The King’s Speech

Raporteaza film nefunctional!

Printul Albert, Duce de York (Colin Firth), al doilea fiu al regelui George V, se bâlbâie prin discursul său de închiderea expoziţiei 1925 Imperiul Britanic pe stadionul Wembley. Duke a renunţat la speranţa de vindecare, dar soţia lui, Elizabeth (Helena Bonham Carter), convinge-l pentru a vedea Lionel Logue (Geoffrey Rush), un logoped australian în Londra. În timpul sesiunii de primul lor, Logue încălcări eticheta regală şi insistă asupra lui de asteptare pacient “Bertie”, un nume folosit numai în cadrul familiei Duke. Când Albert decide metodele de diferit de cele analogice şi modul sunt improprii, pariurile australian un Shilling care Ducele poate recita lui Hamlet “a fi sau a nu fi” monolog fără probleme în timp ce ascultaţi muzică tare în căşti. Logue înregistrează performanţa sa pe o înregistrare gramofon, convins că pe parcursul a bîlbîi, Albert lasă într-un acces de furie, declarând starea lui “speranţă” şi concedierea Logue. Logue îi oferă de înregistrare ca un suvenir.
1934 fotografie de George al V-livrarea Royal mesaj de Crăciun, o imagine recreat în film
După ce Regele George al V (Michael Gambon), isi face adresa de Crăciun 1934 de radio, el explică Albert importanţa de radiodifuziune la o monarhie modernă. El declară că “David” (Edward, Prinţul de Wales, jucat de Guy Pearce), fratele mai mare al lui Albert, va aduce ruina pentru sine, familia, şi ţara atunci când aderă la tron, lăsând cancelarul Hitler şi Premier Stalin pentru a sorta în materie din Europa. Regele George Albert cere ca trenul sa, începând cu o lectură din discursul tatălui său. El face o încercare chinuitoare de a face acest lucru.
Mai târziu, Albert joacă înregistrare Logue şi se aude recitarea lui Shakespeare fără nici o ezitare. El se întoarce la Logue, dar el şi soţia sa insistă asupra faptului că oprirea Logue cercetând în viaţa sa privată şi doar lucra la aspectele fizice. Logue învaţă relaxarea musculară sa pacient şi tehnici de control al respiratiei, dar continuă să sonda uşor la rădăcinile psihologice ale bâlbâi. Duke dezvăluie în cele din urmă o parte din presiunile din copilărie: tatăl său strict, reprimarea sale naturale stângăcie, atele metalice dureroase din copilarie pentru a corecta sale knock-genunchi, doica lui în primul rând, care a maltratat-l secret, şi moartea timpurie a fratele său mai mic de epilepsie, John. Cei doi bărbaţi devin prieteni.
În ianuarie 1936, George al V-moare, şi David urcă pe tron ca rege Edward al VIII, dar provoacă o criză monumentală, cu determinarea lui să se căsătorească cu doamna Wallis Simpson (Eva cel mai bun), o vedetă americană şi de două ori divorţată. La Crăciun, în Balmoral Castelul, Albert subliniază că Edward, în calitate de şef al Bisericii din Anglia, nu se poate căsători cu o femeie divorţată, Edward îl acuză pe fratele său de dorinţa de a uzurpa locul său, de asteptare pregătirea lui oratorie lecţii, şi învie ironie sau din copilarie de ” BBB-Bertie “.
Firth şi Bonham Carter ca Ducele si Ducesa de York
La sesiunea sa următoare, Albert îşi exprimă nemulţumirea că discursul său a fost îmbunătăţit în timp ce vorbesc cel mai mult la oameni, cu excepţia fratelui său. Albert relevă gradul de nebunia lui Edward al VIII-lea, cu doamna Simpson. Când Logue insistă asupra faptului că Albert ar putea fi un rege bun, acesta din urmă îl numeşte trădare, îşi bate joc diferit de cele analogice aspiraţiile eşuate care acţionează şi origini umile, şi-l respinge. Când regele Edward al VIII renunţă să se căsătorească cu doamna Simpson, Albert devine regele George VI. Noul Regele şi Regina Logue vizită la casa lui pentru a-mi cer scuze, soţia lui Logue uimitoare (care au fost ţinute în întuneric cu privire la identitatea pacientului).
În timpul pregătirilor pentru încoronarea lui la Westminster Abbey, George al VI află că Logue nu are calificare. Logue explică faptul că, în calitate de profesor de oratorie, el a fost solicitat pentru a ajuta la shell-socat soldati australieni care se întorc de la Primul Război Mondial, şi a găsit astfel chemarea lui. Când George VI rămâne convins de inaptitudinii sale de a fi rege, Logue sta in scaunul regelui Edward şi respinge Piatra de bază a Scone ca un fleac. Forţat de lipsa de respect aparent Logue lui, surprizele regele sa, cu propria sa elocvenţă ultragiat bruscă.
La declaraţia de război cu Germania nazistă, în septembrie 1939, George al VI-citaţie Logue la Palatul Buckingham pentru a se pregăti pentru viitoarea adresa lui de radio pentru milioane de ascultători în Marea Britanie şi Imperiul. Regele este lasat singur cu Logue, în camera cu microfon. El oferă discursul său competent, ca în cazul în care la numai Logue, care-l ghidează în tăcere pe tot parcursul. Ulterior, regele şi etapa de familia lui pe balconul palatului pentru a fi vizualizate şi aplaudat de miile de oameni care s-au adunat.
Un card de titlu explică faptul că Logue a fost mereu prezent la discursurile regelui George al VI-lea în timpul războiului, şi că au rămas prieteni pentru restul vietii lor.