Schindler’s List

Raporteaza film nefunctional!

Filmul începe în 1939, cu relocarea germană-iniţiat de evrei polonezi din zonele înconjurătoare să Gratis Cracovia, la scurt timp după începutul de World War II. Între timp, Oskar Schindler (Liam Neeson), un om de afaceri etnic german din Moravia, ajunge în oraş, în speranţa de a face avere ca un profitor de război. Schindler, membru al partidului nazist, lavishes mita asupra funcţionarilor Wehrmacht şi SS în responsabile de achiziţii publice. Sponsorizat de către militari, Schindler dobândeşte o fabrică pentru producţia de kituri de mese armatei. Nu ştii prea multe despre modul în care pentru a rula corect o astfel de întreprindere, el capătă un colaborator apropiat în Itzhak Stern (Ben Kingsley), un oficial al Judenratului Cracovia (Consiliul Evreiesc), care are contacte cu comunitatea de afaceri evreieşti şi marketing negre din interiorul ghetoului. Oamenii de afaceri evrei Schindler împrumuta bani pentru a fabrica, în schimbul pentru o mica parte din produsele fabricate. Deschiderea fabricii, Schindler place de nazişti şi se bucură de averea dobandita si ca statutul de “Herr Direktor”, în timp ce Stern se ocupă de toate de administrare. Schindler angajeaza polonezi evrei în loc de polonezi catolici, deoarece acestea costa mai putin (muncitorii se obţine nimic, salariile sunt plătite la SS). Muncitorii din fabrica lui Schindler sunt permise în afara ghetoului, Stern şi falsifică documente pentru a se asigura că mulţi oameni ar fi posibil, sunt considerate “esenţiale” pentru efortul de război german, care le salvează de la a fi transportate în lagăre de concentrare, sau de a fi ucis.
SS-locotenent (Untersturmführer) Amon Goth (Ralph Fiennes), soseşte la Cracovia pentru a supraveghea construirea lagărului de concentrare nou Plassow. Odată ce tabara este completat, el ordine lichidarea finală a Reinhard ghetou şi funcţionarea în Cracovia începe, cu sute de trupe golirea camere înghesuite şi oricine arbitrar uciderea care protestează sau apare necooperant, în vârstă sau infirme. Schindler, uitam de masacrul de la dealurile cu vedere spre zona cu amanta lui, este profund afectat. El este totuşi grijă să se împrietenească Goeth şi, prin atenţia Stern de la luare de mită, Schindler continuă să se bucure de SS sprijin şi protecţie. În acest timp, mita Schindler infatisa în permiţându-i să construiască o tabără sub-pentru lucrătorii săi, astfel că el poate păstra fabrica lui de funcţionare fără probleme şi de a le proteja de a fi executat la întâmplare. Cu trecerea timpului, Schindler acţionează pe informaţiile furnizate de către Stern pentru a încerca şi de a salva cât mai multe vieţi ca el poate. Ca schimburi de război, Goeth primeşte ordine de la Berlin poruncile lui a exhuma şi de a distruge resturile de fiecare evreu ucis în ghetoul din Cracovia, demontaţi Plassow, şi nave de evrei, inclusiv a lui Schindler restul lucrătorilor, pentru a concentraţiei lagărul de la Auschwitz.
La început, Schindler se pregăteşte să părăsească Cracovia cu averea sa. El găseşte în imposibilitatea de a se face acest lucru, însă, şi predomină pe Goeth să-i permită să păstreze lucrătorii săi, astfel că el le poate muta la o fabrică din casa lui veche Zwittau-Brinnlitz, în Moravia, departe de Soluţia Finală, acum în plină desfăşurare în Polonia ocupată. Se duce în cele din urmă Acquiesces, dar percepe o mită masiv pentru fiecare lucrător. Schindler şi Stern a asambla o listă de lucrători care urmează să fie păstrate de pe trenuri la Auschwitz.
