The Godfather

Raporteaza film nefunctional!

n ziua de nunta fiicei sale numai a lui, Vito Corleone (Marlon Brando), aude cererile în rolul său ca Nasul, Don a familiei sale New York, a criminalităţii. Vito lui Michael, fiul cel mai tanar (Al Pacino), în concediu militar, introduce prietena lui, Kay Adams (Diane Keaton), la familia sa de la recepţie asternuta. Vito finul Johnny Fontane (Al Martino), un cantaret popular, pledează pentru ajutor asigura un rol de film râvnit, astfel expedieri Vito lui consigliere Tom Hagen (Robert Duvall), la cap studio abraziv, Jack Woltz (Ioan Marley), pentru a asigura turnare . Woltz este nemişcat până când se trezeşte dimineaţa în pat, cu capul retezat al calul stud nepreţuit.
La scurt timp înainte de Crăciun 1945, baronul de droguri Virgil “Turk” Sollozzo (Al Lettieri), sprijinită de familie Tattaglia, solicită Vito pentru investiţii şi protecţie, prin legăturile sale politice, dar scade Vito şi voci dezaprobarea de dealeri de droguri. În schimb, el trimite lui Enforcer, Luca Brasi (Lenny Montana), pentru a spiona pe ele, dar familia Corleone primeşte un peşte în vesta lui Brasi confirmând că “doarme cu pesti”. Tentativa de asasinat a lui Sollozzo pe terenuri Vito Vito în spital, fiul cel mai mare aşa, Sonny (James Caan), ia comanda. Sollozzo răpeşte Hagen la presiuni Sonny să accepte afacerea lui. Michael contracarează o tentativa de asasinat al doilea pe tatăl său la spital, dar este acostat de către căpitanul de poliţie corupt McCluskey (Sterling Hayden), care rupe falca.
Sonny trece la represalii de către având în Bruno, fiul lui Tattaglia, ucis. Michael vine cu un plan de a lovi Sollozzo şi McCluskey că fratele său a aprobat peste obiecţiile lui Hagen. Pe pretextul de a soluţiona litigiul, Michael atrage perechea la un restaurant, preia un pistol plantat şi crime le. În ciuda o clemă de jos din partea autorităţilor, cele cinci Familii erupe în război deschis şi fraţii se tem pentru siguranţa lor. Michael se refugiază în Sicilia, şi Fredo (John Cazale), este adapostit de asociat Moe Greene (Alex Rocco), în Las Vegas. Sonny ataca fratele său-în-lege Carlo pe stradă pentru a abuzat de sora sa, Connie (Talia Shire). Când se întâmplă din nou, Sonny viteze pentru casa ei, dar asasinii l ambuscadă la o cabina de taxare de pe autostrazi si ghicitoare-l cu masina de arma de foc.
Vito este întristat să înveţe că, în ciuda speranţelor sale, Michael a devenit implicat în afacere de familie. Cu toate acestea, Michael a căzut în dragoste cu Apollonia Vitelli (Simonetta Stefanelli), şi sa căsătorit cu ea, în Sicilia. Pacea Lui este spulberat atunci când o maşină capcană destinat pentru el, ia viaţa de noua lui soţie.
Pentru a termina de certurile, Vito se întâlneşte cu şefii celor cinci familii, retragerea opoziţiei sale de afaceri de heroina Tattaglias de înjurături şi să renunţe la răzbunare pentru uciderea lui Sonny. El a deduce că Tattaglias au fost sub ordinele de acum dominante Don Emilio Barzini (Richard Conte). Cu siguranţă sa garantat, Mihai se întoarce acasă şi de peste un an mai târziu se căsătoreşte cu Kay. Văzând tatăl său, la sfârşitul carierei sale şi fratele său supravieţuitor prea slab, Michael ia fraiele familiei şi promite soţia sa pentru a face legitim în termen de cinci ani.
Aşteptare timpul său, Michael permite familiilor rivale să facă presiuni asupra întreprinderilor Corleone şi planurile de a muta operaţiunile de familie la Nevada, în timp ce operaţiunile de delegare New York, pentru membrii care stau în spatele. Michael înlocuieşte, de asemenea, Hagen, cu tatăl său ca consigliere lui, Vito explică într-o deranjat Hagen, care au planuri pe gama pentru el şi familie. Mai târziu, Michael merge la Las Vegas, care intenţionează să cumpere pachetul lui Greene în cazinouri familiei. În schimb, Greene derides la familia Corleone ca o putere decolorare, şi mânia lui Michael este alimentat atunci când Fredo intră sub influenţa lui Greene.
Vito se prăbuşeşte şi moare în grădina sa în 1955, în timp ce juca cu Michael, fiul lui Anthony. La înmormântare, Tessio aranjează o întâlnire între Michael şi Don Barzini, de semnalizare ca tradarea lui Vito-au avertizat. Reuniunea este stabilită pentru aceeaşi zi cu botezul fiului Connie şi Carlo, la care Michael va sta ca naş. Pe măsură ce veniturile botez, la ordinele lui Michael, Corleone asasini uciderea celuilalt New York Dons şi Moe Greene. Tessio se spune că Michael este conştient de tradarea lui şi a scos la moartea sa. După Carlo este pus la îndoială de Michael cu privire la implicarea sa în înfiinţarea asasinarea lui Sonny şi mărturiseşte el a fost contactat de Barzini, el este escortat de o masina dupa care Clemenza îl ucide cu o laţul. Michael se confrunta cu Connie, care îl acuză de a avea soţul ei ucis. El neagă uciderea Carlo, atunci când semnul întrebării de către Kay, un răspuns ea acceptă. Ca Kay ceasuri prudent, Michael primeşte capos săi, care l-au adresa ca noul Don Corleone.