Forrest Gump

Raporteaza film nefunctional!

Ca el asteapta la o staţie de autobuz, Forrest Gump (Tom Hanks), începe relatarea sa poveste de viaţă cu strainii din apropiere. Povestea lui incepe cu acolade picior a trebuit să poarte ca un copil, care a dus în el fiind intimidaţi de către alţi copii. El locuieste impreuna cu mama lui (Sally Field), care îi spune că “este de prost ca face o prostie”. Forrest învaţă unul dintre oaspeţii lor – un tânăr Elvis Presley – un dans hip swinging. La şcoală, Forrest îndeplineşte Jenny (Robin Wright), care imediat a se încadrează în dragoste cu, şi ei devin cei mai buni prieteni. Forrest descoperă că el poate alerga foarte repede, care, în ciuda inteligenta sub medie, el câştigă o bursă la Universitatea din Alabama, după ce a fost reperat de către Ursul Bryant. În timp ce în colegiu, el martori Stand George Wallace în Door Schoolhouse şi este numit la echipa de fotbal All-american, şi îndeplineşte preşedintele John F. Kennedy.
După absolvire, Forrest înrolează în armată şi este trimis în Vietnam, în cazul în care el devine prieten cu Benjamin Buford “Bubba” albastru (Mykelti Williamson), şi sunt de acord să meargă în afaceri creveţi odată ce războiul sa terminat. Când pluton lor este într-o ambuscadă, Forrest salvează mulţi oameni în unitatea sa, inclusiv ofiţerul comandant locotenent Dan Taylor (Gary Sinise), dar Bubba este ucis. Forrest însuşi este rănit şi decorat cu Medalia de Onoare de către preşedintele Lyndon B. Johnson. În timp ce recuperarea de la leziunile sale Forrest vede Lt. Dan, care a avut ambele picioare amputate şi este furios pentru a salva de la Forrest el şi lăsându-l un “infirm”. La Washington, Forrest devine maturat intr-un miting anti-razboi de la National Mall şi este reunit cu Jenny, care este acum parte a mişcării hippie contraculturii. Ei petrec noaptea de mers pe jos in jurul capitalei, dar ea lasă cu prietenul ei abuziv în ziua următoare.
Forrest descoperă o aptitudine pentru ping-pong şi începe să joace pentru echipa Armatei SUA, în cele din urmă concurează împotriva echipelor din China pe un tur de bunăvoinţă. El merge la Casa Albă, din nou şi îndeplineşte Preşedintele Richard Nixon, care-l oferă o cameră de la hotelul Watergate, în cazul în care Forrest accidental ajută expune scandalul Watergate. Pentru realizarile sale numeroase, Forrest este invitat pe Dick Cavett Show, unde il intalneste pe John Lennon şi pare să inspire cântecul lui Lennon, “Imagine”. El întâlneşte din nou locotenent Dan, acum un amărât de zi beat cu privire la bunăstarea. Dan este dispreţuitoare a planurilor Forrest a intra în afaceri de creveţi şi de bătaie de joc promite să fie partenerul primul Forrest, dacă el reuşeşte vreodată.
Folosind bani de la o aprobare de ping-pong, Forrest cumpără o barcă de pescuit creveţi, ca împlinire a promisiunii sale din timpul războiului la Bubba. Lt. Dan ţine promisiunea şi se alătură lui Forrest ca partener primul. Ei au început puţin noroc, dar după ce uraganul Carmen distruge orice altă barcă de pescuit creveţi în regiune, Compania Bubba Gump Shrimp devine un succes imens. După ce a avut o revelaţie în timpul uraganului, locotenentul Dan mulţumeşte în cele din urmă Forrest pentru a salva viaţa lui. Forrest, apoi se întoarce acasă să aibă grijă de mama sa bolnavă, care moare curând după aceea. Forrest părăseşte compania în mâinile de locotenent Dan, care investeşte bogăţia lor în acţiuni de la Apple, ceea ce le face ambele milionari.
Jenny se întoarce pentru a vizita Forrest şi rămâne cu el. Forrest cere ei să se căsătorească cu el, dar ea refuză şi fuge de sub picioare într-o dimineaţă devreme. Înnebunită de durere, Forrest decide să meargă pentru un termen, care se transformă într-o coasta de trei ani la coasta de maraton. Forrest devine o celebritate şi atrage o bandă de adepţi, în fond el inspira naiba se întâmplă abţibild şi Have A Nice Day! smiley T-shirt. Într-o zi el se opreşte brusc şi se întoarce acasă. El primeşte o scrisoare de la Jenny cere pentru a satisface, care-l aduce la staţia de autobuz, unde a început să spună povestea lui. După ce el şi Jenny sunt reunite, Forrest descoperă că au un fiu tânăr, de asemenea, numit Forrest (Haley Joel Osment). Jenny descoperă că ea suferă de un virus necunoscut. Ea îşi propune să-l şi el acceptă. Se vor întoarce la Alabama cu Forrest Jr. şi se căsătoresc, dar Jenny moare la scurt timp după. Forrest aşteaptă cu Forrest Jr. pentru autobuzul să-l ridice pentru prima lui zi de scoala. Ca autobuz conduce departe, Forrest sta pe ciot de copac aceeaşi în cazul în care mama sa aşezat în prima lui zi de scoala.