Gandhi

Raporteaza film nefunctional!

Partea I

Partea II

Partea III

Scenariul lui Gandhi este disponibil ca o carte publicată  Filmul se deschide cu o declaraţie de la realizatorii explică abordarea lor la problema de a filma povestea lui Gandhi complex de viata.:
“Viaţa Nici un om nu poate fi cuprinse într-o spune. Nu există nici o modalitate de a da în fiecare an greutatea sa alocat, pentru a include fiecare eveniment, fiecare persoană care a ajutat la modelarea o viaţă. Ce se poate face este de a fi credincios în spiritul de a înregistra şi de a încerca să găsească o cale de a inima omului …  ”
Filmul începe cu asasinarea lui Gandhi la 30 ianuarie 1948,  :18-21 şi înmormântarea lui. [5] :15-18 După o rugăciune de seară, o vârstă Gandhi este ajutat de seara, sa mers pe jos pentru a satisface un număr mare de greeters şi admiratori. Unul dintre aceşti vizitatori, Nathuram Godse-l impusca punctul gol în piept. Gandhi exclamă, “Oh, Dumnezeule!” (“El Ram!” Istoric), şi apoi cade mort. Filmul, apoi taie-o procesiune mare la înmormântarea lui, care este urmat de demnitari din întreaga lume.
Viaţa timpurie a Gandhi nu este descris în film. În schimb, povestea se aprinde intermitent spate 55 de ani la o viata-schimbare eveniment:. În 1893, Gandhi 24 de ani, este aruncat de pe un tren din Africa de Sud pentru a fi o şedinţă indian într-un compartiment de primă clasă, în ciuda având un bilet  Dându-şi seama de legile sunt părtinitoare faţă de indieni, apoi el decide să înceapă o campanie non-violente de protest pentru drepturile de toţi indienii din Africa de Sud. După numeroase arestări şi atenţie nedorită internaţional, în cele din urmă guvernul cedeaza prin recunoaşterea unor drepturi pentru indieni.
După această victorie, Gandhi este invitat din nou în India, unde el este acum considerat un fel de erou naţional. El este îndemnat să ia la lupta pentru independenţa Indiei (Swaraj, Quit India), de la Imperiul Britanic. Gandhi este de acord, si monteaza un non-violentă non-cooperare campanie de amploare fără precedent, coordonarea milioane de indieni la nivel national. Există unele obstacole, cum ar fi violenţa împotriva protestatarilor şi închisoare ocazional lui Gandhi.
Cu toate acestea, campania generează o mare atenţie, şi Marea Britanie se confruntă cu presiuni intense publice. După al doilea război mondial , Marea Britanie acordă în cele din urmă independenţa Indiei.  indieni sărbători această victorie, dar problemele lor sunt departe de peste. Tensiuni religioase între hinduşi şi musulmani erupe în violenţă la nivel naţional. Gandhi declară greva foamei, spunând că nu va mânca până când luptele se opreşte.
Lupta se opri în cele din urmă, dar ţara este împărţită de către religie. Este decis că zona de nord-vest a Indiei, şi partea de est a Indiei (ziua curentă Bangladesh), ambele locuri unde musulmanii sunt în majoritate, va deveni o ţară nouă numită Pakistan. Se speră că prin încurajarea musulmani de a trăi într-o ţară separată, violenţa se va diminua. Gandhi se opune ideii, şi chiar este dispus să permită Muhammad Ali Jinnah pentru a deveni primul prim-ministru al Indiei, , dar Partition din India se efectuează cu toate acestea.
Gandhi a petrece ultimele sale zile încearcă să aducă pacea între cele două naţiuni. El supără, prin urmare, disidenţi multe pe ambele părţi, dintre care unul îl asasineze într-o scenă, la sfârşitul filmului, care aminteşte de deschidere .
Ca Godse muguri de Gandhi, dispare de film la negru şi Gandhi se aude într-o voce, spunând: “O, Doamne”. Publicul vede apoi incinerarea lui Gandhi, filmul se termină cu o scenă de cenusa lui Gandhi fiind împrăştiate pe Ganga sfânt [14] Astfel cum se întâmplă acest lucru, ne auzim Gandhi într-o altă voce:.
“Când am disperarea, îmi aduc aminte că toată istoria, prin modul de adevăr şi de iubire a fost întotdeauna câştigat. Au existat tirani, şi criminali, şi pentru un timp pot parea invincibil, dar în final acestea se încadrează întotdeauna. Gandeste-te de ea. Întotdeauna. “