“Lista lui Schindler” cuprinde aceste “calificaţi”, deţinuţi, şi pentru mulţi dintre cei din tabără Plassow, fiind inclus înseamnă diferenţa dintre viaţă şi moarte. Aproape toţi oamenii de pe lista lui Schindler ajunga in siguranta la noul site. Trenul care a femeilor evreice este accidental redirecţionat la Auschwitz. Femeile sunt luate pentru a ceea ce ei cred a fi camerele de gazare, se plânge apoi cu bucurie şi uşurare imensă atunci când apa scade de la dusuri. A doua zi după, femeile sunt afişate în linia de aşteptare pentru locul de muncă şi de a fi inspectată de către medicul taberei, dr. Josef Mengele. În acelaşi timp, Schindler grabeste imediat la Auschwitz. Intenţionează să salveze toate femeile, el mită comandantului lagărului, Rudolf Höss, cu un cache de diamante în schimbul de eliberare a femeilor la Brinnlitz. Cu toate acestea, o problemă ultimul minut apare doar atunci când toate femeile se urca în trenul. Mai mulţi ofiţeri SS încearcă să frâneze copiilor şi de a le împiedica să plece. Schindler, cu toate acestea, insistă asupra faptului că el are nevoie de mâinile lor, să lustruiască interiorul înguste de obuze de artilerie. Ca urmare, copiii sunt eliberate. Odată ce femeile ajung în Zwittau-Brinnlitz, Schindler institute de controale ferme pe gardienii SS atribuit fabrica, interzicerea de a intra în zonele de producţie. El permite şi încurajează pe evrei să respecte Sabatul. În scopul de a păstra muncitorii sai din fabrică în viaţă, îşi petrece mare parte din averea sa mituirea oficialilor nazişti şi cumpere scoici de la alte companii, ceea ce înseamnă că niciodată nu produce de fapt, cochilii de lucru pentru şapte luni, fabrica sa este în afaceri. Mai târziu, el surprinde soţia lui în timp ce ea se află în biserica din sat în timpul Liturghiei, şi îi spune că ea va fi acum singura femeie din viaţa lui, o concesie el a refuzat să acorde anterior. Ea merge cu el la fabrică să-l ajute. El conduce din bani doar ca Wehrmacht-ul se preda, se termină războiul din Europa.
Ca un membru al partidului nazist şi o auto-descris “profitor de munca cu sclavi”, în 1945, Schindler trebuie să fugă Armata Roşie avansează. Deşi gardienii SS au fost comandate pentru a lichida evreii din Brinnlitz, Schindler le convinge să se întoarcă la familiile lor, ca oameni, nu criminali. În urma, el detine o masina in noaptea şi rămas bun de oferte pentru lucrătorii săi. Ei i dea o scrisoare care explică el nu este un criminal de a le, împreună cu un inel de secret făcut de la un lucrător punte dentara de aur şi inscripţionat cu un citat talmudic, “Cine salvează o viaţă salvează întreaga lume.” Schindler este atins, dar profund ruşine, sentimentul că ar fi putut face mai mult pentru a salva vieţi mult mai multe, cum ar fi vanzarea de masina lui, si vanzarea de insigna parte de Aur ar putea fi salvate mai mult unul. Plângând, el consideră că cât de mult mai multe vieţi ar fi putut fi salvat ca pleaca cu soţia sa în timpul nopţii.
Evreii Schindler, care au dormit afara porţile fabricii, prin noapte, sunt treziţi de lumina soarelui în dimineaţa următoare. Un Dragoon sovietic vine şi anunţă că evreii au fost eliberaţi de către Armata Roşie. Evreii mers pe jos într-un oraş din apropiere, în căutare de hrană.
După câteva scene care descriu evenimentele post-război şi de locaţii, cum ar fi executarea de Amon Goeth prin spanzurare pentru crime de război şi un scurt rezumat a ceea ce sa întâmplat în cele din urmă la Schindler, în ultimii săi ani, filmul revine la evrei mers pe jos de la oraş din apropiere . După cum au mers la curent, modificările negru şi alb-cadru de la una la culoare de azi evreii Schindler, la mormântul lui Schindler de la Ierusalim (unde a vrut să fie îngropat). [2] Filmul se încheie arătând o procesiune de acum -în vârstă de evrei care a lucrat în fabrica lui Schindler, fiecare dintre care stabileşte pioşenie o piatră de pe mormântul său, un obicei tradiţional evreiesc denotă profunda gratitudine sau datorită decedat. Cele actori portretizand personajele principale meargă mână-în-mână cu oamenii pe care portretizate, plasarea lor de pietre ca trec. (Ben Kingsley este însoţită de văduva lui Itzhak Stern, care a murit în 1969). Public învaţă că, la data de eliberare a filmului, au fost mai mult de 4.000 de evrei rămaşi în viaţă în Polonia, dar mai mult de 6.000 de descendenţi ai Schindler Evreii din întreaga lume. În scena finală, Liam Neeson (deşi fata lui nu este vizibil), pune o pereche de trandafiri pe mormântul şi se află contemplativ peste ea.
Filmul se încheie cu o declaraţie, “În memoria evreilor peste şase milioane de ucis”, a creditelor de închidere începe cu o vedere de un drum pavat cu piatră culese din cimitire evreieşti în timpul războiului (cum este descris în film), înainte de decolorare la negru.