Spider-Man

Raporteaza film nefunctional!

Liceul senior Peter Parker (Tobey Maguire), locuieşte în Forest Hills, un cartier liniştit suburban din New York Borough oraşului Queens, cu unchiul său Ben (Cliff Robertson) şi mai mătuşa (Rosemary Harris). El iubeşte în secret Mary Jane Watson (Kirsten Dunst), o fată cu suflet cald lângă uşă, dar el este prea timid sa o abordeze. Cel mai bun prieten lui Harry Osborn (James Franco) este fiul lui Dr. Norman Osborn (Willem Dafoe), preşedinte de fabricaţie Oscorp Corporation, care este de lucru pentru a câştiga un contract de furnizare de arme la Armata Statelor Unite. Pe o excursie la un laborator de genetică, Peter este muscat de un paianjen modificat genetic. El trece în dormitorul său, la domiciliu, şi a doua zi viziunea sa este perfect, el a devenit mai musculos, cu puteri supraomeneşti, încheieturile sale emit siruri de web, şi reflexele sale sunt super-rapid. La şcoală, el salvează Mary Jane de o scădere fracţiune de secundă şi învinge cu uşurinţă prietenul ei într-o agresiune fistfight. Dându-şi seama că muscatura de paianjen a dat puteri spiderlike, el se antreneaza la scară pereţi, acoperişuri, sari între leagăn şi prin oraş.
Peter intră într-un turneu de lupte, în speranţa de a câştiga 3.000 dolari, astfel el poate cumpara o masina sport pentru a impresiona Mary Jane. În ziua a turneului, Ben încearcă să-i dea câteva sfaturi parinteasca, dar Petru genele din la el. La turneu, crainicul prezinta Petru ca “Amazing Spider-Man”. Petru învinge cu uşurinţă adversarul său, Bonesaw McGraw (Macho Man Randy Savage), dar omul responsabil doar da Peter $ 100 pentru câştigarea meciul mai devreme. Atunci când un hoţ fură omul, Peter se răzbune, permiţând hoţ să scape, dar el descoperă ulterior că hoţul ucis pe unchiul Ben evadare în timpul lui. Senzaţie de responsabili pentru moartea lui Ben, şi simţi vinovat pentru a respinge sfatul său, Petru se dedică pentru a lupta împotriva criminalităţii ca Spider-Man. El face bani prin vânzarea de poze cu el însuşi ca Spider-Man la Daily Bugle editor de ziar J. Jonah Jameson (JK Simmons), care declară Spider-Man ca o ameninţare la New York.
Între timp, sub presiunea militară, Norman testează Oscorp e periculos noua performanta creşterea chimice pe el însuşi. Chimice reuşeşte să-l facă mult mai puternic, dar el dezvoltă rapid un maniac alter ego-ul. El crime imediat asistentul său, apoi ucide oameni de stiinta mai multe concurente lui din aer, poartă un exoschelet artificial şi de a dirija o mică platformă de arme de zbor numit “planor”. După ce directorii Oscorp l-foc, el zboară la un târg Oscorp-sponsorizat şi le ucide. El a ucide aproape Mary Jane prea, dar Spider-Man reuşeşte să-l alunge. După ce a fost salvat de super-erou, Mary Jane începe să dezvolte o pasiune pentru el şi, de asemenea, devine obosit de relaţia ei cu Harry.
Jameson dublează Norman alter ego-ul “Green Goblin”. După ce Spider-Man refuză oferta Goblin pentru a lucra împreună şi de Norman secret descoperă că Peter este Spider-Man, Green Goblin ataca mătuşa May. După cum se uită peste mai în spital, Mary Jane spune Peter ea iubeşte Spider-Man, şi Peter îşi exprimă sentimentele pentru ea. Harry le vede de mână, şi într-un act de gelozie spune tatălui său despre dragostea lor unul pentru altul, dezvăluind că Petru are sentimente pentru Mary Jane. Goblin atrage Spider-Man la partea de sus a podului Queensboro prin luarea de Mary Jane si o Roosevelt Island, masina de tramvai plin de copii ostatici. El a shake papuci Mary Jane off, lasand piciorul ei goale scade, apoi, atât în acelaşi timp, dar Spider-Man salvează-le pe toate, cu ajutor de la oamenii de pe punte şi un şlep, forţând Goblin pentru a lua Spider-Man la un atrium abandonat pentru o lupta. După o luptă acerbă, Spider-Man învinge în cele din urmă Green Goblin, forţând Norman să se dezvăluie. Cu toate acestea, Norman încearcă să omoare Petru, prin trimiterea planor sa zbor spre el, dar Petru ocoleste-l, provocând o sulita Norman. Spune Norman Petru să nu dezvăluie adevărata identitate a lui Harry înainte de a muri.
Spider-Man oferă organismului lui Norman Osborn la mansarda, dar este reperat de către Harry, care este acum plecat cu impresia că Spider-Man ucis tatăl său. La înmormântarea lui Norman, Harry jură lui Petru că va face Spider-Man plăti scump şi răzbuna moartea tatălui său. Mary Jane mărturiseşte dragostea ei pentru Petru şi-l sărută, dar Petru insistă asupra faptului că acestea pot fi doar prieteni, teama că ea ar suferi un prejudiciu mai mult daca dusmanii lui Spider-Man ştia că el o iubea. De mers pe jos departe de Mary Jane, care este acum în lacrimi dar constată, de asemenea, sarut familiar după aceea, el isi aminteste cuvintele lui Ben, “Cu mare putere vine mare responsabilitate”, şi acceptă noua sa viata ca Spider-Man.