The Da Vinci Code

Raporteaza film nefunctional!

Codul lui Da Vinci este un mister 2003-detectiv roman scris de Dan Brown. Rezultă de simbolistică Robert Langdon si Sophie Neveu, deoarece a investiga o crimă în Paris Muzeul Luvru şi de a descoperi o bătălie între Prioratul din Sion şi Opus Dei pe posibilitatea de a lui Isus a fost căsătorit cu Maria Magdalena. Titlul romanului se referă la, printre altele, faptul că victima crimei se găseşte în Marea Galerie de la Luvru, gol şi prezentat ca desen celebru lui Leonardo da Vinci, Omul Vitruvian, cu un mesaj criptic de scris, alaturi de corpul său şi un pentagon desenat pe piept în propriul sânge.

Roman este parte a explorare a istoriei religioase alternative, al cărui punct central parcelă este faptul că regii merovingieni din Franţa au fost descendenţi din linia genealogică a lui Iisus Hristos şi Maria Magdalena, idei derivate din Clive Prince este Apocalipsa Templierilor şi cărţi de Margaret Starbird. Capitolul 60 din cartea de referinţe, de asemenea, o altă carte, Sângele Sfânt şi Sfântul Graal, deşi Dan Brown a declarat că acest lucru nu a fost folosit ca material de cercetare.

Cartea a provocat un interes popular în speculaţii cu privire la Sfântul Graal legenda Magdalena şi rolul lui în istoria creştinismului. Cartea a fost intens denunţat de mai multe confesiuni creştine ar fi un atac asupra Bisericii Romano-Catolice. Acesta a fost, de asemenea constant criticat pentru inexactităţi sale istorice şi ştiinţifice. Toate acestea, romanul a devenit un bestseller la nivel mondial care a vândut 80 de milioane de exemplare în 2009 [1] şi a fost tradus în 44 de limbi. Combinând detectiv, thriller, şi genuri de ficţiune conspiratiei, este al doilea roman al lui Brown de a include personajul Robert Langdon, primul fiind lui 2000 noi Angels & Demons. În noiembrie 2004, Random House a publicat o editie speciala Ilustrat cu 160 de ilustraţii. În 2006, o adaptare de film a fost lansat de Sony Columbia Pictures.

Plot rezumat

Louvre curator şi Prioratul din Sion Marele Maestru Jacques Saunière este împuşcat mortal într-o noapte la muzeu de către un om numit pe Sila, care lucrează în numele de cineva cunoscut doar ca profesor, care doreşte să descopere locaţia de “cheia de boltă”, un crucială pentru căutarea Sfântului Graal element. După ce corpul lui Sauniere este descoperit în a pune Omul Vitruvian, poliţia convocare Harvard, profesorul Robert Langdon, care este în oraş pentru afaceri. Poliţia Capitanul Bezu Fache îi spune că el a fost chemat pentru a ajuta poliţia decoda Saunière mesaj criptic lăsat în ultimele minute din viaţa lui. Nota include, de asemenea, o secventa lui Fibonacci, a plecat ca un cod. Langdon explică Fache că Saunière a fost o autoritate de lider în obiectul de artă şi a zeiţei că Saunière pentagrama a atras în propriul sânge reprezintă o aluzie la zeita si nu “venerarea diavolului”, ca Fache crede.

Un criptograf de poliţie, Sophie Neveu secret explică Langdon, ea este nepoata înstrăinat lui Sauniere, şi că Fache crede Langdon este criminal, din cauza notei de bunicul ei a plecat spune “găsi Robert Langdon,” care, spune ea Fache a şters înainte de sosirea lui Langdon . Sophie este tulburat de amintiri ale implicării bunicul ei într-un grup secret de păgân. Cu toate acestea, ea înţelege că bunicul ei Langdon destinat să descifreze codul, pe care ea si Langdon realiza îi conduce într-un seif de la Paris, filiala a Bancii depozitarului din Zurich, care Sophie şi Langdon, mergeţi la poliţie după ce a scăpat. În seif se afla cheia de boltă: un cryptex, un cilindric, de mână, cu bolta de cinci concentrice, cadrane rotative etichetate cu litere că, atunci când aliniate de-a forma corect parola corectă, dispozitivul de deblocare. În cazul în care este forţat cryptex deschis, un flacon închis de rupturi de oţet şi se dizolvă un mesaj, care a fost scris pe papirus. Cutie conţinând cryptex conţine indicii la parola.

