King Arthur

Raporteaza film nefunctional!

Regele Arthur este un film de 2004 Regizat de Antoine Fuqua şi scris de David Franzoni. Se joaca Clive Owen ca titlu de caractere, Ioan Gruffudd ca Lancelot, şi Keira Knightley ca Guinevere.

Producătorii de film pretinde să prezinte o versiune istoric corectă a legendele arthuriene, se presupune inspirat de noile descoperiri arheologice. Acurateţea acestor cereri este supusă dezbaterii, dar filmul este neobisnuit in reprezentând Arthur ca un ofiter roman, mai degrabă decât un cavaler medieval. Acesta a fost împuşcat în Anglia, Irlanda, şi Ţara Galilor.

Arthur, de asemenea, cunoscut sub numele de Artorius Castus (Clive Owen), este portretizat ca un ofiter de cavalerie roman, fiul unui tata roman si o mama celtic, care comanda o unitate de cavalerie Sarmatice auxiliar în Marea Britanie, la încheierea ocupaţiei romane în 467 AD El şi oamenii săi paza lui Hadrian Wall împotriva “Woads”, un grup de nativi britanici, care sunt rebeli împotriva dominaţiei romane, condus de către misteriosul Merlin (Stephen Dillane). El nu este primul Arthur – pentru generaţiile, strămoşii săi au disponibilă de perete, ceea ce duce auxiliare sarmaţiene.

Ca filmul incepe, Arthur si cavalerii sai rămase Lancelot (Ioan Gruffudd), Bors (Ray Winstone), Tristan (Mads Mikkelsen), Gawain (Joel Edgerton), Galahad (Hugh Dancy) şi Dagonet (Ray Stevenson) se aşteaptă de la descărcarea de gestiune servicii Imperiului, după credinţă de servire de 15 ani (voce, Lancelot, se aude de la începutul şi la sfârşitul filmului, şi intrarea sa în funcţiune ca un tineret în 452 AD este descris la început). Ei lupta pe un atac de pe Woads escorta roman aduce evacuările lor.

Cu toate acestea, în noaptea în care ar trebui să primească libertatea lor, acestea sunt expediate într-o misiune de final şi, eventual, sinucidere de către Episcopul Gherman (Ivano Marescotti), în timpul iernii de congelare pentru a salva familia de important roman Marius Honorius (Ken Stott) de la captarea de iminentă saşi invadatoare, condus de Cerdic lor şef (Stellan Skarsgård), şi fiul său Cynric (Til Schweiger). Fiul lui Marius, Alecto, este finul favorit Papei şi poate fi “destinate a fi Papa-o zi”, în conformitate cu episcopul. Cavalerii sunt însărcinaţi cu această salvare, deoarece Roma se retrage din Marea Britanie, considerat acum un avanpost imposibil de apărat.

La moşia de la distanţă, Arthur explică misiunea lui Marius, care devine defensivă şi refuză să plece de acasă sau mare. Marius este dezvăluit de a avea oprimate sale iobagi pe pretenţia de a vorbi pentru Dumnezeu. În timp ce sunt afişate pe un bătrân care a fost bătut şi lăsat legat în elementele pentru a cere Marius pentru mai multe alimente pentru iobagi, Arthur recomandă ca Marius nu vorbesc de Dumnezeu. El eliberează mare si spune-le pe toate ca au fost “libere de la prima lor suflare”. Arthur curând descoperă Marius a fost, de asemenea, immured păgâni: un Woad, Guinevere (Keira Knightley), şi un băiat mic, Lucan. Arthur îi eliberează şi decide să ia toată lumea, împreună cu familia lui Marius, inapoi la Wall lui Hadrian.

