Capitalism: A Love Story

Raporteaza film nefunctional!

Partea I

Partea II

Filmul începe cu o serie de imagini de securitate a jafuri armate bancare (unul dintre hoți a fost chiar pe o cârjă), însoțite de cântec Louie, Louie. Moore foloseste apoi o enciclopedie filme Britannica arhiva pentru a compara moderne de zi cu America de Imperiul Roman. Filmul descrie apoi videoclipuri acasă de familii fiind evacuate din casele lor, precum și “vulturi Condo,” o agenție imobiliară din Florida imobiliare a cărei activitate a înflorit cu creșterea numărului de executări silite.
Filmul apoi taie înapoi la ultimele zile “de aur” ale capitalismului american în urma al doilea război mondial, urmat de un “păcat”, discursul președintelui Jimmy Carter, americanii de avertizare cu privire la pericolele de adorare “auto-indulgență și de consum”. În următorii ani Ronald Reagan în cazul în care politicile de Don Regan “inchis taur vrac” pentru întreprinderile gratuite, corporații câștigat mai multă putere politică, sindicatele s-au slăbit, iar lacunele socio-economice au fost extinse. Moore sugereaza ca Reagan a fost favorizat pentru carisma sa și abilitățile de comunicare, mai degrabă decât un leadership eficient, și scoate în evidență unul dintre discursurile lui Reagan, în care Regan, oarecum indiscret, ordinele Reagan de a “accelera-l”, și Reagan rapid ascultă. Filmul apoi taie la copii pentru scandalul de numerar, mărturie Congresului căpitane Chesley Sullenberger cu privire la tratamentul piloții “săraci, și acoperirea de” moarte țărănești de asigurări “politicile, în cazul în care companii precum Wal-Mart au asigurare împotriva pierderilor cauzate atunci când lucrătorii sau furnizorilor muri . Moore interviuri, apoi mai mulți preoți catolici, printre care Episcopul Thomas Gumbleton (Arhiepiscopia din Detroit), toți aceștia consideră capitalismului un “radical rău”, în contradicție cu învățăturile creștinismului. Filmul prezintă apoi o parodie a ceea ce s-ar întâmpla în cazul în care Isus a fost un capitalist care a vrut să “maximizeze profitul”, “dereglementarea sectorului bancar”, și a vrut să bolnavi “plătească din buzunar” pentru lor “pre-existente condiție” ( prin clipuri din miniseria lui Iisus din Nazaret 1977), în contrast cu analiști mai multe știri care proclamă succesul diferitelor întreprinderi capitaliste ca fiind o “binecuvântare de la Dumnezeu.”
După referindu-se la Dr. Jonas Salk, care, pentru binele public, altruist a refuzat să-și breveteze vaccin polio (cer, “Puteți să breveteze soarele?”), Moore se întreabă cu privire la modul în care mai stralucitoare a tinerei generații Americii sunt atrași în finanțe în loc de științei. Moore apoi se duce la Wall Street care caută explicații tehnice în legătură cu derivatele și swap-urile pe riscul de credit, doar pentru a fi sfătuiți “să nu fac filme mai”. În cele din urmă Marcus Haupt, un VP fostul Lehman Brothers, este de acord să ajute, dar nu reușește să explice în mod clar acești termeni. Profesor la Harvard Kenneth Rogoff similar eșuează. Moore în cele din urmă concluzionează că sistemul complex și terminologia sunt doar acolo pentru a confunda și “să scape cu crima”, iar Wall Street este doar “un cazinou nebun.”
Moore explorează apoi rolul lui Alan Greenspan si Trezoreria Statelor Unite, în care a condus la bulei imobiliare Statele Unite ale Americii, care a devastat clasa de mijloc americană. Moore, de asemenea, interviuri, un fost angajat de la Countrywide Financial responsabile pentru programul lor de VIP pentru “FOAs” și detalii cât de mulți membri ai Congresului si figuri politice au primit tarife avantajoase ipotecare în cadrul programului. Moore, apoi discută cu William Black, care o analogie situația de a construi-up de prăbușirea unui baraj. Filmul prezinta apoi seria de evenimente care au dus la trecerea de salvare 2008 propus de secretarul Trezoreriei, Hank Paulson (dar și fostul director al Goldman Sachs). Moore, apoi vorbește cu mai mulți membri ai Congresului, inclusiv Congresului Ohio Marcy Kaptur, care este de acord cu comentariul lui Moore, care trecerea de salvare a fost o “lovitură financiară d’etat”.
Moore interviuri Elizabeth Warren, șeful Congresului SUA Comitetul de Supraveghere, agenția guvernamentală care servește ca un gardian pentru vină Congres “. El o întreabă: “Unde sunt banii noștri?”, Referindu-se la bani bailout 700 miliarde dolari pe care Congresul a dat băncilor mari și companii de pe Wall Street de investiții. Răspunsurile Warren, “nu știu”. Sfătuit de Warren pentru a contacta biroul lui Paulson pentru răspunsuri, apelul lui Moore este deconectat imediat la recunoașterea identității sale. El apoi se duce la cer Wall Street pentru a “primi banii înapoi pentru poporul american”, dar este refuzată intrarea în fiecare cladire de birouri din marile bănci.
Documentarul oferă o serie de portrete pozitive, care includ câine de pază salvare Elizabeth Warren, Wayne County Sheriff Warren Evans, care a pus mai departe un moratoriu privind evacuările de acasă, și Ohio Reprezentant Marcy Kaptur, care la etajul al Congresului SUA a încurajat americani să fie ” intruși “în propriile lor case, și refuză să-și părăsească. [2] Filmul, de asemenea, afirmă că campania președintelui american Barack Obama a provocat doar 37 la suta dintre adultii tineri pentru a favoriza capitalismul peste socialismului (deși acest lucru a fost dovedit mai tarziu a fi inexacte). [4]
Filmul apoi arată că în anul care urmează moartea lui Franklin D. Roosevelt (inclusiv imagini TV al lui Bill a doua propusă a drepturilor) și victoria Aliaților în al Doilea Război Mondial, multe dintre națiunile învinse s-au dat drepturile propuse de FDR, dar americanii nu au fost. Filmul apoi sare înainte 60 de ani să arate devastarea de uraganul Katrina, care sugerează Moore ar fi fost mai puțin severă nu au fost o pentru sistemul economic care a făcut pe Wall Street bogat în timp ce forțând locuitorii din New Orleans să trăiască într-un cartier prost întreținute.
Filmul se încheie cu introducerea Moore linii de poliție în jurul valorii de numeroase bănci, și, în sfârșit, pe Wall Street în sine. În discursul său de închidere, Moore declară că capitalismul este un rău care poate fi eliminată și înlocuită cu bunătatea democrației – regulii de popor, nu de bani. El cere tuturor celor care sunt de acord să o “accelera”, referire la fraza menționat anterior de către Don Regan a președintelui Ronald Reagan în timpul uneia dintre discursurile acestuia din urmă.
O predarea leagăn al imnului Socialiste “Internaționala”, cântată de Tony Babino, un mare artist din New York trupa, joaca de-a lungul creditele de închidere.