Braveheart

Raporteaza film nefunctional!

În secolul al 13-lea, după mai mulţi ani de tulburări politice, Scoţia este invadat şi cucerit de regele Edward I al Angliei (cunoscut sub numele de “Longshanks”) (McGoohan).
Tinere William Wallace martori trădarea de Longshanks, supravieţuieşte morţii tatălui său şi fratele, şi este luată în străinătate de către unchiul său, unde el este educat. Ani mai târziu, ţara lui Longshanks acordă privilegiile nobilimii şi în Scoţia, inclusiv Primae Noctis, dreptul de a Domnului de a lua o femeie proaspat casatorit scoţian în pat în noaptea nunţii. Când se întoarce acasă, Wallace (Gibson), intenţia de a trăi în pace, se încadrează în dragoste cu iubita sa din copilarie Murron MacClannough (McCormack), şi ei să se căsătorească în secret, astfel că ea nu trebuie să-şi petreacă o noapte în pat a Domnului limba engleză .
Atunci când un soldat engleză încearcă să violeze Murron, Wallace a lupta pe mai mulţi soldaţi şi încercarea de doi la fugă. Dar Murron este capturat si executat public de şerif sat, care proclamă “un asalt asupra soldatilor regelui este aceeaşi ca un asalt pe regele însuşi.” În răsplată, Wallace şi mai multe sătenii sacrificare garnizoana limba engleză şi să execute Sheriff.
Wallace este acum obligat să se răzvrătească împotriva limba engleză, şi cum se raspandeste legenda lui, sute de scoţienii de la clanurile din jur i se alăture. Wallace conduce armata sa victorie la Bătălia de la Stirling, apoi saci oraşul York. Toate în timp ce, Wallace solicită asistenţa Robert Bruce (Macfadyen), fiul lui nobil Robert Bătrân, şi şef pretendent pentru coroana scoţian. În ciuda admiraţiei sale pentru creştere şi cauza lui Wallace, Robert este dominat de tatăl său, care doreşte să asigure tron de fiul său, prin prezentarea la limba engleză.
Longshanks, îngrijorat de ameninţarea de rebeliune, trimite soţia fiului său Edward, printesa franceză Isabelle, pentru a încerca să negocieze cu Wallace, in speranta ca ei Wallace ucide şi regele francez declară război pe Wallace în razbunare. Wallace refuză mita trimis cu Isabella de Longshanks, dar după întâlnirea cu el, în persoană, Isabelle se indragosteste de el. Între timp, Longshanks pregăteşte o armată pentru a invada Scotia.
Avertizat de invazia vine de Isabelle, Wallace imploră nobilimii scoţian, care sunt mult mai preocupate de propria lor bunăstare, că sunt necesare măsuri imediate pentru a contracara ameninţarea, şi să ia înapoi în ţară. Conducerea armata engleză însuşi, Longshanks confruntă cu scoţienii de la Bătălia de la Falkirk în cazul în care nobilii Lochlan şi Mornay trăda Wallace. Scotienii pierd lupta, Wallace este rănit, iar tatal lui Hamish este rănit mortal şi moare după luptă. Ca el acuză spre Longshanks de plecare de pe călare, Wallace este interceptat de către unul dintre profesionisti regelui, care se dovedeşte a fi Robert Bruce. Remuşcări, se Bruce Wallace a siguranţei înainte de limba engleză-l poate captura. Wallace ucide Mornay şi Lochlan pentru trădare lor, evită tentative de asasinat, iar salariile un razboi de gherila impotriva prelungit limba engleză.
Robert Bruce, care intenţionează să se alăture Wallace şi să se angajeze trupe de război, stabileşte o întâlnire cu el, în Edinburgh, unde tatal lui Robert a conspirat cu alţi nobili de a capta şi de mână pe Wallace la limba engleză. Studiu de tradarea lui, Bruce dezice tatăl său. După o intalnire cu Wallace, Isabelle exacts răzbune pe Longshanks acum bolnavi, spunându-i ca este insarcinata cu copilul lui Wallace, intenţie pe care se încheie linia Longshank şi hotărâri în locul fiului său.
La Londra, Wallace este adus în faţa unui magistrat engleză, judecaţi pentru înaltă trădare, şi condamnat la tortură publice şi decapitare. Chiar şi după ce a fost spânzurat şi mutilat, Wallace refuză să prezinte regelui din cerşit pentru mila. Aşa cum plânge de milă provin din mulţime uitam, magistratul îi oferă o şansă finală. Wallace strigă în locul cuvântului “Libertate!” Chiar înainte de a cade securea, Wallace vede o viziune de Murron în mulţimea zâmbind la el.
Ani de la moartea lui Wallace, Robert Bruce, acum rege din Scotia, conduce o armata scoţiană înainte de o linie de ceremonial de trupe de engleză pe domeniile de la Bannockburn în cazul în care el este de a accepta în mod oficial regulă limba engleză. În ceea ce el începe să meargă spre limba engleză, Bruce se opreşte şi se întoarce cu spatele la trupele sale. Invocarea memoria lui Wallace, le-a imploră să lupte cu el, aşa cum au făcut cu Wallace. El conduce apoi armata sa în lupta împotriva engleză şocat, castigand Scoţiană libertatea lor.