The Girl with the Dragon Tattoo

Raporteaza film nefunctional!

Fata cu un dragon tatuat este un 2011 în limba engleză de film thriller regizat de David Fincher, cu scenariu adaptat de Steven Zaillian la romanul cu acelasi nume de Stieg Larsson.

In film mai joaca Daniel Craig ca Mikael Blomkvist şi Rooney Mara ca Lisbeth Salander şi spune povestea a misiunii unui om de a afla ce sa intamplat cu o fată care a fost lipsă de 40 de ani, şi care ar fi fost ucis. Filmul este nominalizat la cinci premii Oscar, inclusiv unul pentru Rooney Mara, pentru cea mai buna actrita.

Mikael Blomkvist (Daniel Craig), co-proprietar al “Millennium”, revista, a pierdut doar un caz de calomnie împotriva lui de către strâmbe om de afaceri Hans-Erik Wennerström. Blomkvist şi revista datorează acum Wennerstrom uriaşe instanţa de-comandate de daune monetare.

Între timp, Lisbeth Salander (Rooney Mara), un cercetator de Milton securitate şi de un hacker, a realizat un control de fond cuprinzătoare privind Blomkvist pentru Henrik Vanger (Christopher Plummer), pensionat CEO al Industriilor Vanger, pentru un loc de muncă Vanger vrea ca el să o efectueze. În ciuda scandalului recent, Salander trece Blomkvist ca “curat”.

Henrik Vanger de avocat, Dirch Frode (Steven Berkoff), Blomkvist citaţie pentru a Estate Vanger a insulei de la distanţă. Blomkvist apare fără tragere de inimă. Frode îi oferă un loc de muncă. Sarcina este de a utiliza informaţiile furnizate de Henrik Vanger pentru a rezolva dispariţia de nepoata lui, Harriet Vanger, care a dispărut de la insula de 40 de ani în urmă. Henrik este convins că cineva din familia ei ucis. Cineva a fost trimiterea de Henrik flori presate, care Harriet a fost întotdeauna ia dat de ziua lui. El bănuieşte că provin de la criminalul ei. Henrik ofera salariu frumos şi promite să ofere informaţii cu privire la Wennerström Blomkvist condamnabil, care-a inceput cariera la Industries a lui Henrik Vanger.

Se mută într-o cabană Blomkvist pe imobiliare şi începe de lucru. El diagrame toate Vanger membrilor de viaţă de familie. Harriet vărul lui Cecilia Vanger (Geraldine James), vizite, spunându-Blomkvist că sora ei, Anita, a fost mult mai aproape de Harriet decât restul dintre ei. Blomkvist merge la Anita (Joely Richardson), în Londra, dar ea spune Blomkvist că ea nu-l poate ajuta, fie: a scapat de familie, atunci când ea a fost de optsprezece ani, dar niciodată nu a făcut Harriet la optsprezece ani.

Blomkvist constată notebook Harriet lui conţine numele a cinci femei cu un număr de 5 cifre de lângă fiecare dintre numele lor. Gustav Morell (Donald Sumpter), un politist pensionar, spune ca acestea sunt numerele de telefon care nu au legătură cu numele enumerate de lângă ei. Blomkvist primeste o vizita surpriza de la fiica lui adolescentă Pernilla, care este religios. Ea presupune că numerele se referă la versete din Biblie. Ea este corectă. Fiecare verset vine de la cartea Leviticul şi descrie o metoda de ucidere, deschiderea de plumb primul caz în 35 de ani.

Blomkvist lui “Millennium”, partenere şi de lungă durată iubit Erika Berger (Robin Wright) vizite. Din cauza dificultăţi financiare “Millennium”, este în, acestea vor fi din afaceri în termen de câteva luni. Henrik şi nepotul său, actualul CEO Martin Industries Vanger Vanger (Stellan Skarsgård), decide să investească în revista. Nu după mult timp, Henrik sufera un atac de cord, şi familia Vanger cere Blomkvist pentru a opri investigarea afacerile lor de familie.

