Oz the Great and Powerful

Raporteaza film nefunctional!

În Kansas, Diggs Oscar (James Franco), funcționează ca un barnstormer [3] și un magician mici de timp într-un circ ambulant. Ca o furtuna se apropie circ, circ forte (Tim Holmes) învață Oscar a flirtat cu soția lui și se duce să-l atace. Oscar scapă într-un balon cu aer cald, dar este aspirat într-o tornadă care-l duce la Land of Oz. Există Theodora vrăjitoare (Mila Kunis), îl găsește și consideră el să fie un vrăjitor profețit să răstoarne vrajitoare rea care la ucis regele din Oz. În drum spre Orașul de Smarald, Teodora se încadrează în dragoste cu Oscar (pentru că a cochetat cu ea ca el face cu alte femei). Ei au, de asemenea, se confruntă de zbor maimuta Finley (Zach Braff), care promite o datorie de viață la Oscar atunci când acesta din urmă îl salvează de la un leu.
La atingerea Emerald City, Oscar întâlnește Evanora (Rachel Weisz), sora lui Teodora, care este sceptic de Oscar a fi expertul prezis. Evanora spune că Oscar vrajitoare rea rezidă în pădurea întunecată și poate fi ucis de distrugerea bagheta ei, sursa puterii ei. Oscar și Finley sunt unite în drum spre pădurea de China Girl (Joey King), un tânăr, a cărui viață China Doll acasă și de familie au fost distruse de vrăjitoare rea. Picioarele China Fata lui a fost rupt în timpul atacului, și reparații Oscar le folosind lipici. Trio-ul ajunge la pădure, și pe punctul de a sparge bagheta ei, descoperă “Wicked Witch” pentru a fi Glinda Witch Bine (Michelle Williams), care le spune Evanora este adevărat Witch Wicked. Evanora vede acest lucru cu mingea ei de cristal și manipulează Teodora împotriva Oscar, arătându-i, împreună cu Glinda, declarând că încearcă să curteze toate cele trei vrăjitoare. Ea oferă Teodora dezamăgit un măr magie ea promite va elimina durerea ei. Teodora ia o muscatura, care o transformă într-o inimă, pielea verde vrajitoare rea.
Glinda aduce grupului Oscar la domeniul ei din Oz pentru a scăpa armata Evanora de Winkies și la babuini care zboară. Ea mărturisește că la Oscar ea stie ca nu este cu adevărat un expert, și că el are mai puțin de motive nobile. Cu toate acestea, ea încă mai crede că poate ajuta în continuare ai opri Evanora, și oferă-i un “armată” de Quadlings, tinichigii, și munchkins a face acest lucru. Theodora intră în domeniul Glinda și dezvăluie furios ei aspect nou, hidos la Oscar înainte de a amenințând să-l omoare și pe aliații săi, cu Emerald City, precum pregătit armata. Oscar disperă faptul că armata sa nu poate învinge Vrăjitoarelor Wicked, dar după spunându-China fată despre faptele sale, el își dă seama că poate lupta cu ajutorul prestidigitație.
Glinda si subiectii ei folosesc o armată de sperietori de ciori automată a monta un atac asupra castelului bate joc de vrajitoare rea lui. Ajutat de o pătură groasă de ceață, au păcăli vrajitoare rea în trimiterea lor, babuini care zboară printr-un câmp de mac care pune babuinilor să doarmă. Cu toate acestea, două babuinilor reușesc să captureze Glinda, care este adus la piață a orașului și a pus în lanțuri pentru a fi executate. Între timp, infiltrate Oscar Emerald City cu aliații săi, numai să-și abandoneze aparent într-un balon cu aer cald încărcate cu aur regelui, care Teodora distruge cu o minge de foc. Oscar, apoi se revelează în secret la prietenii săi, după ce a înscenat moartea lui. Oscar foloseste un aparat de fum ascuns și imaginii proiectorului pentru a prezenta o imagine gigant, holografică a feței lui ca sa “adevărat” formă, și un foc de artificii pentru a ataca și de a intimida vrăjitoarele rele. Evanora teamă ascunde în castelul ei în timp ce fuge de la Theodora oraș pe mătură ei, nu pot să fac rău “invincibil” expertul. China Fata eliberează Glinda, care alungă infrangeri si Evanora, distrugând colier de smarald vrajitoare rea, care ascunde adevărata ei, Crone-ca aspect înainte ca ea este efectuată în afara de babuini care zboară.
