Gladiator

Raporteaza film nefunctional!

Partea I

Partea II

În anul 180, generalul Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe) conduce armata romană la o victorie decisivă împotriva triburilor germanice de la Vindobona, punând capăt unui război de lungă pe frontiera romano-şi câştiga respectul de vârstă împăratului Marcus Aurelius (Richard Harris). Deşi are un fiu, Commodus (Joaquin Phoenix), imparat muribund doreşte să acorde conducerea temporară a Maximus, sperând să se întoarcă în cele din urmă puterea de a Senatului roman. Când tatăl său îi spune a deciziei, Commodus, deja amar că favorizează Marcus Maximus peste el, crime tatăl său într-un acces de furie şi susţine tron.
Maximus îşi dă seama adevărul despre Marcus moartea, dar este trădat de prietenul său, generalul Quintus (Tomas Arana), care instruieşte fără tragere de inimă gardienii pretoriene să efectueze Commodus “pentru a executa Maximus, şi soţia lui (Giannina Facio) şi fiul (Giorgio Cantarini ). Maximus reuşeşte să scape, şi curse de acasă doar pentru a găsi el a fost prea târziu pentru a salva familia lui. Dupa ingroparea ei, Maximus, este găsit inconştient de către comercianţii de sclavi şi a dus la Zucchabar, un oraş roman în Africa de Nord. Acolo, el este cumparat de proximo (Oliver Reed), şi forţat să lupte pentru viaţa sa ca un gladiator in arena de turnee. În acest timp, el se împrieteneşte cu gladiatori Juba (Djimon Hounsou), şi Hagen (Ralf Moeller). Juba spune Maximus pentru a avea credinţa că va fi reunit cu familia sa în viaţa de apoi.
Maximus se dovedeşte un gladiator fioros, cu nimic să trăiască pentru, el este neînfricat în arena. El a ajunge în cele din urmă la prestigioasa roman Colosseum, în cazul în care grupul său este contractat pentru a lupta într-un omagiu la Bătălia de la Cartagina. Ascunderea identitatii sale, cu o casca, el conduce cu pricepere o trupa de gladiatori de a învinge un car se opune şi Archer forţă, câştigând lauda mulţimii. Forţată să se dezvăluie la un Commodus asomate în arena după aceea, mulţimea de voturi pentru, cruţe viaţa lui, şi Commodus a le calmeaza de a face acest lucru. Maximus mai târziu câştigă împotriva neînvinsă gladiator Tigru, precum si tigri eliberate in arena, dar refuză să asculte de porunca Commodus “, pentru a efectua lovitura de graţie. Ca urmare, el este declarat “Maxim Milostiv” de mulţime, în creştere popularitatea lui Commodus şi alte frustrante, care nu pot ucide Maximus, fără a face din el un martir.
În urma luptei, Maximus este spus de către servitorul lui Cicero fostul (Tommy Flanagan), că armata sa este încă loial să-l. Maximus, apoi conspiră cu Commodus “sora Lucilla (Connie Nielsen), şi senatorul Gracchus (Derek Jacobi), pentru a se reuni cu armata lui Commodus şi răsturna prin forţă. Commodus, cu toate acestea, sora lui suspectează de trădare şi obligă ei de a dezvălui teren folosind ameninţări voalate împotriva lui Lucius, fiul ei cel tânăr (Spencer Treat Clark). În timpul tentativă de evadare a lui Maximus, poliţiştii de Commodus “ataca proximo de gladiator şcoală, uciderea Hagen şi proximo. Juba, iar supravieţuitorii sunt închişi, dar Maximus se face la zidurile oraşului, în cazul în care el este capturat dupa o incercare esuata de a salva Cicero.
Disperat sa Maximus din drum şi a dovedi măreţia lui, Commodus organizează un duel cu el în arenă. Necunoscut la mulţimea, Commodus înjunghie un restrâns Maximus cu un stilet pentru a obţine avantaj peste el înainte de a intra în arena. În timpul luptei, Maximus reuseste sa dezarmeze Commodus, în timp ce Quintus nu se supune cererea împăratului pentru sabia lui şi porunceşte soldaţilor săi să facă acelaşi lucru. Commodus produce atunci stilet ascuns, dar Maximus aruncă lama în gât Commodus “, omorandu-l.
Cu cuvintele sale moarte, Maximus desfăşoară dorinţele Marcus Aurelius “, de asteptare pentru Gracchus să fie repus, sclavii să fie eliberaţi, şi puterea de a fi restaurat la Senat. Ca el moare, Maximus reuneste cu familia sa în viaţa de apoi. Lucilla îşi reiterează apoi dorinţele sale şi onoruri de memorie lui. Unele timp mai târziu, Juba, ingroapa Maximus “, doua figurine mici de soţia şi fiul său în teren în cazul în care prietenul său Maximus, a murit, promiţând să-l vadă în viaţa de apoi”, dar nu încă “.