Donnie Darko

Raporteaza film nefunctional!

În 1988, adolescent Donnie Darko (Jake Gyllenhaal), a fost văzut de un psihiatru din cauza istoriei sale probleme. La data de 2 octombrie, Frank (James Duval), un ameninţător, demonic-aspect de iepure, cu o voce stranie, hipnotic, atrage Donnie din camera lui să-i spun că, în 28 de zile, 6 ore, 42 minute, si 12 secunde, la nivel mondial se va termina. În timp ce Donnie este în afara, un motor cu jet de avion prăbuşit prin dormitorul lui. În dimineaţa următoare, Dr. Fisher (Arthur Taxier) şi Jim Cunningham (Patrick Swayze), un orator motivational, Donnie găsească dormind pe un teren de golf. Donnie se întoarce acasă pentru a găsi de poliţie şi de pompieri acolo. Nimeni nu ştie în cazul în care motorul a venit de la avioane şi nu au fost raportate ca zboară în apropiere.
În ziua următoare, Donnie întâlneşte Gretchen Ross (Jena Malone), un elev nou care devine interesul Donnie de dragoste a lui. În timp ce de conducere Donnie a sesiune de terapie sale cu Dr. Lillian Thurman (Katharine Ross), tatăl său, Eddie (Holmes Osborne), se întinde pe aproape Roberta Sparrow (Patience Cleveland), o femeie aparent senil vechi cunoscut sub numele de “Moartea bunica.” Dr. Thurman creste medicamente Donnie si incepe hipnoterapie. Frank continuă să apară, şi manipulează Donnie în comiterea unei serii de crime. Frank spune, de asemenea, Donnie despre călătorie în timp în timp ce el se uită la un film la teatru, cu Gretchen. Inundaţiilor Donnie şcoală, fură arma tatălui său, şi arde casa de Cunningham, în cazul în care pompierii descoperi o “puştiulică porno temnita”.
Donnie şi sora sa mai mare Elizabeth (Maggie Gyllenhaal), arunca o petrecere de Halloween, pentru a sărbători vestea admiterii la Harvard, în timp ce tatăl lor este plecat la New York, şi mama lor, Rose (Mary McDonnell), si Sam sora mai mica (Daveigh Chase), sunt departe, la un concurs de dans. Gretchen vine la casa lui Donnie, în lacrimi de siguranţă, deoarece mama ei a dispărut brusc, probabil din cauza de tatăl ei vitreg în pericol, şi se presupune că ea şi Donnie sex pentru prima data de la petrecere. La miezul nopţii, Donnie realizeaza de 28 de zile au trecut şi doar 6 ore să rămână până la sfârşitul lumii. Donnie vizitează “Bunica Moarte”, împreună cu Gretchen şi doi prieteni. Ele sunt agresate de liceu agresorii (Alex Greenwald şi Seth Rogen) si Gretchen este bătut inconştient. O masina brusc pentru a evita “Moartea bunica”, dar se execută pe Gretchen, uciderea ei. Ca bătăuşi să fugă, un barbat purtand un costum de iepure iese din maşină, realizând ce sa întâmplat. Acesta este Frank. Frank striga la Donnie, care impusca Frank în ochi cu pistolul tatălui său furat. Donnie poartă casa lui Gretchen corp neînsufleţit, pune-o în masina de familie, si viteze de deplasare. Pentru o dată, Donnie, acum zâmbind, pare la pace ca un vortex înghite cu jet de care mama sa si sora. Aşa cum furtuna provoaca un motor pentru a se desprinde, Donnie transporta înapoi în timp – 28 de zile mai devreme – cu o gaură de vierme.
În cronologie revizuit, Donnie alege să stea în pat. Râde şi se transformă peste ca în cazul în care pentru a dormi la fel de motor de avion prăbuşit prin dormitorul lui, omorandu-l. După cum trupul lui este luat dimineaţa următoare, Gretchen trece de pe bicicleta ei şi este informat de către un băiat de vecinătate cu privire la ceea ce sa întâmplat. Gretchen îi spune că ea nu ştie Donnie, şi ea dă un val de simpatie pentru Rose.