Vom afla mai multe despre Lisbeth Salander. În ciuda faptului că în douăzeci de ani, ea este sub tutela legală din cauza incompetentei mentale diagnosticate. Tutorele ei sufera un accident vascular cerebral. Tutore noul ei, avocatul Nils Bjurman (Yorick van Wageningen), apucă de control al finanţelor lui Salander, limitând-o la o indemnizaţie lunară. Bjurman nu ştie că Salander este un cercetător profesionist de computere şi de hacker, cu un nivel ridicat de expertiză tehnică. Salander este jefuit într-o staţie de metrou şi laptop-ul ei este deteriorat, atunci când ea riposteaza. Solicită Salander Bjurman pentru un avans privind alocaţia de ei pentru un computer înlocuitor. Bjurman este de acord cu condiţia ca ea a efectua sex oral pe el. Cateva seri mai tarziu, Salander pretinde să aibă nevoie de bani mai mult pentru alimente, şi se spune pentru a satisface Bjurman la apartamentul său, pe care ea nu, introducerea în prealabil o cameră ascunsă în poşetă pentru a înregistra întâlnire. În mod neaşteptat, Bjurman Salander cătuşe de pat şi de violent anal ei violează. Ea aranjează să-l întâlnească din nou acasă şi şochează-l cu un Taser. Bjurman se trezeşte legat şi şuruburi la podea, gol. Salander, apoi l-sodomizes cu o tijă de oţel şi arată-l video de viol. Ea îl şantajează, cerându-i să-i permită să aibă acces deplin la finanţelor ei din nou, scrie rapoarte stralucitoare lunare cu privire la comportamentul ei, şi se aplică pentru a avea statutul ei de a incompetentei juridice anulat, ameninţându-l pentru a posta video online viol. Salander, de asemenea, îi spune că, dacă ea este ucis, video va posta automat. Salander Bjurman spune că, dacă ea găseşte o femeie este tot în apartamentul său din nou, ea îl va ucide. Pentru a “ajuta-l” obliga, ea tatuaje grosolan cuvintele, “I AM Un porc violator”, pe torsul.

Blomkvist începe căutarea pentru un cercetător să-l ajute a afla mai multe despre versete biblice. Recomandă Frode Salander, şi arată Blomkvist raport incredibil de detaliate de fundal verifica ea a făcut pe el. Este evident că ea intrat in calculatorul lui. El merge la apartamentul ei, făcând-o o oferta de a-l ajute să găsească ucigaşul lui Harriet, pe care ea accepta. Salander urmele versete din Biblie pentru o serie de crime care au loc de la sfarsitul anilor 1940, la mijlocul anilor 1960. Blomkvist găseşte fotografii de Harriet parada au participat în ziua în care a dispărut. Fotografiile sugereaza ea a văzut ceva care sa speriat. El vede un cuplu în mulţime a face fotografii în jurul acelaşi timp, şi urmăreşte jos femeia care a luat fotografii. Revizuirea atentă a fotografiilor sale dezvăluie un om într-o uniformă albastră cu ochii la şcoală Harriet. De cercetare a lui Salander arată că toate femeile au avut ucişi evrei, sau mai precis, numele biblice; suspiciune introducerea pe membrii familiei Vanger care erau membri ai partidului nazist suedez. Salander şi Blomkvist devin iubiţi.

Blomkvist întâlneşte Harald Vanger, frate alte Henrik şi un fost nazist, şi solicită pentru a vedea unele poze le-a luat pe zi Harriet dispărut. Blomkvist solicită Harald pentru a identifica un om într-una din pozele cu care are o jacheta similară şi faţă de om în fotografie parada. Harald imediat îl identifică pe el ca Martin Vanger, fratele lui Harriet, Martin acelaşi care este acum CEO Vanger şi investitor în “Millenium” revista.

Salander continuă cercetarea şi constată că Harriet şi târziu tatăl lui Martin, Gottfried, au fost în călătorii de afaceri în fiecare oraş în care fiecare femeie a fost ucis în acelaşi timp, ele au fost ucişi. Ea este nedumerit, cu toate acestea, pentru că ultima crimă a avut loc în 1967, la doi ani după Gottfried a murit. Curând după aceea, ea pune Martin de la şcoala-internat din Uppsala, oraş în cazul în care omorul a fost comis. Ea deduce că Gottfried “iniţiat”, fiul său, Martin fiind într-un criminal în serie, atunci când ea găseşte o fotografie atât de Gottfried şi Martin participa la o conferinţă într-unul dintre oraşele unde au avut loc o crimă. Ea face, de asemenea, conexiunea pe care Martin a fost omul din fotografie parada.

