Roman Holiday

Raporteaza film nefunctional!

Ann (Hepburn) este printesa coroana a unei ţări nespecificate. Ea este pe un tur larg mediatizat de mai multe capitale europene, inclusiv la Roma. Într-o noapte, ea este coplesit de cerintele obositoare de atribuţiile oficiale, pentru care ziua ei este bine programat. Medicul ei îi dă un sedativ pentru ao calma şi de a ajuta somnul ei, dar ea lasă în secret ambasada ţării sale de a experimenta la Roma de către ea însăşi.
Sedativ ia în cele din urmă în vigoare şi a adormit pe o bancă, în cazul în care Joe Bradley (Peck), un reporter american expatriat de lucru pentru Daily Roma american, constată ea. Nu ei recunoscând, el oferă bani ei, astfel că ea poate lua un taxi acasă, dar o foarte ameţită “Anya Smith” (cum se numeşte ea), refuză să coopereze. Joe decide în cele din urmă, pentru mai multă siguranţă, să o lase să-şi petreacă noaptea în apartamentul său. El este amuzat de felul ei regal, dar mai puţin, atunci când ea însuşeşte patul lui. El o transferă la o canapea, fără trezirea ei. În dimineaţa următoare, Joe se grăbeşte la muncă, lăsând printesa încă adormit.
Când editorul său, domnul Hennessy (Hartley Power), întreabă de ce el este tarziu, Joe se află la el, el pretinde că a participat la o conferinţă de presă pentru printesa. Joe face la detalii interviu presupusa până Hennessy îl informează că la conferinţa de presă a fost anulat, deoarece printesa a brusc “îmbolnăvit”. Joe vede o imagine a ei şi a recunoaşte că este aceeaşi femeie tanara, care este în apartamentul său. Joe vede imediat posibilitatea de înainte de el şi propune un interviu exclusiv pentru suma de $ 5000, Hennessy de acord, dar Joe pariază $ 500 că el nu va reuşi.
Joe se grăbeşte acasă şi, ascunzând faptul că el este un reporter, el se oferă să petreacă ziua cu Anya, arată Roma ei. El, de asemenea, solicită, pe ascuns prietenul său, fotograful Irving Radovich (Eddie Albert), pentru a eticheta de-a lungul a lua fotografii în secret. Cu toate acestea, Anya refuză oferta lui Joe şi frunze.
Joe pretinde a fi pierdut o mana la gura a Adevărului.
Bucurându-se de libertatea sa, pe un capriciu, Anya devine părul tăiat scurt, într-o frizerie. Joe urmează şi “accidental”, o întâlneşte pe Treptele Spaniole. De data aceasta el a convinge să meargă cu el, şi îşi petrec ziua vizitând atracţiile turistice, inclusiv “Gura Adevărului”, un chip sculptat în marmură, care se spune că a muşca mâinile de mincinoşi. Când Joe scoate mana din gura, se pare a fi lipsă, cauzând Anya sa tipe. El apare atunci mana din maneca lui şi râde. (Strigăt Hepburn nu a fost în exerciţiu a decis să-Peck trage un gag el a văzut o dată Red Skelton face, şi nu le-a spus sa co-star în prealabil.) [5]
Ulterior, actiunile Anya cu Joe visul de a trăi o viaţă normală, fără responsabilităţile sale zdrobitoare. În acea noapte, la un dans pe o barca, agenţii guvernamentali urmări în cele din urmă ei în jos şi să încerce să o escorteze departe, dar un corp la corp sălbatic izbucneşte şi Joe şi de evacuare Anya. Prin toate acestea, ei intră treptat în dragoste, dar Anya îşi dă seama că relaţia lor nu poate continua. Ea sumele licitate în cele din urmă rămas bun de la Joe şi se întoarce la ambasada.
În cursul zilei, Hennessy afla ca printesa lipseşte, bolnav, nu aşa cum a susţinut. El bănuieşte că Joe stie unde este, şi încearcă să-l să-l recunosc, dar Joe susţine că nu ştiu nimic despre el. Joe decide să nu scrie povestea. Iniţial, Irving intenţionează să publice fotografiile sale, dar fără tragere de inimă atunci decide să nu facă acest lucru.
Joe şi Anya la o plimbare cu scuterul prin Roma, o plimbare, care se termină la secţia de poliţie.
A doua zi, Princess Ann apare la conferinta de presa amânat, şi este alarmat de a găsi Joe şi Irving printre membrii ai presei. Irving are poza ei, cu bricheta aceeaşi ţigară miniatură / camera el a folosit în ziua precedentă. Apoi, ei prezintă cu fotografii le-a luat în acea zi, discret, ascunse într-un plic, ca o amintire de aventura ei. Joe permite o cunosc, de aluzie, că secretul ei este în siguranţă cu ei. Ea, la rândul lor, lucrează în situaţiile ei bland un mesaj codat de dragoste şi recunoştinţă faţă de Joe. Ea, apoi pleacă, lăsând Joe a persista pentru un timp, contempla ceea ce ar fi fost.