The Exorcist

Raporteaza film nefunctional!

La un santier arheologic din nordul Irakului, Tatăl arheolog Lankester Merrin (Max von Sydow), vizitează un site în care un medalion de argint romano-catolic, împreună cu o amuletă de piatră care seamănă cu un mic grimase, creatura bestial sunt găsite îngropate împreună. În primul dintre cele două exorcizari din film, Merrin lupta demonul, Pazuzu.
Între timp, părintele Damien Karras (Jason Miller), un tanar preot de la Universitatea Georgetown din Washington, DC, începe să se îndoiască de credinţa lui în timp ce se ocupă cu boala mamei sale. Un prieten, Tatăl Joe Dyer (William O’Malley), încearcă să consilieze şi-l consoleze.
În timp ce a face un film aproape de reşedinţa temporară în Georgetown, actrita Chris MacNeil (Ellen Burstyn), observă schimbări dramatice şi periculoase, în comportamentul ei de 12 ani fiica, Regan (Linda Blair). Chris iniţial consideră Regan modificări sunt legate de pubertate, cu toate acestea, medicii suspectează o leziune în lobul temporal ei. Regan îndură o serie de teste medicale neplacute. Cand raze X arata nimic ieşit din comun, un medic recomandă ca Regan să fie luate la un psihiatru, pe care ea atacuri. Aparitii paranormale continua, inclusiv un pat violent agitare, zgomote ciudate, inexplicabile şi mişcări.
Un regizor de film, Burke Dennings (Jack MacGowran), vizita la domiciliu MacNeil este ucis violent, eventual de către fată. Un locotenent de poliţie pe nume Kinderman (Lee J. Cobb) investighează. Chris este atacat brutal de către fiica ei, a plecat cu vânătăi faciale.
Când toate explicaţiile medicale sunt epuizate, medicii recomanda o exorcizare. In disperare de cauza, Chris consultă Karras, care este atât un preot şi un psihiatru. În timpul unei perioade în care arată Karras Regan, ea se referă în mod constant la ea ca Diavolul. Karras iniţial crede ca ea să fie pur şi simplu suferă de psihoză, până când înregistrează vorbitoare de limba ei într-o limbă ciudată, care se dovedeşte a fi limba engleză vorbită în spate, şi el este arătat mai târziu abdomenul Regan, unde cuvintele “mă ajute”, creştere în relief, în formă de Regan a scrierii de mână. În ciuda îndoielilor sale, Karras decide să solicite permisiunea de la Biserica pentru a efectua o exorcizare.
Merrin, un exorcist experimentat, este chemat la Georgetown, pentru a ajuta. El şi Karras încerca de a conduce spiritul din Regan. [12] demonul ameninţă şi ironizeaza atât preoţi, atât fizic cât şi verbal (inclusiv demonul folosind vocea mamei Tatălui Karras “). Merrin solicită ca el şi Karras să ia o pauză, prin care să se administrează Viaticum, un semn al destinului său iminent de la mâinile de demon. Merrin scuze preotul tineri şi începe exorcizare, o dată mai mult pe cont propriu.
Karras se întoarce pentru a găsi Merrin a suferit un atac de cord fatal. El încearcă să efectueze CPR la nici un rezultat, în timp ce Giggles Regan. Karras loveşte ei şi bobinele ei, o provocare demon de a părăsi Regan şi introduceţi-l. Demon face acest lucru, după care preotul îşi recapătă suficient de control şi aruncă el însuşi, prin fereastra de la dormitor Regan şi cade jos paşii de afara. În partea de jos, un Părinte Dyer devastat administrează ritualurile ultimele ca moare Karras. Regan este readus la sănătate şi nu pare să-şi amintească calvarul ei. Chris şi Regan lasă Georgetown şi trauma lor în spatele. Se vor întoarce medalion Karras “de argint la Dyer, care are una aspectul final pe treptele din spatele casei şi pleacă.