Langdon şi Neveu să ia cheia de boltă a prietenului lui Langdon, Sir Leigh Teabing, un expert pe Sfântul Graal. Acolo, Teabing explică faptul că Graal nu este o cupa, dar mormântul conţine oasele Mariei Magdalena. Grupul apoi fuge din ţară în plan privat lui Teabing, pe care ajung la concluzia că o combinaţie adecvată de litere se scrie numele dat lui Sophie, “Sofia”. Deschiderea cryptex, vor descoperi un cryptex mai mic în interiorul acestuia, împreună cu un alt mister, care duce în cele din urmă trio-ul la mormântul lui Isaac Newton la Westminster Abbey.

În timpul zborului în Marea Britanie, Sophie dezvăluie sursa de înstrăinarea ei de la bunicul ei, zece ani mai devreme. Ajungând acasă de la facultate în mod neaşteptat, Sophie secret martori o fertilitate rit de primăvară efectuate în subsolul ţării Estate bunicului ei. Din ascunzătoarea ei, ea este şocat să vadă pe bunicul ei a face dragoste cu o femeie la centrul de un ritual la care au participat bărbaţi şi femei, care se poartă măşti şi cânta laude pentru zeita. Ea fuge de casa si se rupe orice contact cu Saunière. Langdon explică faptul că ceea ce ea a asistat la ceremonie a fost un vechi cunoscut sub numele de hieros gamos sau “căsătoria sacru”.

Până în momentul în care ajunge la Westminster Abbey, Teabing este dovedit a fi profesor pentru care Sila este de lucru. Teabing doreşte să folosească Sfântul Graal, pe care el crede ca este o serie de documente care stabilesc că Isus Hristos căsătorit Maria Magdalena şi copii ţeavă, în scopul de a distruge Vaticanul. El obligă Langdon cu arma în mână pentru a rezolva două cryptex de parolă, care Langdon îşi dă seama este “Apple.” Langdon se deschide secret cryptex şi îndepărtează conţinutul acestuia înainte de a distruge-l in fata de Teabing. Teabing este arestat de Fache, care de acum ştie că Langdon a fost nevinovat. Episcopul Aringarosa, realizând că Sila a fost folosit pentru a ucide oameni nevinovaţi, se grăbeşte să ajute poliţia-l găsească. Sila se găseşte ascunde într-un Centru de Opus Dei, când el îşi dă seama că poliţia l-au găsit, pe care-l face să se grăbească afară şi de a trage accidental Episcopul Aringarosa. Episcopul Aringarosa supravieţuieşte, dar este informat că Sila mai târziu a fost găsit mort, aparent prin sinucidere.

Mesajul final în interiorul cheia de boltă două duce Sophie şi Langdon la Capela Rosslyn, ale căror conferenţiar universitar se dovedeşte a fi Sophie lung-pierdut fratele, pe care Sophie a fost spus ca a murit un copil în accident de maşină care a ucis parintii ei. Gardian al Capela Rosslyn, Marie Chauvel, Sophie este de mult pierdut bunica, şi văduva lui Jacques Saunière. Este arătat că Sophie este un descendent al lui Isus Hristos şi Maria Magdalena. Prioratul din Sion a ascuns identitatea ei pentru ao proteja de posibile ameninţări la viaţa ei.

Sensul real al ultimul mesaj este că Graalul este îngropat sub piramida mica direct sub piramida de sticlă răsturnată de Luvru. De asemenea, se află sub “linia Rose”, o aluzie la “Roslyn.” Langdon cifrele din această piesă finală a puzzle-ului in ultimele pagini ale cărţii, dar el nu pare înclinat să spună nimănui despre acest lucru.