Pauze Blomkvist în casa lui Martin pentru mai multe indicii, dar este prins. Martin Blomkvist duce la subsolul casei sale cu arma în mână şi gaze el. Blomkvist se trezeşte legat, agăţat de tavan, purta un ham şi guler de col uterin. Martin, apoi laudă despre violuri, torturi, crime şi de zeci de femei de peste mai mulţi ani, dar furios neagă uciderea surorii sale. El crede Blomkvist să ştie unde este. Martin pune o pungă de plastic peste cap Blomkvist şi este pe cale să-l vivisect. Salander soseşte şi loveşte Martin cu un club de golf. El fuge la masina lui. Salander eliberează Blomkvist, apoi se duce după Martin evadeze de pe motocicleta sa. Martin se blochează într-un rezervor de stocare benzină şi răstoarnă maşina lui. Salander se apropie de Martin în accident, dar masina explodează în flăcări, omorandu-l.

Presupuneri că, dacă Martin Blomkvist nu ucide Harriet, ea ar putea fi încă în viaţă şi că Anita Vanger ştie unde este. Cu doi dintre prietenii lui Salander, hacker-ilor Blomkvist si Salander de călătorie la Londra, hack în computer Anita Vanger, şi bug telefonul ei, în speranţa că ea va contacta după ce Harriet Blomkvist ea informează de moartea lui Martin. Când Anita nu face nici o încercare de a contacta Harriet, Blomkvist deduce că Vanger Anita (Joely Richardson), este de fapt Harriet, trăiesc sub identitate Anita pentru a ascunde de la Martin. Blomkvist se confruntă cu Harriet, care confirmă suspiciunea lui. Harriet mărturiseşte că tatăl ei Gottfried a fost abuzat sexual de ea de ani, şi ea a sfârşit prin a ucide-l, şi Martin a văzut-o face. Martin, apoi a început în mod repetat, până când ei violat Henrik l-au trimis la o şcoală-internat din Uppsala. Când Martin sa întors în ziua de parada, Harriet a fugit Suedia, cu ajutorul lui Anita, adoptarea de identitatea ei. Din acel moment, doi folosit numele de dinaintea căsătoriei Anita si numele sa căsătorit cu ea până când Anita şi soţul ei a murit într-un accident de masina, lasand-o identitate în întregime de Harriet. Harriet trimite flori presate la Henrik de ziua lui în fiecare an, a fost menit ca un semn de ei bine-fiinta, care a interpretat Henrik. În cele din urmă liber de fratele ei, Harriet se întoarce în Suedia şi are o reuniune cu lacrimi Henrik.

Aşa cum a promis, Henrik Blomkvist oferă informaţii cu privire la Wennerström, dar Blomkvist este consternat că informaţiile sunt prea vechi pentru a incrimina din punct de vedere el, ca de prescripţie a expirat, şi nu suficient de şocant pentru a transforma publică împotriva lui. Calculator Salander Wennerström hacks pentru copii. Ea găseşte informaţii cu privire la implicarea sa în arme ilegale şi a traficului de droguri, pe care ea dă Blomkvist de a publica. Articol nou apără “Millennium” şi distruge Wennerström.

Salander hacks în conturile bancare ale Wennerström numeroase şi apoi calatoreste in jurul Europa, sub masca de “Irene Nesser”, prezentându-se ca asistent Wennerström copii. Ca Nesser, Salander transformă toţi banii Wennerström copii în obligaţiuni, pe care ea transformă înapoi în bani şi locuri în cinci conturi de ei. Ea se încheie cu două miliarde de euro. Wennerström este urmărită în cele din urmă în Spania şi este ucis de către asociaţii săi dubioase. La intoarcerea in Stockholm, Salander vizitele ei tutore legal vechi, Palmgren, spunându-i ea a găsit “un prieten”, el ar fi de acord, şi că ea este fericită. Ea a cumpara o jacheta de piele Blomkvist scump ca un cadou de Craciun. Pe drumul ei să-l dea să-l vede ea Blomkvist şi Berger de mers pe jos împreună fericit. Zdrobit de durere, ea arunca sacou într-un coş de gunoi din apropiere şi de pe plimbari pe strazile din Stockholm.

2 Responses to “The Girl with the Dragon Tattoo”

  1. admin
    5 februarie 2012 at 23:03 #

    bun film

  2. ionut
    22 iunie 2012 at 20:10 #

    misto film:X da au stricat melodia la inceput…http://www.youtube.com/watch?v=Kd30wOT5A_Y..originalul