The Great Gatsby

Raporteaza film nefunctional!

Nick Carraway (Tobey Maguire), un absolvent de Yale University și primul război mondial veteran, este un sedere alcoolic deprimat și deziluzionat într-un sanatoriu pentru tratamentul alcoolismului său. El vorbește despre un om pe nume Gatsby, descriindu-l ca fiind omul cel mai plin de speranță le-a întâlnit vreodată. Când el se luptă să articuleze gândurile sale, medicul său (Jack Thompson) sugerează scris-o jos, deoarece scrisul este ceea ce-l aduce alinare.
În vara anului 1922, Nick se mută de la Midwest SUA la New York, unde el ia un loc de muncă ca un agent de vânzări de obligațiuni. A închiriat o casă mică din Long Island din sat (fictiv) din West Egg, alături de conacul generos de Jay Gatsby, un magnat de afaceri misterios care deține părți extravagante. Nick conduce lungul golfului la Est ou pentru cina la casa vărului său, Daisy Buchanan (Carey Mulligan), și soțul ei, Tom (Joel Edgerton), o cunoștință de colegiu a lui Nick. Ei introduc Nick la Jordan Baker (Elizabeth Dębicki), un tânăr jucător de golf atractiv, cinic cu care Daisy dorește să cuplu Nick.
Iordania dezvăluie Nick că Tom are o amantă care locuiește în “valea de cenușă”, o groapa de gunoi industrial între Vest ou și New York City. Nu la mult timp după această revelație, Nick călătorește cu Tom la vale de cenușă, în care ei se opresc de un garaj detinuta de George Wilson (Jason Clarke) și soția sa, Myrtle (Isla Fisher), care este iubita lui Tom că Jordan menționat. Nick merge cu Tom și Myrtle la un apartament care se păstrează pentru aventura lor, în cazul în Myrtle aruncă o petrecere vulgar și bizar, cu sora ei, Catherine (Adelaide Clemens), care se termină cu Tom rupere nasul ei ca ea îl batjocura despre Daisy.
Ca vara progreseaza, Nick primește o invitație la unul din partidele lui Gatsby. La sosire, el învață că nici unul dintre oaspeții de la petrecere, deși există sute, s-au întâlnit vreodată Gatsby el însuși, și-au dezvoltat mai multe teorii cu privire la cine este el. Nick întâlniri Iordania, și care îndeplinesc Gatsby (Leonardo DiCaprio), care este surprinzător de tânăr și mai departe, în persoană. Gatsby pare să ia o simpatie pentru Nick și cei doi devin prieteni comuni. Prietenia lor se dezvoltă după Gatsby ia Nick la masa de prânz împreună cu prietenul său misterios Meyer Wolfshiem (Amitabh Bachchan). Prin Iordania, Nick află mai târziu că Gatsby știa Daisy de la o întâlnire romantică în 1917, și este încă îndrăgostit nebunește de ea. El își petrece multe nopți holbezi la lumina verde de la sfârșitul doc ei, a lungul golfului din conacul său, sperând la o zi reaprinde povestea lor de dragoste pierdut. Stilul de viață extravagant lui Gatsby și petreceri sălbatice sunt o încercare de a impresiona Daisy în speranța că ea va apărea o zi la ușa lui Gatsby. Gatsby vrea acum Nick a organiza o reuniune între el și Daisy. Nick invită Daisy să aibă ceai la casa lui, fără să spunându-i că Gatsby va fi acolo, de asemenea.
După o reuniune inițial ciudat, Gatsby și Daisy reconectați, și ei încep o afacere. La scurt timp dupa, Daisy și Tom participa la una dintre petrecerile lui Gatsby, unde Tom creste tot mai suspicios de relația soției sale cu Gatsby. De-a lungul un prânz la casa Buchanan “, se uită Gatsby de la Daisy cu astfel de pasiune nedisimulată că Tom își dă seama Gatsby este în dragoste cu ea. Deși Tom însuși este implicat într-o afacere extraconjugale, el este profund revoltat de infidelitatea soției sale. El forteaza grupul de a conduce în New York City, unde se confruntă cu Gatsby într-un apartament la Hotelul Plaza. Tom afirmă că el și Daisy au o istorie care Gatsby nu ar putea înțelege, și el anunță la soția sa că Gatsby este un criminal a cărui avere provine de la alcool contrabandă și alte activități ilegale. Acest lucru împinge Gatsby la punctul de rupere lui, iar el are o izbucnire explozivă de furie, mai mult de propria spaimă. După acest incident, Daisy își dă seama că loialitatea ei este de Tom, care trimite cu dispreț înapoi la Est ou cu Gatsby, încearcă să dovedească că Gatsby nu-l poate răni.
Când Nick, Iordania, iar Tom conduce prin valea de cenușă, cu toate acestea, ei descopera ca masina lui Gatsby a lovit și ucis Myrtle, iubita lui Tom. Ei grabiti inapoi la Long Island, unde Nick învață de la Gatsby care Daisy, care doresc pentru a calma nervii, au fost de conducere auto la momentul accidentului. Cu toate acestea, Gatsby intenționează să ia vina. În ciuda evenimentelor care au avut loc la Plaza, Gatsby este convins că Daisy îl va chema în ziua următoare. În acea noapte, el descoperă Nick că el a fost născut nici un ban, iar numele său real este James Gatz. În dimineața, Nick pleacă la muncă în timp ce Gatsby decide să meargă pentru o baie înainte de piscina lui este golit de sezon. El cere de telefon pentru a fi adus în jos la piscina, încă mai așteaptă pentru Daisy pentru a apela. Cu o noapte înainte, Tom spune soțului Myrtle lui, George, că Gatsby a fost șoferul mașinii. George sare la concluzia că Gatsby a fost, de asemenea, iubitul Myrtle lui, și el preia o armă. Înapoi la conac, Gatsby aude telefonul să sune, și consideră că pentru a fi Daisy. Ca el este ieșirea din piscină, în timp caută sperăm lungul golfului la conacul lui Daisy, el este brusc împușcat și ucis de către George, care se transformă imediat arma pe el însuși. Este dezvăluit că acesta este Nick la telefon, iar el aude cele două focuri de armă.
Când Nick cheamă Buchanan a invita Daisy la înmormântarea lui Gatsby, el află că ea, Tom, și fiica lor, Pammy, pleacă New York. Numai presa, pe care Nick urmăriri afară, participa la înmormântare. Mass-media acuză Gatsby de a fi atât criminal și iubitor de Myrtle, lăsând Nick ca singurul care știe adevărul. Înapoi în sanatoriu, Nick termina memoriile sale și titluri ea, “The Great Gatsby”.