezeu îl va livra la soarta în condiţii de siguranţă. Miriam urmează coş şi martori fratele ei copil fiind luate de către regina egiptean Tuya (Helen Mirren), care-l numeşte Moise.
Ani mai târziu, Moise (Val Kilmer), şi fratele lui vitreg, Ramses (Ralph Fiennes), se predau de către tatăl lor, dupa ce au distruge un templu în timpul uneia dintre aventurile lor tineresc. Ramses este berated pentru greşelile lor, deşi Moise încearcă să ia vina, Moise mai târziu observă că Ramses doreşte aprobarea tatălui său mai mult decât orice, dar nu are posibilitatea. Caută să-i dea această ocazie, Seti numeşte Ramses Prince Regent şi îi dă autoritate peste toate templele Egiptului. În mulţumesc, Ramses numeşte Moise ca arhitect şef Royal. Ca un tribut adus Ramses, de mari preoţi Hotep (Steve Martin) si Huy (Martin Short), ofera-i Tzipporah (Michelle Pfeiffer), o femeie tânără Madian au răpit, ca o concubina. După ce a aproape îl muşcă, Ramses-o dă lui Moise, care ajută în cele din urmă sa scape din captivitate. În timp ce o urma din cetate, Moise este reunit cu Miriam (Sandra Bullock) şi Aaron (Jeff Goldblum). Maria îi spune lui Moise adevărul despre trecutul său, în ciuda încercărilor lui Aaron, pentru ao proteja. Moise se neagă, la inceput, dar un coşmar şi convorbirile cu părinţii săi adoptivi determina-l să înţeleagă adevărul. Întreabă Moise Seti despre uciderea a Ebraica copii; prin răspunsul său, Moise îşi dă seama că Seti consideră că evreii să-l inferior. A doua zi, Moise a ucide accidental un paznic egiptean în timp ce încerca să-l oprească de la a bătut un sclav evreu. Ruşine şi confuz, Moise se decide la exil, în ciuda motivelor de Ramses, care sa stea.
Moise traversează mai multe mile de deşert, şi ajunge în cele din urmă pământul Madian, oameni Tzipporah lui, care se închină lui Dumnezeu ebraică. După ce Moise salvează surorile Tzipporah de la banditi, el este salutat călduros în tribul de tatăl lor, Ietro (Danny Glover), Marele Preot de Madian. După asimilarea în această nouă cultură, Moise devine un cioban şi câştigă treptat, respect şi dragoste Tzipporah, culminând în căsătoria lor. Într-o zi, în timp ce urmareste un miel rătăcit, Moise descoperă un tufiş de ardere, prin care Dumnezeu vorbeşte cu el. Dumnezeu (cuvinte rostite exprimat de Val Kilmer), instruieşte pe Moise pentru ai elibera pe sclavi ebraică şi să le ia în ţara promisă, şi personalul de păstorit dăruieşte lui Moise “, cu puterea lui.
Moise se întoarce în Egipt cu Tzipporah, intrarea în palatul mijlocul de o sărbătoare mare. El este fericit intampinat de Ramses, acum lui Faraon şi tatăl unui prinţ tânăr. Moise spune Ramses pentru a permite Go Evrei, demonstrând puterea lui Dumnezeu, prin schimbarea personalului său păstor într-o cobra egipteana. Hotep şi Huy boastfully “repeta”, această transformare prin utilizarea iluzii pentru a transforma două personalul în doi şerpi. Cu toate acestea, sarpele lui Moise “mănâncă atât a lor. Mai degrabă decât să fie convins, Ramses este întărit şi de ordinele de munca sclavilor de a fi dublat. Moise şi Tzipporah meargă să trăiască cu Miriam, care iartă Moise pentru necredinta fostul său, Aaron şi convinge şi alte Evrei să am încredere în el. Mai târziu, Moise se confruntă cu Ramses trec în barca sa de pe Nil. Ramses ordinele de gărzile sale de a aduce lui Moise să-l, dar trage înapoi, atunci când Moise se transformă în sânge apa râului cu personalul său; ciuma prima Egipt. În mod similar la concurs mai devreme, Hotep şi utilizarea şmecherie Huy şi colorant pentru a face un bol de apa pare a fi de sange, de asemenea. Convins de puterea zeilor egipteni şi divinitatea lui, Ramses, din nou, refuză să elibereze Evrei.
Ca trece zi, Dumnezeu face mai mult de opt urgiile din Egipt loc prin intermediul personalului Moise “. Cele plăgi distruge Egipt, monumentele sale, şi de oameni. Moise se simte torturat pentru a provoca astfel de ororile pe cel nevinovat, şi este cu inima pentru a vedea casa fostul său în ruine. În ciuda tuturor durere şi distrugere cauzate de plăgi, Ramses refuză să se înmuia, şi în furie, promite să termine munca tatălui său a început împotriva evreilor. Moise, cu nimic de spus la Ramses, se resemnează la pregătirea Evrei pentru a zecea şi ultima plagă. El învaţă să picteze sânge de miel de mai sus uşile lor, pentru noaptea de venirea Paştelui. În acea noapte, ciuma final, îngerul morţii, trece prin tara, uciderea tuturor copiilor întâi născuţi din Egipt, inclusiv fiul lui Ramses propriu “, in timp ce retin cele din Evrei. A doua zi, vizite de Moise Ramses pentru ultima dată, care în cele din urmă îi dă permisiunea de a elibera Evrei şi să le ia din Egipt. Moise a plânge la vederea de nepotul său mort, şi pentru toată durerea lui fratele lui.
În dimineaţa următoare, Evrei părăsească Egiptul, condus de Moise, Maria, Aaron, şi Tzipporah. Ei sunt obosit de la primul, dar curând încep să se vindece şi de a găsi speranţă şi fericire. Ei au găsit în cele din urmă drumul lor spre Marea Roşie, dar ca ele se odihnesc, ei descoperă că Ramses-a schimbat mintea lui şi este strâns le urmăresc cu armata sa. Cu doar câteva minute de separare evrei de la egipteni, Moise foloseşte personalul său la o parte mare, în timp ce un pilon de blocuri de incendiu armatei drum. Evrei cruce pe fundul mării deschis, atunci când stâlpul de foc dispare şi armata dă Chase, apa se închide pe soldaţii egipteni, şi Evrei sunt în siguranţă. Cu toate acestea, Ramses este cruţat, şi el este aruncat inapoi la mal de valuri pliante, strigând numele lui Moise “, în agonie. Întristat de ceea ce el şi-au pierdut pentru totdeauna lui Ramses, Moise ofertele sale fratele la revedere pentru ultima oară şi conduce poporul evreu la Muntele Sinai, unde primeşte de la Dumnezeu cele Zece Porunci.