The Pink Panther

Raporteaza film nefunctional!

Filmul se deschide ca inspector-sef Charles Dreyfus (Kevin Kline), relatează un flashback de un meci de fotbal semi-finala dintre Franţa şi China. Franceză antrenor Yves Gluant (Jason Statham), vine de jos stadion, purtand inelul cu diamant Pantera Roz, şi sărută prietena lui, starul pop Xania (Beyonce Knowles), după şoptit ceva la ei. După Franţa câştigă jocul, Yves moare cu o săgeată otravă în gât şi Pantera Roz lipsesc din mana lui. Dornici de a câştiga medalia de onoare (Legion d’Honneur), Dreyfus promovează un poliţist stîngace, Jacques Clouseau (Steve Martin), la gradul de inspector şi-l atribuie în cazul Pantera Roz. Între timp, Dreyfus asamblează o echipă secretă de anchetatori de top să rezolve acest caz, care să permită Clouseau, pentru a servi ca imaginea publică a anchetei, astfel că atenţia mass-media se concentrează pe Clouseau, mai degrabă decât echipa lui Dreyfus. Dreyfus atribuie Gilbert Ponton (Jean Reno), ca asistent al lui Clouseau şi Ponton instruieşte să-l ţină informat cu privire la acţiunile lui Clouseau.
Bizu (William Abadie), principalul suspect, fiind un fotbalist vedeta care ura Gluant, este împuşcat în cap şi a ucis. În timp ce, la un cazinou pentru a interoga proprietarul său, Raymond Larocque (Roger Rees), Gluant partener de afaceri, Clouseau se confruntă cu British Secret Agent 006, Nigel Boswell (Clive Owen, parodiind James Bond). Boswell folii de un jaf la cazinoul de notorii “gazo-Mascate Bandits”. Clouseau primeşte din greşeală de credit pentru fapta în presă şi este nominalizat pentru Medalia de Onoare, spre uimirea Dreyfus “.
Urmează Clouseau Xania la New York, a suspecta că ea ştie mai mult decât ea se spune. Între timp, bazat pe faptul că otrava care la ucis pe Gluant a fost derivat din plante din China, Dreyfus concluzionează că ucigaşul este un emisar chinez numit dr. Pang. Acum, gata de a se ocupa de caz si castiga Medalia de Onoare, Dreyfus are geanta lui Clouseau trecut plin de arme, cu una la aeroport pentru zborul de întoarcere sa în Franţa. Sac porneşte detector de metale de la poarta de securitate şi Clouseau este arestat, datorită incapacităţii sale de a pronunţa cuvântul “hamburger” în mod corect (el a contrabandă unele pentru călătoria spate şi a fost solicitat de către Garda de ceea ce a fost în buzunare), a păzi crede, a spus el “Damburgert”. La întoarcerea sa în Franţa, apăsaţi-l vilifies Dreyfus şi-l dezbracă de rangul său pentru “încercarea de a deveni un erou”. Loturile Inspectorul-şef pentru a aresta public Dr. Pang la Balul prezidenţial.
La domiciliu, Clouseau este citit un articol online, despre arestarea lui atunci când a observa ceva semnificativ în fotografie. El a deduce că ucigaşul va încerca să omoare lângă Xania şi contactele Ponton. Cei doi detectivi se grăbească la Palatul Elysee şi incursiune în Balul prezidenţial, cu ajutorul fostului secretar al lui Clouseau, Nicole Durant (Emily Mortimer). În timp ce arestări Dreyfus Dr. Pang pentru crimă dublă, Clouseau şi viaţa Ponton salva Xania prin captarea ei ar-fi asasin, Yuri (Henry Czerny), instructor echipa de fotbal francez, care crede el a fost cel care a ajutat echipa de succes, deşi Gluant a luat tot creditul. Clouseau prima explică faptul că (pe baza informaţiilor de la o femeie din China a interogat), antrenor de fiecare naţionale de echipa de fotbal este necesar prin lege să aibă o cunoaştere de plante din China, apoi observă că Bizu şantajate Iuri de la overhearing dente sale împotriva Gluant anterior, rezultă în Bizu fiind împuşcat în lobul occipital al creierului ca armata rusă sunt special pregătiţi pentru a face, acest lucru duce Clouseau să creadă Yuri pentru a fi criminal (el a fost cel care lovirea lance otravă în gât Glaunt şi Bizu împuşcat în cap). Clouseau arată că Iuri a încercat să omoare Xania din răzbunare pentru concediere de el ca nimic, în timp ce intalniri Gluant. Clouseau, de asemenea, arată că diamant Pantera Roz nu a fost furat, dar este cusut in captuseala din poseta Xania lui, Xania, după ce au primit de la Gluant ca un inel de logodna. Ea a ţinut în secret pentru a evita să devină un suspect în uciderea logodnicul ei sfârşitul lui, care ar fi distrus cariera cântând. Clouseau explică faptul că el a văzut de diamant în fotografie on-line de arestarea sa, care a arătat poseta Xania pe scanerului aeroportului bagajelor.
Pentru rezolvarea cu succes a cazului, Clouseau câştigă Medalia de Onoare, dar frunze Dreyfus grav rănite şi în cele din urmă cufunda în râul Sena strigând numele lui Clouseau în furie.