Secretul Sfântului Graal
Detaliu de Cina cea de Taina a lui Leonardo da Vinci

În romanul Leigh Teabing explică Sophie Neveu că cifra de la dreapta lui Isus în pictura lui Leonardo da Vinci de “Cina cea de Taină”, nu este apostolul Ioan, dar de fapt Maria Magdalena. Leigh Teabing spune că absenţa unui potir în pictura lui Leonardo da Vinci Leonardo înseamnă ştiut că Maria Magdalena a fost real Sfântul Graal şi purtător de sângele lui Isus “. Leigh Teabing continuă să explice că această idee este susţinută de forma literei “V”, care este format de către poziţiile corporale ale lui Isus şi Maria, ca “V” este simbolul feminin sacru. Lipsa de Apostolul Ioan, în pictura se explică prin ştiind că Ioan este, de asemenea, menţionată ca “ucenicul lui Isus iubit”, cod pentru Maria Magdalena. Cartea, de asemenea, ia act de faptul că schema de culori de articole de îmbrăcăminte lor sunt inversate: Isus poartă o tunică roşie, cu manta albastru regal; Ioan / Magdalena poarta opusă.

Potrivit romanului, secretele de Sfântul Graal, întocmite de Prioratul din Sion sunt după cum urmează:

Sfântul Graal nu este un potir fizic, dar o femeie, anume Maria Magdalena, care a efectuat linia genealogică a lui Hristos.
Expresia veche franceză pentru Sfântul Graal, San gréal, de fapt, este un joc pe Sang real, ceea ce înseamnă, literal, “sânge regal”, în limba franceză veche.
Moaştele Graal alcătuită din documentele care atesta linia genealogică, precum şi oasele reale ale Mariei Magdalena.
Moaştele Graal de Maria Magdalena au fost ascunse de către Prioratul din Sion într-o criptă secretă, sub Capela Rosslyn poate.
Biserica a suprimat adevărul despre Maria Magdalena şi Iisus genealogică de 2000 de ani. Acest lucru este în principal pentru că se tem de puterea feminin sacru în sine şi pentru că acest lucru ar putea contesta supremaţia de Sf. Petru ca apostol.
Maria Magdalena a fost de origine regal (prin casă evreiască a lui Benjamin), şi a fost soţia lui Isus, din casa lui David. Ca ea a fost o prostituată a fost inventat de calomnie Biserica să-şi ascundă relaţia lor adevărat. La momentul Răstignirii, ea a fost insarcinata. După răstignire, ea a fugit în Galia, unde a fost adapostit de evreii din Marsilia. Ea a dat nastere la o fiica, pe nume Sarah. Genealogică a lui Isus şi Maria Magdalena a devenit dinastia merovingiană din Franţa.
Existenţa de sange a fost secretul care a fost cuprinse în documentele descoperite de către cruciaţi dupa ce au cucerit Ierusalimul în 1099 (a se vedea Regatul de Ierusalim). Prioria din Sion şi Cavalerii Templieri au fost organizate pentru a păstra secretul.

Secretele Graalului sunt conectate, în funcţie de roman, pentru munca lui Leonardo da Vinci, după cum urmează:

Leonardo era un membru al Prioratului din Sion şi cunoştea secretul Graalului. Secretul este de fapt relevat în Cina cea de Taină, în care nici un potir real este prezent la masa. Cifra aşezat lângă lui Hristos nu este un om, ci o femeie, soţia sa Maria Magdalena. Cele mai multe reproduceri de muncă sunt de la o modificare mai târziu că ei ascunse caracteristici evidente de sex feminin.
Androgin al Mona Lisei reflectă uniunea sacra dintre barbati si femei implicate în unirea sfânt al lui Isus şi Maria Magdalena. O astfel de paritate între forţele cosmice de masculin şi feminin a fost mult timp o ameninţare profundă a puterii stabilit de Biserica. Numele Mona Lisa este de fapt o anagrama pentru “Amon L’Isa”, referindu-se la zei tată şi mamă ale religiei Egiptului antic (şi anume, Amon şi Isis).

One Response to “The Da Vinci Code”

  1. admin
    5 februarie 2012 at 22:37 #

    Fain film