Filmul se încheie cu Oscar, acum regele din Oz, folosind proiectorul sa să susțină convingerea că el este încă un vrăjitor puternic și să păstreze cetățenii din Oz unite împotriva vrăjitoarelor Wicked. El prezintă, de asemenea, cadouri pentru prietenii săi: Master Tinker (Cobbs Bill), care a ajutat la construirea masinilor sale, primește Oscar camping-instrument de jackknife; Knuck (Tony Cox), morocanos Munchkin oraș crainic și un aliat al Glinda, primește o masca cu un smiley, Finley suferință îndelungată de prietenie primește Oscar (și pălăria) și China Fata acceptă prietenii ei ca noua ei familie. În cele din urmă, Oscar ia Glinda în spatele cortinei de proiectorului lui și o sărută. În timp ce faci acest lucru, Glinda umflaturi accidental un comutator, astfel încât scena lor saruta este proiectate pentru prietenii lor pentru a vedea.
Continuitate
Filmul este realizat 20 de ani înainte de evenimentele din prima carte și de film 1939, în anul 1905 (oarecum anacronistic, deoarece Expertul originală din Oz Romanul a fost publicat în 1900). Există, de asemenea, mai multe trimiteri la ambele surse.
Oz caracteristicile mare și puternic aluzii mai multe artistice și paralelele tehnice filmul 1939 Vrăjitorul din Oz. Secvența filmului de deschidere este prezentată în negru-și-alb, tranziția în culoarea atunci când protagonistul ajunge în Oz, în plus, modificările de aspect raportul de la raportul de 4:3, Academia de la 2.35:1, lat, [4] și tranzițiile audio mono de la pentru sunet surround [5] Ca și în filmul 1939, Glinda călătorește în bule gigantice, iar Emerald City este, de fapt smarald -. din romanul, personajele purta ochelari fumurii pentru a face să apară așa. Aspectul iconic verde de vrajitoare rea din Vest este aproape de look-ul ei în filmul clasic, la fel ca în romanul Witch a fost o scurtă, cu un singur ochi Crone. Vrăjitoarele răi sunt portretizat ca surori – o idee care își are originea în filmul 1939. Mai mulți actori care joaca personaje Oz face camee în segmentele Kansas. Un astfel de caracter, Annie (Michelle Williams), informeaza Oscar care ea a fost propus pentru a printr-o Gale John, probabil aluzie la neamul părinților lui Dorothy Gale lui. [6] Ea poartă, de asemenea, o rochie umbrelă, similar ca stil cu Dorothy iconic albastru și alb tinuta.
Filmul, de asemenea, face aluzie la romanul original L. Frank Baum, Wonderful Wizard of Oz. Acestea includ Sperietoarea de ciori, care este construit de locuitorii orașului ca o sperietoare, Omul de Tinichea, al cărui creator este introdus ca Tinker Master;. Și fricos Leu, care este speriat de mers cu Oscar, după atacarea Finley [7] În mod similar, diverse alte rase de Oz sunt descrise pe langa Munchkins (cursa doar numit în filmul clasic), inclusiv Winkies, a Quadlings, și locuitorii China Doll ale tarilor Dainty China. De asemenea, Oz este prezentat ca un loc real (cum a fost în roman) și nu un vis, ca filmul prezentat 1939.
În film, Munchkins cântă un cântec, similar cu cele pe care le cântă în film 1939.