Oldboy

Raporteaza film nefunctional!

Om de afaceri Oh Dae-su (Choi Min-sik) este salvat de la o secţie de poliţie de către prietenul său Joo-Hwan (Ji Dae-Han), dupa o lupta beat în noaptea de ziua de nastere a fiicei sale. Dae-su ei invită la un telefon public, dar ca Joo-Hwan ia apel, Dae-su este răpit. Plasat în regim de izolare, cu nici o explicaţie, Dae-su este alimentat printr-un slot de găluşte de îngust. Primirea de informaţii prin intermediul unui televizor, el descoperă soţia sa a fost ucis, a trimis fiica sa pentru a încuraja părinţii şi că el însuşi a fost încadrată ca suspect. Halucinant, încercările sale de la sinucidere sunt împiedicate de gazare regulat în stare de inconştienţă. El începe să se antreneze şi shadowbox; întărire degetele sale de perforare de perete. 15 ani mai târziu, ca el este pe jumătate mod prin sape o gaură în perete pentru a scăpa, el se trezeşte brusc pe un acoperiş şi îmbrăcat într-un costum.
Tâlhar Dae-su lui îi dă un telefon mobil prin intermediul unui străin şi Dae-su vizitează un restaurant, unde il intalneste pe tanara Sushi Chef Mi-do (Kang Hye-Jeong), care-l ia la ea acasă. Dae-su se întâlneşte Captor lui, prin Mi-do de serviciul de mesaje instantanee, deşi el vede numai în faţa lui. Management pentru a localiza inchisoare, prin restaurant care a furnizat găluşte, el torturi gardian (Oh Dal-su), pentru informaţii, el îi spune că a înregistrat conversaţia şi Dae-su se găseşte într-o cutie de înregistrări pe bandă. Redarea benzile relevă doar ca motiv fiind faptul că Dae-su a vorbit prea mult. Folosind un ciocan a lupta drum prin intermediul goons numeroase după ce a fost înjunghiat în spate cu un cuţit. Un străin îl plasează într-un taxi, de asteptare Dae-su de nume şi se dezvăluie ca tâlhar lui. Dae-su suspecţi de el este bugged şi merge la un magazin de unde se elimina mai multe dispozitive de spionaj integrate în hainele şi încălţămintea.
Răpitor Dae-su lui, Woo-jin (Yoo Ji-tae), se arată şi spune Dae-su pentru a descoperi motivele sale. Mi-nu va muri dacă el nu reuşeşte, dar dacă el reuşeşte, Woo-jin va ucide el însuşi. Ca Dae-su şi Mi-face să crească punct de vedere emotional intim le-au sex. Dae-su descoperă că şi Woo-jin a participat scurt aceeaşi şcoală mare şi aduce aminte de spionaj în relaţie incestuoasă Woo-jin cu sora lui, Soo-ah (Yun Jin-SEO). Nestiind a legăturilor familiale, el se răspândeşte accidental zvon, înainte de transferul la o altă şcoală în Seul. Turbulenţelor de Soo-ah creşte, cauzând semne false de sarcină şi de eventuala sinucidere. În timpul anchetei, Woo-jin înfurie Dae-su prin uciderea Joo-Hwan pentru insultarea Soo-ah în timp ce gardianul se alătură mai târziu parte Dae-su, după ce cu mâna amputată de Woo-Jin. Gardianul arată după Mi-face ca Dae-su se duce să se confrunte cu Woo-jin la penthouse lui.
La penthouse, Woo-jin arată că evenimentele din jurul Dae-su au fost orchestrate, precum si prin utilizarea unui hipnotizator, de a provoca Dae-su şi-Mi face să comită incest. Woo-jin oferă Dae-su un album foto. Ca Dae-su răstoarnă prin poze de familie ai acestuia, el martori fiica sa cresc mai în vârstă, în imagini, până când descoperă că Mi-face este de fapt fiica sa. Gardianul trădează apoi Dae-su, cu un album foto similară gata pentru Mi-face. Un îngrozit Dae-su îl imploră pe Woo-jin pentru a ascunde secrete de la Mi-face, josnic pentru iertare înainte de tranşare în propria lui limbă ca un simbol al tăcerii lui. Woo-jin solicită gardianul şi piese de schimb Mi-face de la adevăr. Ca el plimbari singur în lift, el este lovit de memoria vie a moartea surorii sale si se impusca. Unele timp mai târziu, Dae-su se află într-un peisaj de iarnă cu hipnotizatorul aceeaşi şi solicită ei pentru ajutor în uitare secret. Atins de motive sa dintr-o scrisoare scrisă de mână, ea incepe procesul, adormire-l în stare de inconştienţă în cazul în care ea îi cere să se separe partea lui monstruos. Dae-su, apoi se trezeşte singur inainte de intalnirea cu Mi-face. Se îmbrăţişează, şi Mi-do spune Dae-su, care ea îl iubeşte. A lacrimi Dae-su zâmbete, dar apoi estompeaza faţa lui într-o expresie ambiguă.