Shaolin

Raporteaza film nefunctional!

Filmul este realizat în Dengfeng, Henan, în timpul erei dictator militar de timpuriu Republican China. Warlord Hou Jie (Andy Lau) învinge un rival, Huo lung, şi apucă de control al Dengfeng. Fuge Huo lungi la Templul Shaolin pentru a ascunde, dar Hou Jie apare si impusca-l după obţinerea hartă Huo lui comoară. Hou Jie ridiculizeaza calugarii Shaolin înainte de a pleca.
Simţind că fratele său autorizat, Song Hu, se profita de el, Hou stabileşte o capcană pentru Song într-un restaurant, sub pretextul de acord cu implicarea fiicei sale cu fiul lui Song. Între timp, adjunctul lui Hou, Cao Man (Nicholas Tse), simţind că el a fost utilizat de către Hou şi decide să-şi trădeze Hou. În timpul cinei, Song arată intenţia sa de a se retrage şi cedează totul pentru a Hou, dar a fost informat că Hou intenţionează să-l omoare. Din furie si de jena, Hou fatal Song răni. Ambele familii au fost apoi atacat de către asasinii lui Cao. În ciuda fiind împuşcat de Hou, Song salvează Hou să-i permită să scape şi Song moare ulterior. În timp ce fug, soţia şi fiica lui Hou separate. Soţia lui Hou este salvat de trecere de către unii călugări Shaolin, care au fost furtul de orez din grânarul militare pentru a ajuta refugiaţii care locuiesc în apropierea templului. Hou reuseste sa scape cu fiica sa, dar fiica sa a fost grav rănit atunci când a fost doborât de transport cai de asasini pentru copii. Dupa o urmarire de asasini de pe vagoane de cai, Hou şi fiica sa cad de pe o stâncă. In disperare de cauza, Hou Jie aduce pe fiica sa la Shaolin, implorând călugării pentru a salva viaţa ei, dar este prea târziu şi ea moare din cauza rănilor. Soţia lui Hou Jie îl învinuieşte pentru moartea fiicei lor şi lasă-l. Hou Jie ataca călugărilor în mânia, dar este rapid supus.
Hou devine dezamăgit şi rătăceşte în apropierea Shaolin, până când întâlneşte bucătarul călugăr Wudao Jackie Chan, care-l oferă hrană şi adăpost. Hou se simte vinovat pentru greşelile sale din trecut şi decide să devină călugăr şi să ispăşească pentru păcatele sale. În timpul şederii sale la Shaolin, Hou Jie înţelege treptat principiile Shaolin, prin studiu şi de practică arte marţiale, mends căile sale şi găseşte pacea şi iluminarea din inima lui. Din refugiaţilor, Hou descoperă Cao au recrutat de refugiaţi de sex masculin pentru a construi o cale ferată, pe care el a obiectat atunci când el era încă un dictator militar, şi ei nu au fost încă să se întoarcă după câteva zile. Hou descoperă că Cao a fost descoperirea moaştelor chineze sub pretextul de a construi o cale ferată şi de refugiaţi au fost masacraţi ulterior să le reducă la tăcere.
Cao este informată că Hou este încă în viaţă, el conduce soldaţii săi să templu Shaolin pentru a capta Hou. HOU voluntari care să meargă cu Cao să îi distragă atenţia, în timp ce călugării rupe în casa lui Cao pentru a salva muncitorii închişi. Hou a fost reunit cu soţia lui şi a fugit cu ea atunci când planul său de a salva muncitorii au reuşit. Hou lui Jingneng senior,, este ucis de brutal Man Cao în timp ce acoperă pentru juniori sa scape. La întoarcerea la Templul Shaolin, călugării decide că au nevoie pentru a evacua templu, pentru a evita probleme în continuare. Wudao duce departe în timp ce refugiaţii Hou şi alţi călugări să rămână în urmă pentru a apăra templu şi cumpăra timp. Cao ajunge cu trupele sale şi Shaolin atac. În acelaşi timp, străinii simt că au fost înşelaţi şi a decis să reducă la tăcere Cao şi Shaolin. Ei bombardeze cu artilerie Shaolin, rezultând în pierderi grele atât pentru calugarii Shaolin şi forţele lui Cao. Infrangeri Hou Cao într-o luptă şi, eventual, se sacrifică pentru a salva Cao de a fi strivit de o grindă care se încadrează şi se încadrează în palma statuia lui Buddha şi moare în mod paşnic, lăsând sentiment Cao vinovat. Călugării care au supravieţuit reuşi în depăşirea străini şi oprirea bombardament. Între timp, refugiaţii retragere întoarce şi începe să plâng atunci când văd Templul Shaolin în ruine. Wudao le spune că spiritul Shaolin va continua să trăiască în ei, chiar dacă templul a fost distrus.
Înainte de evacuarea a Templului Shaolin, Hou întâlnit soţia sa pentru ultima dată. Pocăindu pentru greşelile sale din trecut, Hou trece urna care conţine cenuşa fiicei sale incinerate la soţia sa. Soţia lui Hou Hou iartă pentru trecutul său, şi acceptă faptul că ea nu mai poate fi cu el, chiar dacă ea preferă Hou prezent, comparativ cu trecutul. Hou a refuzat să plece şi să rămână în spatele Shaolin pentru apărarea lui Shaolin şi de “refugiaţi, în care admiterea Cao faptele rele prezente provine din greşelile sale din trecut şi el este responsabil în ghidarea Cao înapoi la calea corectă.