The Pianist

Raporteaza film nefunctional!

În 1939, Wladyslaw Szpilman, un pianist evreu-polonez, are statie de radio sa zguduit de bombardamentele germane, cu invazia Germaniei naziste din Polonia şi de izbucnirea ulterioară a Doilea Război Mondial. Speranta pentru o victorie rapidă, se bucură Szpilman cu familia acasă, atunci când de învăţare pe care Marea Britanie şi Franţa au declarat război Germaniei. Cu toate acestea, germanii învinge Polonia Varşovia şi de captare. Condiţii de viaţă pentru evrei se deterioreze, aşa cum li se permite o sumă limitată de bani şi mai târziu trebuie să poarte banderole cu Steaua lui David. Până în noiembrie 1940, ele sunt forţate în condiţii îngrozitoare şi umilitoare în ghetoul din Varşovia, în cazul în care martorul Szpilman de familie cum raid SS-un apartament opus şi-l omoare pe toată lumea.
Curând familia sunt rotunjite pentru deportarea în lagărul de exterminare Treblinka, dar Szpilman este salvat de un prieten în Poliţie ghetou evreiesc. Szpilman devine un sclav muncitor de lucru pe “ariană”, partea, unde a supravieţuieşte o execuţie în masă aleatoriu. Szpilman învaţă de o revoltă evreiască vine şi ajută de contrabanda cu arme în ghetou, evitând restrictiv un paznic suspect. El reuşeşte să scape şi se ascunde cu ajutorul de la non-evrei prieten Andrzej Bogucki şi soţia sa. În 1943, Szpilman observă creşterea şi căderea din ghetoul din Varşovia revolta de la fereastra lui de langa perete ghetou. Un an trece şi Szpilman este forţat să fugă după ce un vecin îi descoperă. Într-un loc ascuns două furnizate de el, el este prezentat într-o cameră cu un pian, dar obligat să păstreze linişte, şi suferă de icter.
În august 1944, rezistenţa poloneză monteaza revolta din Varşovia, atacând-o clădire german pe stradă. Un tanc german scoici apartamentul lui şi este nevoit să fugă şi să se ascundă în altă parte ca lupta se dezlănţuie în jurul valorii. De-a lungul următoarele luni oraşul este distrus şi golite de populaţie şi Szpilman, complet singur, caută cu disperare pentru adăpost şi provizii printre ruine. În cele din urmă, el este descoperit de către ordonatorul de Wilm Hosenfeld Wehrmacht-ului, care învaţă că Szpilman este un pianist şi îl întreabă de a juca la pian din apropiere. Szpilman ramolit joacă Ballade in G-minor, op. 23, care se mişcă Hosenfeld, care apoi permite Szpilman să se ascundă în podul unei case gol şi-l aduce în mod regulat alimente. Ca germanii sunt forţaţi să se retragă din cauza avans a Armatei Roşii, în ianuarie 1945, îndeplineşte Hosenfeld Szpilman pentru ultima dată şi promite să-l asculte pe radio polonez. El dă Szpilman manta de a păstra cald şi frunze, care este aproape fatal pentru Szpilman atunci când este împuşcat de la trupele eliberatoare poloneze Varşovia, care-l prinde şi dă seama că este polonez.
Foşti deţinuţi de la un lagăr de concentrare nazist trece un improvizat sovietice de prizonieri de război tabără pentru soldaţilor germani capturaţi şi abuz arunca la ei. Hosenfeld, acum un prizonier, întreabă unul dintre ei, un violonist, dacă el ştie Szpilman, care confirmă violonist. Violonist vizitează Szpilman şi ia-l la site-ul, dar incinta POW a dispărut. Mai târziu, Szpilman efectuează Brillante lui Chopin Grand Poloneza pentru o audienţă mare şi de prestigiu. Un epilog afirmă că Szpilman a murit la vârsta de 88 în 2000, în timp ce Hosenfeld a murit în captivitate sovietică în 1952.