The Golden Compass

Raporteaza film nefunctional!

Filmul este realizat într-o lume în care sufletul unei persoane se află în afara corpului lor, într-o formă de animale, cum ar fi numit un demon. O organizaţie dictatorial numit Magisterium exerciţii de putere în lumea seculară. Lyra Belacqua, un orfan de Jordan College, împreună cu ei daemon Pantalaimon (poreclit Pan), se învârte de poveşti Gobblers, pe care ea şi prietenii ei cred că sunt copii de agăţare.
Forţată să se ascundă într-un dulap, Lyra află că unchiul ei Domnul Asriel este pe cale să prezinte o propunere de a comandantului şi savanţi de Jordan College. Ea ascultă atunci când Master şi ştiinţă vin pentru a vedea un diapozitiv al lui Asriel. Asriel prezintă dovezi că particule numite “Praf” există. Peste obiecţiile magisteriului, fondurile colegiu expediţia lui Asriel la nord de departe pentru a investiga praf. El crede că provine dintr-un univers paralel şi care intră în corpul unei persoane prin intermediul serviciului lor. Magisterium secret a fost experimente pe copii să descopere o modalitate de a le inoculeze împotriva influenţelor sale.
La cină Lyra îndeplineşte doamnei Coulter, care insistă pe luarea în nord Lyra ca asistent ei. Înainte de Lyra frunze, comandantul colegiului ei încredinţează cu alethiometer singura rămasă (film Compass titular de Aur). Acest dispozitiv, el o spune, dezvăluie adevărul. Magisterium a distrus toate celelalte, el avertizează ei de a spune ea nimeni nu are. Lyra acceptă darul, promiţând să-l păstraţi ascuns.
La casa lui d-na Coulter, “praf de spaţiu” Lyra menţiuni. D-na Coulter ei avertizează să nu-l menţionez din nou. Lyra refuză pentru a elimina o geanta de umar, deoarece deţine The Golden Compass. Daemon-ul d-na Coulter Atacul lui Pan, cauzand Lyra să cedeze după ce sa ascuns busola sub perna ei, Lyra si camera secreta Pan căutare doamnei Coulter, unde vor descoperi că doamna Coulter este şeful consiliului ofranda general, “Gobblers” , care au fost răpirea copiilor locale. Ea, de asemenea, descoperă că ei Roger cel mai bun prieten şi ei Gyptian prieten Billy au fost luate de Gobblers.
Audierea d-na Coulter strige pentru ea, Lyra si Pan-o întâlni într-un hol. Rularea în dormitorul ei, ei văd daemon-ul d-na Coulter a deţine alethiometer. Schimbarea într-un şoim, Pan isi schimba directia in jos, prinde busola de aur, şi zboară dintr-o fereastră deschisă. Lyra scapă în spatele lui, trîntind fereastra pe d-na Coulter demonul lui. “Gobblers” sa continue, dar ea este salvată de unele giptienii. La bordul unei barca Gyptian spre nord pentru a salva copiii lor, Lyra arată alethiometer cu un om înţelept Gyptian, Farder Coram, care o sfatuieste in utilizarea acestuia. Pe punte acea noapte Serafina Pekkala, regina vrăjitoare, spune că Lyra pentru copiii dispăruţi sunt într-un loc numit Bolvangar – un loc ferit de toate lucrurile vii. D-na Coulter trimite două muşte mecanice de spionaj după Lyra şi Pan, unul este batted departe, dar celălalt este prins şi sigilat într-o tavă poate de Farder Coram, care explică faptul că musca spion are o intepatura cu o otravă de dormit.
La un port norvegian, Lyra se imprieteneste cu un aeronaut cowboy pe nume Lee Scoresby, care sfatuieste-o să angajeze un urs blindat. Exilat în ruşine, gigantul urs polar Iorek Byrnison a fost înşelat din armura lui de către locuitorii orasului locală, pentru care el face acum locuri de munca necalificate, pentru găleţi de whisky. Utilizarea Lyra alethiometer spune Iorek în cazul în care pentru a găsi armura lui. Blindate din nou, Iorek de temut şi de prietenul lui Lee Scoresby alătura calatorie spre nord.
În acea noapte în timp ce de echitatie pe spatele lui Iorek, Lyra gaseste o Billy cowering separat de daemon lui. Reuneste Lyra Billy cu mama lui, la fel ca grupul este atacat de Samoyeds care captura Lyra. Luate pentru a blindate urs rege Ragnar, Lyra el trucuri în combaterea Iorek unu la unu. După uciderea Ragnar, regele Iorek poarta Lyra aproape Bolvangar, la un pod de gheaţă subţire. Atingerea staţie, Lyra este luată pentru a mânca cu copii dispăruţi. Cât timp sa ascuns din nou Lyra descopera ca oamenii de stiinta Magisterium, sub îndrumarea doamnei Coulter, se efectuează experimente pentru a rupe legătura dintre un copil şi daemon lor într-un proces cunoscut sub numele de intercision. Prins spionaj, Lyra si Pan sunt aruncate în camera intercision, făcându-le să strige în agonie şi în cele din urmă leşin. D-na Coulter salveaza Lyra şi ia-o şi la Pan sferturi ei.
Cand Lyra se trezeşte ea este mângâiat de către d-na Coulter, care spune că Lyra ea este mama ei. Lyra apoi presupuneri că Domnul Asriel este tatăl ei. Când doamna Coulter solicită pentru busola, Lyra îi dă poate conţine zbura spion. Fly spion intepaturi d-na Coulter, bate-o şi demonul ei afară. Lyra se execută la camera cu maşina intercision şi comută comutatoare si cadrane de larg deschisă. Reacţie în lanţ, în creştere se bazează ca americanii Lyra o cutie de control în vrac şi aruncă-l în maşină intercision, determinând-o să explodeze. Acest lucru declanseaza o serie de explozii care rupe facilitatea de afară. Ca tusi alarme, d-na Coulter este găsit şi efectuează în afara.
Afară, copiii sunt atacaţi de mercenari tartrului si demoni lor de lup. Lupta este unit de Iorek, giptienii, şi o bandă de vrajitoare care zboară condus de Serafina Pekkala. Tatarii sunt înfrânţi, iar copiii sunt salvat. Mai degrabă decât returnarea de sud, Lyra, Roger şi Iorek zbura spre nord, cu Lee Scoresby în căutare de Lord Asriel.
Ştiu că el este în pericol de moarte, Lord Asriel a înfiinţat un laborator pentru a investiga praf stralucitoare din altă lume, dar Lyra este sigur că, odată ce ea oferă alethiometer la tatăl ei, doi dintre ei vor fi capabili de a face lucrurile dreapta