Life Is Beautiful

Raporteaza film nefunctional!

Prima jumătate a filmului este o capricioasă, romantica, comedie de prost gust oarecum stabilite în anii înainte de al doilea război mondial.
Guido este atât de amuzant si carismatic, mai ales atunci când el romanţele un profesor şcoală locală, Dora (jucat de Benigni lui soţie, Nicoletta Braschi real), spunând că este frumos ca răsărit dimineaţa. Dora, cu toate acestea, vine de la un bogat, aristocratic, ne-o familie evreiască, italiană. Mama Dora vrea ei să se căsătorească cu un funcţionar bine-a-face civile, dar Dora intră în schimb pentru Guido, care ajunge sa furat la petrecerea de logodna ei de la logodnicul ei aristocratică şi arogant.
De mai mulţi ani să treacă în care Guido şi Dora se căsătorească şi să aibă un fiu, Giosuè (Giorgio Cantarini).
Dora şi mama ei (Marisa Paredes) sunt înstrăinate ca urmare a căsătoriei inegale. Mai târziu, o reconciliere are loc chiar înainte de ziua de naştere a lui Giosuè patra.
În a doua jumătate a filmului, Al Doilea Razboi Mondial a inceput deja. Guido, unchiul Eliseo şi Giosuè sunt fortati pe un tren şi duşi la un lagăr de concentrare de ziua lui Giosuè. In ciuda faptului ca un non-evreu, Dora cere să fie pe acelaşi tren a se alătura familiei ei şi este autorizată să facă acest lucru.
În tabără, Guido ascunde fiul său de la gardieni naziste, el se furişează alimente şi încearcă să-l umor. Într-o încercare de a păstra până spiritele lui Giosue, Guido îl convinge că tabăra este doar un joc, în care prima persoană pentru a obţine 1000 de puncte câştigă un tanc. El îi spune că, dacă el plange, se plânge că el vrea mama sa, sau spune că îi este foame, el va pierde puncte, în timp ce băieţii liniştit, care ascunde de gardieni tabara câştiga puncte.
Guido convinge Giosuè că gardienii lagărului sunt înseamnă că ei vor rezervor pentru ei înşişi şi că toţi ceilalţi copii se ascund în scopul de a câştiga jocul. El pune pe cererile lui Giosue pentru a termina jocul şi întoarcerea acasă de către convinge că acestea sunt în principal pentru rezervor. În ciuda fiind înconjurat de mizerie agresiv, boală şi moarte, Giosuè nu pune la îndoială această ficţiune, din cauza performanţei tatălui său şi convingător nevinovăţia lui.
Guido menţine această poveste de drept până la sfârşitul anului atunci când, în haosul provocat de avans american, el spune fiul său să staţi într-o sweatbox până când toată lumea a plecat, acesta fiind ultimul test înainte de a rezervorului este a lui. Guido se stinge pentru a căuta Dora, dar este prins şi împuşcat la moarte de pe camera foto, de un soldat nazist.
Giosuè reuşeşte să supravieţuiască, se reunească cu mama lui, şi chiar crede că a câştigat jocul atunci când un tanc american ajunge la eliberarea lagărului. In film, Giosuè este de patru ani şi jumătate vechi, cu toate acestea, atât la începutul şi sfârşitul filmului sunt relatat de un mai vechi Giosuè amintind de povestea tatălui său de sacrificiu pentru familia lui.