The Hunger Games

Raporteaza film nefunctional!

Naţiune de panem, format dintr-un post-apocaliptic America de Nord, format dintr-un Capitol bogat şi douăsprezece districte mai sărace din jur. Ca o pedeapsă pentru o revoltă împotriva anterior Capitol de raioane, un băiat şi o fată cu vârste între 12 şi 18 din fiecare district sunt selectate de către o loterie anual (cunoscut sub numele de “Unelte de seceris”), de a participa la Jocuri foame. Participanţii (sau “tributuri”) ale Jocurilor Hunger trebuie să lupte până la moarte, într-o arenă controlată de Capitol până când un singur rămâne în viaţă, Victor este recompensat cu faima şi bogăţia. Katniss Everdeen, o fată de 16 ani din Districtul 12, voluntari pentru Jocuri 74 Hunger anuale, pentru a ţine loc de Primrose sora ei mai mica, care a fost selectat de loterie. Peeta Mellark, fiul unui brutar, care a dat o pâine Katniss atunci când familia ei a fost de foame, de asemenea, a fost selectat.
Katniss şi Peeta sunt luate la Capitol, în cazul în care mentorul lor de beat, fostul Jocuri Victor Haymitch Abernathy, le instruieşte pentru a viziona şi de a învăţa talente ale altor omagii, în special “Cariere”, care au fost instruiţi de la naştere pentru a concura in Jocuri . În timpul unui interviu de pre-Jocuri cu personalitate TV Cezar Flickerman, Peeta dezvăluie în mod neaşteptat dragostea lui pentru Katniss. Ea este revoltat iniţial, crezând că este un truc pentru a obţine sprijin public, ca “sponsori”, poate oferi in-Jocuri daruri de produse alimentare, medicamente, şi instrumente. Jocurile încep cu jumătate din tributuri ucise în prima zi, în timp ce Katniss se bazează pe ei bine practicată de vânătoare şi de competenţe în aer liber pentru a supravieţui. Peeta formează o alianţă incomodă cu Cariere, inclusiv Cato, cuişoare, Marvel, şi strălucire, şi cu urmărirea lui de ajutor au Katniss colţ în pădure. Katniss dezvoltă un parteneriat cu District 11 omagiu, Rue atunci când punctele de fată arată un cuib Jacker tracker, care Katniss picaturi pe Cariere, uciderea licărire. Rue îi pasă de Katniss ca ea revine de la otrăvire Jacker tracker, dar atunci când se încheie parteneriatul Rue este rănit mortal de Marvel, care Katniss ucide în apărarea lor. Katniss rămâne cu Rue ca ea moare, apoi se extinde flori peste corpul ei ca un semn de respect. Atunci când acest lucru este televizat, se stârneşte o revoltă în Districtul 11.
Cu Katniss şi Peeta prezentat publicului ca “Star-încrucişate iubitorii de” – şi încearcă Gamemakers pentru a evita incitarea la revolte suplimentare – o schimbare de regulă este anunţat la jumătatea prin intermediul jocurilor, precizând că două omagii din aceeaşi circumscripţie poate câştiga Jocurile ca o pereche. Auzind aceasta, Katniss căutări pentru Peeta şi-l găseşte, rănit de Cato, cu o sabie. Ca Katniss asistente medicale Peeta înapoi la sănătate, ea se prezintă ca fiind profund în dragoste cu el pentru a câştiga favoarea publicului şi sponsorizare. Atunci când ea încearcă să recupereze medicament pentru Peeta, atacuri Clove ei. Prag apare şi ucide Katniss Clove, reţin în memoria Rue. “Foxface” moare de la consumul de fructe de padure nightlock furate de la Peeta, care nu ştiu că au fost extrem de otravitoare. Un pachet de câine-vicioase cum ar fi creaturi sunt puse, uciderea prag şi forţând Katniss şi Peeta spre Cornucopia, în cazul în care se întâlnesc Cato. După o luptă brutală, Katniss muguri de Cato, cu o săgeată pentru a salva viaţa lui Peeta. Cato scade la creaturi, şi Katniss impusca-l să-l cruţe o moarte prelungită. Cu Peeta şi Katniss aparent victorios, împreună, cele Gamemakers inversa brusc schimbarea regulii care permite două învingători, crearea-le până la duel reciproc la moarte. În schimb, Katniss are un cache de fructe de padure nightlock mâini şi jumătate de Peeta. Dându-şi seama că sinuciderea lor ar lipsi publicul de orice Victor, Gamemakers grabă le anunţa atât Victorii ale Jocurilor Hunger 74.
Deşi acestea sunt tratate la un erou bun venit în Capitol, Katniss este avertizat de Haymitch că ea a devenit acum un inamic politic, după o astfel de sfidare publică a liderilor societăţii ei autoritare. Ca Katniss şi Peeta a reveni la District 12, zapada Preşedintele veghează sărbătoare şi se gandeste ce sa faca cu privire la învingătorii comune şi sentimentele de rebeliune care le-au inspirat.