Spartacus

Raporteaza film nefunctional!

Sclavii lucrează în provincie romană din Libia. Spartacus (Kirk Douglas), un voinic trac, vine în ajutorul unui bătrân care a căzut jos. Un soldat roman Spartacus bice şi îi spune să se întoarcă la lucru, numai pentru a fi atacat şi muşcat pe glezna. Pentru aceasta, Spartacus este legat şi condamnat la moarte prin înfometare.
Lentulus Batiatus (Peter Ustinov), un lanista (un impresar de jocuri gladiatori), soseşte pentru a cauta recruti pentru stabilirea lui gladiatori. Achiziţionează Batiatus Spartacus şi multe altele, apoi le duce la tabara de antrenament de gladiatori de la Capua. Acolo, sclavii sunt instruiţi de către Marcellus (Charles McGraw). Spartacus se împrieteneşte cu un alt gladiator, Crixus (Ioan Irlanda).
Crassus (Laurence Olivier), ajunge la tabara, cu unele tovarăşi, care doresc sa ma uit la două perechi de gladiatori lupte până la moarte. Spartacus este selectat, împreună cu Crixus, un etiopian numit Draba (Woody Strode), şi un alt gladiator Galino nume. Ucide Crixus Galino, apoi Spartacus dueluri Draba şi este învins. Draba, cu toate acestea, refuză să-l omoare, aruncand in loc sa trident în caseta spectatorilor şi să sară pentru a ataca romani. Un paznic aruncă o suliţă la Draba, ranindu-l, şi Crassus rapid expedieri sclav.
Ca Crassus frunze, el cumpără o femeie destul de sclavi, Varinia (Jean Simmons). Spartacus şi Varinia au căzut în dragoste, şi în frustrarea la pierderea lui şi de tratament supraveghetor de dur, Spartacus începe o revoltă. Cele gladiatori iau în cele din urmă Capua şi toate districtele din jur. Multi sclavi locale, se aduna pentru a insurgenţilor.
În Senatul de la Roma, plebeu senatorul Gaius Sempronius Gracchus (Charles Laughton) manipulează cu viclenie protejatul Crassus şi prietenul Marcus Glabrus (Ioan Dall) în a lua şase cohorte de Garnizoanei de la Roma pentru a zdrobi revolta, lăsând calea deschisă pentru aliat Gracchus ” , Iulius Cezar (Ioan Gavin), pentru a lua comanda de garnizoană, în timpul absenţei Glabrus “. Crassus primeste sclavi noi, ca un cadou de la guvernatorul de Sicilia. Printre ei este Antoninus (Tony Curtis), un tutore copii fostei.
Spartacus prezintă planul său de a scăpa de mare de la portul de Brundusium, la bordul navelor de pirati cilicieni, pe care el intenţionează să plătească de la jaful de sclavi “. El este reunit cu Varinia, care a scăpat de la Batiatus, doar pentru a ajunge la proprietatea de un alt maestru. Antoninus scapă de la Crassus, în scopul de a se alătura armatei rebele. El se identifică ca un poet şi magician, şi întreţine mai târziu comandanţi, dar este determinată a fi un soldat.
Un Glabrus învins întoarce la Roma, pentru a se confruntă cu o audiere Senatului. Crassus alungă Glabrus de la Roma pentru incompetenţă lui. Roma păstrează trimiterea armatele pentru a pune în jos revolta, dar Spartacus infrangeri le pe toate. Crassus a demisionat din Senat, se presupune de a împărtăşi ruşinea de Glabrus prietenul său exil, cu toate acestea, suspecţii Gracchus că el este doar de aşteptare pentru situaţia de a deveni atât de disperat ca senatorii vor să-l facă dictator, neutralizand astfel Gracchus partid rival plebee. Gracchus manevre pentru a ajuta sa scape de sclavi, în scopul de a nega posibilitatea lui Crassus. Un dezgustat Cezar trădează Gracchus, cu toate acestea, şi Crassus ajunge adânc în buzunarele proprii pentru a învinge planului.
Când foştilor sclavi ajunge coasta, ei descoperă că Cilicians au fost cumpărate în afara de Crassus. Spartacus se trezeşte prins între trei armate romane. Desfăşurare Roman a manoeuvered Spartacus într-o poziţie în care el este prins între două armate romane, iar alegerea lui este numai de a lupta drum prin ea însăşi la Roma. Între timp, Senatul a dat Crassus competenţele radicale el doreşte. În scene paralele, Spartacus peroraţii de sclavi, în timp ce Crassus avertizează împotriva eliminarea privilegiilor patriciene. Batiatus este angajat de către Crassus pentru a identifica Spartacus şi este, la rândul său, a promis vânzarea de supravietuitori ai armatei lui Spartacus, după înfrângerea sa.
Lupta începe punctul culminant, cu Spartacus de conducere trupele sale împotriva legiuni Crassus “. Sclavii se bucură iniţial unele succese, dar ele sunt mai curând copleşiţi de sosirea armatelor de Lucullus şi Pompei. Armata rebelilor este învins şi Spartacus şi Antoninus sunt capturate. Crassus promite captivi că nu vor fi pedepsiţi în cazul în care identifică Spartacus. Spartacus şi Antoninus sta pentru a fi identificate, dar, înainte de Spartacus se poate vorbi, Antoninus striga “Sunt Spartacus!”. Unul câte unul, fiecare sclav supravieţuitor strigă “Sunt Spartacus!”. Deţinuţii au mărşăluit de-a lungul Appian Way, pentru a fi răstignit. Crassus şi Spartacus salvează Antoninus pentru ultima. Ordine de Crassus şi Spartacus Antoninus la duel la moarte, furios, la refuzul Spartacus “pentru a confirma identitatea lui. Crassus declară că câştigătorul va fi răstignit. Fiecare om încearcă să-l omoare pe celălalt, de a scuti moartea sa pe cruce însoţitor. După uciderea lui Antoninus, Spartacus este informat că Varinia şi fiul ei copil sunt sclavi de Crassus. Crassus a admite că se teme de Cezar Spartacus chiar mai mult decât el însuşi se teme de Cezar. Spartacus este răstignit în apropierea zidurilor de la Roma.
Varinia şi fiul ei sunt luate pentru a Crassus acasă “, în cazul în care el încearcă, fără succes, să o curteze. Gracchus dizgraţie Batiatus angajează să fure Varinia de la Crassus, apoi acordă libertate pentru ea şi fiul ei. După ce pleca, Gracchus examinează două pumnale, se uită la unul şi spune: “Hmm … mai frumoasa”. Hapsân un pumnal şi punerea în jos de altă parte, el merge în camera alăturată, închide perdele în spatele lui, şi se sinucide.
Batiatus şi Varinia pleca pentru Galia, prin intermediul Appian Way, şi vezi Spartacus suspendate pe o cruce de drum, nu destul de mort. Varinia prezinta Spartacus fiul lor nou-născut, promiţând că va creşte un om liber, şi promite să spună fiului ei care tatăl său a fost, şi ce a visat. Ea sumele licitate Spartacus un ultim bun rămas şi se întoarce pe vagon si plimbari pe.