Psycho

Raporteaza film nefunctional!

În nevoie de bani pentru a ajuta la a divorţat de ea iubitul Sam Loomis (Ioan Gavin), Phoenix secretar Marion Crane (Janet Leigh), fură de 40.000 dolari de la unul din clientii angajatorului ei şi fuge în maşina ei. În drum spre California de origine a lui Sam, ea parcuri de-a lungul drumului de a dormi. Un ofiţer de patrula autostrazii ei se trezeste, devine suspicios de starea ei agitat şi începe să o urmeze. Atunci când ea comercializeaza masina ei pentru o alta de la un dealer auto, el observă detalii vehiculului nou. De timp, Marion revine la drum, există o furtună grea, care solicită o să-şi petreacă noaptea la Motel Bates, mai degrabă decât cu maşina în ploaie.
Proprietar Norman Bates (Anthony Perkins), spune Marion are rareori clienţii datorită locaţiei sale pe un mai vechi, mai puţin călătorit autostrada, menţionează şi locuieşte cu mama sa în casa cu vedere la motel. Apoi, invită timid Marion de a avea cina cu el. Ea aude Norman cearta cu mama sa despre interesul sexual ar trebui sa în Marion, şi în timpul mesei, Marion-l supără, prin sugerarea a institutionaliza mama lui. El recunoaşte că ar dori să facă acest lucru, dar nu vrea să o abandoneze.
Marion dispare pentru a reveni la Phoenix pentru a reveni banii. Ca ea undresses în camera ei, Norman uita printr-un vizor în peretele biroului său. După calcularea modul în care ea poate rambursa banii ea a petrecut, bufeuri de Marion note-o jos de toaletă şi începe să duş. Dintr-o data, o cifră anonim intră în baie şi lovituri de Marion la moarte. Norman găseşte cadavrul, şi imediat se presupune că mama sa comis crima. El a curata baie si pune corpul lui Marion, înfăşurat în perdea de dus, si toate posesiunile ei, inclusiv de bani în portbagajul maşinii sale şi se scufundă într-o mlaştină din apropiere.
La scurt timp după aceea, Sam este contactat de către atât Marion sora lui Lila (Miles Vera) şi detectiv privat Milton Arbogast (Martin Balsam), care a fost angajat pentru a găsi şi ei recupera banii. Arbogast urme Marion la motel şi întrebări Norman, care se află neconvingător despre Marion, având în stânga săptămâni înainte. El refuză să vorbesc Arbogast la mama lui, pretinzând că este bolnav. Arbogast solicită Lila şi-i spune ca o va contacta din nou, după interogatoriu, sperăm, mama lui Norman. Arbogast intră în casa lui Norman şi este atacat de o cifră care slash-uri fata lui, cu un cuţit de bucătărie mare, făcându-l să cadă în jos pe scări, apoi şi-l înjunghie la moarte. Norman se confruntă cu mama sa şi o îndeamnă să se ascundă în pivniţă, astfel nimeni nu ar putea-o găsi. Ea respinge ideea de ordine şi-l afară din camera ei. Împotriva voinţei ei, Norman o poartă până la pivniţă de fructe.
Atunci când Arbogast nu suna Lila, ea si Sam contactaţi poliţia locală. Adjunct Sheriff Al Chambers este nedumerit de a învăţa Arbogast a văzut o femeie într-o fereastră, şi dezvăluie că mama lui Norman a murit zece ani mai devreme. Norman a găsit-o moartă alături de iubitul ei căsătorit, aparent crimă-sinucidere. Când Camere respinge preocupările Lila si lui Sam peste dispariţia lui Arbogast, cei doi decid să caute ei înşişi motel. Dându-se drept un cuplu căsătorit, Sam şi Lila verificaţi în motel şi cabina de căutare a lui Marion, în cazul în care vor găsi o bucată de hârtie cu “40.000 dolari”, scris pe ea. În timp ce Sam distrage Norman, Lila se furişează în casă pentru a căuta mama lui. Sam sugerează Norman Marion ucis pentru bani, astfel încât ar putea sa cumpere un hotel nou. Dându-şi seama Lila lipseşte, Norman bate Sam inconştient şi se grabeste sa casa. Lila-l vede şi se ascunde în pivniţa în care ea descoperă corpul mumificat al doamnei Bates şi ţipete. Secunde mai tarziu, Norman în papură, purtand hainele mamei sale şi o perucă, şi care transportă un cuţit. Sam ajunge tocmai la timp pentru a supune Bates şi salva Lila.
După arestarea lui Norman, psihiatru legist dr. Fred Richmond (Simon Oakland), spune Sam şi Lila că doamna Bates este viu în psihicul fracturat lui Norman. După moartea tatălui lui Norman, perechea a trăit ca şi cum acestea au fost singurele persoane din lume. Când mama lui a gasit un iubit, cu toate acestea, Norman a fost consumat cu gelozie şi ucis ambele dintre ele. Ravasit, cu vinovăţie, a încercat să “şteargă crima” de a aduce pe mama sa “Back to Life”, în mintea lui. El a furat cadavrul ei şi conservate corp, şi a dezvoltat o personalitate multiplă, în care cele două personalităţi – Norman şi “Mama” – coexista, atunci când este mamă, el acţionează, discuţii şi rochii ca ea ar fi. Marion este dezvăluit că a fost a treia victimă mamei, primele două, de asemenea, au fost femei tinere atractive, iar mama este la fel de gelos de Norman ca el este de ei, şi astfel “a” ucide pe oricine se simte atras. Psihoză sa-l protejeaza de la cunoaşterea cu privire la alte infracţiuni comise după moartea mamei sale.
Norman se află într-o celulă, mintea dominat de personalitatea Mama. Ea spune că se va dovedi a autorităţilor că ea este inofensiv prin refuzul de a lovi o muscă pe mana lui Norman. El face apoi un zâmbet. Masina lui Marion este recuperat din mlastina.