Ben Hur

Raporteaza film nefunctional!

În anul 26, Iuda Ben-Hur (Charlton Heston), este un prinţ bogat şi comerciant în Ierusalim. Prietenul sau din copilarie, Roman cetăţean Messala (Stephen Boyd), este acum un tribun. După mai mulţi ani departe de Ierusalim, revine Messala ca noul comandant al garnizoanei romane. Messala crede în gloria de la Roma şi a puterii sale imperiale, în timp ce Ben-Hur este dedicat credinţa şi libertatea de a poporului evreu. Messala solicită Ben-Hur pentru nume de evrei care critica romanii. Ben-Hur refuză.
Ben-Hur locuieste impreuna cu mama sa, Miriam (Martha Scott), şi sora, Tirta (Cathy O’Donnell). Simonides lor fideli slave (Sam Jaffe), se pregăteşte pentru o căsătorie aranjată pentru fiica sa, Esther (Harareet Haya). Ben-Hur Estera dă libertatea ei ca un cadou de nuntă, iar publicul se arată că Ben-Hur şi Estera sunt în dragoste, chiar dacă căsătoria ei cu un alt bărbat este iminent.
În timpul paradei pentru noul guvernator al Iudeii, Valerius Gratus, o piesă cade de pe acoperişul casei lui Ben-Hur. Gratus este aruncat de la calul său şi aproape ucis. Deşi Messala ştie acest lucru a fost un accident, el condamnă Ben-Hur la bucătării şi prizoniere Miriam şi Tirţa. Prin pedepsirea un prieten cunoscut şi cetăţean proeminent, el speră să intimideze populaţia evreiască. Ben-Hur jură să se răzbune. Mor de sete, atunci cand gasca lui sclav ajunge la Nazaret, Ben-Hur se prăbuşeşte. Dar un tâmplar locală (care publicul îşi dă seama este Isus), îi dă apă.
După trei ani ca un sclav bucătărie, Ben-Hur este atribuit la nava amiral a consulului roman Quintus Arrius (Jack Hawkins), care a fost acuzat de distrugerea o flotă de piraţi macedoneni. Arrius admira Ben-Hur de auto-disciplina şi se oferă să-l antreneze ca un gladiator sau vizitiu. Ben-Hur declină oferta, declarând că Dumnezeu îl va ajuta în căutarea lui de răzbunare.
Flotei romane întâlneşte macedoneni. Comenzi Arrius toate vaslasi, cu excepţia lui Ben-Hur sa fie legat de banci lor. Arrius “bucătărie este lovit şi scufundat, dar Ben-Hur descătuşează de vaslasi celelalte, şi salvează Arrius” de viaţă. Arrius consideră că lupta sa încheiat cu înfrângerea, dar Ben-Hur-l împiedică de la sinucidere. Ben-Hur şi Arrius sunt salvat, şi Arrius este creditat cu victoria flotei lui Roman. Consul pentru petiţii cu succes împăratul Tiberius (George Relph) pentru a elibera Ben-Hur, adoptă şi el, ca pe fiul său. De mai mulţi ani să treacă în afara ecranului. Now bogat, Ben-Hur învaţă metode romane şi devine un vizitiu campion, dar doreşte pentru familia sa şi de patrie.
Ben-Hur întoarce în Iudeea. De-a lungul drum, el întâlneşte Balthasar (Finlay Currie) şi un seic arab, Ilderim (Hugh Griffith). Seicul a auzit de pricepere a lui Ben-Hur ca un vizitiu, şi îl întreabă de a conduce vehicule cvadriga sale într-o cursă înainte de noul iudaică guvernatorul Pontius Pilat (Frank Thring). Ben-Hur, la prima scade, dar se răzgândeşte atunci când află că campion vizitiu Messala va concura, de asemenea.
Ben-Hur se întoarce la casa lui din Ierusalim. El întâlneşte Estera, şi învaţă-o căsătorie aranjată nu a avut loc şi că ea este încă în dragoste cu el. El vizitează Messala şi cere mama lui şi a libertăţii de sora lui. Romanii descoperi că Miriam şi Tirţa îmbolnăvit de lepră în închisoare, şi le expulza din oraş. Femeile cerşească Estera să-şi ascundă starea lor de la Ben-Hur, astfel încât ea îi spune că mama sa si sora a murit.
În timpul cursei car, Messala conduce un car cu palete de pe hub-uri pentru a rupe în afară de vehicule concurente. În cursa violente şi istovitor, Messala încearcă să distrugă carul lui Ben-Hur, dar distruge propriul său loc. Messala este rănit de moarte, în timp ce Ben-Hur câştigă cursa. Înainte de a muri, Messala spune Ben-Hur că “rasa nu este de peste”, şi că el poate găsi familia sa “, în Valea leproşii, în cazul în care aveţi posibilitatea să le recunoască.” Ben-Hur vizitează colonie de leproşi din apropiere, în cazul în care (ascuns din punctul lor de vedere), el vede pe mama sa si sora.
Esther aude Isus predica Predica de pe Munte, şi spune Ben-Hur despre mesajul de pace şi de iertare a auzit. Blamarea regulă Roman pentru soarta familiei sale, Ben-Hur respinge patrimoniul său şi cetăţenia romană. Aflând că Tirţa este pe moarte, Ben-Hur şi Estera ia-o şi pe Maria pentru a vedea pe Isus, dar procesul a lui Isus înainte de a lui Ponţiu Pilat a început. Isus începe marşul său spre Golgota şi poticni înainte de Ben-Hur. Recunoscând Isus de la întâlnirea lor anterioară, Ben-Hur încearcă să-i dea apă, dar poliţiştii de a le separa.
Ben-Hur martori crucificarea lui Isus. Miriam şi Tirţa sunt vindecat în mod miraculos. Ben-Hur spune Esther, care a auzit Iisus de iertare în timp ce pe cruce, şi spune: “M-am simţit vocea sa ia sabia din mâna mea.”