De-a lungul călătoriei, Guinevere spune Arthur din “basme”, a mai auzit de el, şi Arthur este revelat să fie jumătate celt (din partea mamei sale). Arthur resetează degete în mâna lui Guinevere. Într-o noapte, ia Guinevere Arthur să se întâlnească cu Merlin, liderul Woads şi a tatălui ei. La început, Arthur crede Guinevere l-au trădat, dar Merlin a venit în pace. Acesta este dezvăluit în flashback că mama lui Arthur a murit într-un atac Woad când el era un băiat. Merlin spune că el nu a dorit pentru mama lui Arthur de a muri, ea a fost de sângele lor, aşa cum este Arthur. Sabie faimoasa lui Arthur, Excalibur, este, de asemenea, dovedit a fi tatal lui, care a marcat movila tatălui său de înmormântare. Arthur tras de la movila îngroparea tatălui său, într-un efort de a salva mama sa dintr-o clădire în flăcări. Merlin sugerează o alianţă între cele Woads şi cavaleri sarmaţiene împotriva saşilor invadatoare.

De-a lungul traseului un zori, Marius forţează un impas cu proprii lui soldati, luând ostatic Lucan băiat. Chiar şi soţia lui este supărat la acest lucru. Spre deosebire de Marius, ea este o persoană care vă ajută de fapt, vă rugăm să vindece ranile lui Guinevere. Guinevere foloseşte un arc pentru a trage Marius mort; gărzile sale sta jos şi ajutor de cavaleri în obţinerea de toţi oamenii de pe perete.

Lovit de Roma lăsând supuşilor săi la mila a saşilor, Arthur este în continuare dezamăgiţi atunci când află că episcopul Pelagius, a cărui învăţături despre egalitatea tuturor oamenilor inspirat Frăţia de la masa lui rotundă, a fost executat ca un eretic prin ordin al episcopului Gherman însuşi.

Tristan se întoarce de la scouting zonă şi Arthur spune ca o intreaga armata saxon este în mişcare. Grupul întâlni în curând cu saşii de la un lac de gheaţă acoperită. Cavalerii stau în spatele pentru a rezista saşilor şi pentru a permite refugiaţilor să scape. Foarte mult in inferioritate numerica, Arthur, Guinevere şi cavalerii încearcă să le respingă cu săgeţi, bătălia este câştigat atunci când se execută Dagonet la mijlocul de gheaţă şi-l rupe cu un topor, la costul vieţii sale – cu toate acestea, mulţi saşi sunt ucişi.

În timp util, şi a lui Arthur restul de oameni se lepede de cetăţenia romană şi formeze o alianţă cu Woads a lupta împotriva saxonilor. În lupta punctul culminant, “Bătălia de la Badon Hill”, situat la doar la sud de pe Wall lui Hadrian acum abandonat lui, a Woads catapulta în flăcări rachete de la armată saxon, şi atunci când gazdele întâlni, Guinevere se angajează în lupta cu Cynric. Cerdic lupte şi înainte de a ucide Tristan cu care se confruntă off cu Arthur. Între timp, dezarmează Cynric Guinevere intervine înainte de Lancelot şi duelurile Cynric numai. În timp ce un alt sas captează atenţia lui Lancelot pentru un moment, Cynric muguri de Lancelot, cu o arbaletă saxon. Lancelot apoi aruncă sabia în Cynric, omorandu-l. Lancelot moare cu Guinevere la partea lui. Arthur ucide Cerdic, şi saşii sunt înfrânţi.

Deşi Arthur este victorios, evenimentele din film au condus la pierderea de credinţa sa în Roma, ca un bastion al justiţiei. După realizarea că Roma a idealurilor sale există doar în visele lui, Arthur, de asemenea, nemultumit de peste moartea oamenilor săi. Filmul se încheie cu Arthur si Guinevere căsătoria lui. Merlin apoi proclamă ca el să fie rege. Regele Arthur, regina Guinevere, şi cavalerii săi rămase promit să conducă britanici, unite cu înfrângerea a saşilor şi retragere a romanilor, împotriva invadatorilor viitoare. Ultima scenă prezinta Lancelot, Dagonet şi Tristan reîncarnat ca cai şi de roaming a terenurilor în mod liber, în timp ce Lancelot vorbeşte de faptul că numele lor vor trăi pentru totdeauna în legendă.