Avatar

Raporteaza film nefunctional!

Prin 2148, oamenii s-au epuizat grav resursele naturale ale planetei. În 2154, Dezvoltarea Resurselor de administrare (ADR) pentru mine un valoros minerale unobtanium-pe Pandora, o lună dens impadurita locuibilă a Polyphemus gigant de gaz în sistemul Alpha Centauri stele [10] Pandora, a cărei atmosferă este otravitoare pentru om., este locuit de Na’vi, 10-picior (3,0 m)-inalte, albastru-pielea, umanoizi Sapient [33], care trăiesc în armonie cu natura şi să se închine o zeiţă mamă numit Eywa.
Pentru a explora biosferei Pandorei, oamenii de stiinta folosesc Na’vi-umane hibrizi numite “avataruri”, operate de oameni genetic compensate; Jake Sully (Sam Worthington), un marin paraplegic fost, înlocuieşte pe fratele său geamăn decedat ca un operator al unuia. Dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver), şeful Programului de Avatar, consideră că Sully un înlocuitor inadecvat şi-l atribuie ca un bodyguard. Protejând în acelaşi timp avatarurile de har şi om de ştiinţă Norma Spellman (Joel David Moore), astfel cum acestea colectarea de date biologice, avatarul lui Jake este atacat de un thanator şi fuge în pădure, în cazul în care el este salvat de Neytiri (Zoe Saldana), o femeie Na’vi . La vedere a unui semn de bun augur, ea îl duce la clanul ei, după care mama lui Neytiri Mo’at (CCH Pounder), liderul clanului spirituală, ordine fiica ei de a iniţia Jake a lor în societate.
Colonelul Miles Quaritch (Stephen Lang), şeful ADR forţă de securitate privată, Jake promite că societatea va restabili picioarele lui, dacă el adună informaţii despre locul de Na’vi şi clanul lui adunare, un gigant arboricole zisul Hometree, [34], din motive că aceasta se află de mai sus cel mai bogat depozit de unobtanium în zonă. Când harul învaţă din aceasta, ea se transferă, Jake, şi Norm la un avanpost. Peste trei luni, Jake creste să simpatizeze cu localnicii. După ce Jake este iniţiat în trib, el şi Neytiri alege unele de altele, colegi, şi, în curând după aceea, Jake descoperă schimbarea lui de credinţă atunci când încearcă să dezactiveze un buldozer, care ameninţă să distrugă o sacru site-ul Na’vi. Când Quaritch arată o înregistrare video de atac a lui Jake pe buldozer a administratorului Parker Selfridge (Giovanni Ribisi), [35] şi un altul în care Jake admite că nu va abandona Na’vi Hometree, ordinele de Selfridge Hometree distruse.
În ciuda argumentul lui Grace, care distruge Hometree ar putea deteriora nativ reţele neuronale biologice la Pandora, Selfridge dă Jake si Grace o şansă finală pentru a convinge Na’vi să evacueze înainte de a începe atacul. În timp ce încearcă să-i avertizeze Na’vi, Jake mărturiseşte a fi un spion şi Na’vi să-l captiv şi Grace. Văzând aceasta, forţele lui Quaritch distruge Hometree, uciderea tatălui lui Neytiri (şeful clanului), şi multe altele. Mo’at eliberează Jake si Grace, dar acestea sunt desprinse din avatarurile lor şi închişi de către forţele lui Quaritch. Pilot Trudy Chacón (Michelle Rodriguez), dezgustat de brutalitatea lui Quaritch, le duce la avanpost lui Grace, dar în timpul evadării, muguri Quaritch la ei, care loveşte Grace.
Pentru a recâştiga încrederea Na’vi lui, Jake se conectează mintea sa că a Toruk, un animal de pradă, cum ar fi temut dragon şi onorat în istoria Na’vi. Astfel conectat, Jake găseşte refugiaţi de la copac sacru de suflete şi să insiste cu Mo’at pentru a se vindeca Grace. Clan încearcă să transfere Grace din corpul uman în ei avatar ei cu ajutorul Arborele de suflete, dar cedează la leziuni ei înainte de proces poate finaliza.
Suportat de noul şef Tsu’tey (Laz Alonso), care acţionează în calitate de traducător a lui Jake, Jake vorbeşte de a uni clan şi le spune să adune alte clanuri pentru a lupta împotriva ADR. După ce a observat această convenţie, Quaritch organizează o grevă de pre-preventiv împotriva Arborele de suflete, crezând că distrugerea sa va demoraliza localnicii. În ajunul de lupta, se roagă Jake la Eywa, prin intermediul unei conexiuni neuronale la Arborele de suflete, pentru a interveni în numele Na’vi.
În timpul luptei ulterioare, Na’vi suferit pierderi grele, inclusiv Tsu’tey şi Trudy, dar sunt salvaţi atunci când Pandorei faunei sălbatice se alăture în mod neaşteptat atac şi coplesesc oamenii, care Neytiri interpretează ca răspuns la rugăciunea lui Eywa lui Jake. Jake distruge un bombardier improvizat înainte de a putea ajunge la Arborele de suflete; Quaritch după care îmbracă un costum AMP şi încălcare unitate de link avatarul care conţine corpul uman lui Jake, Jake expunerea la atmosfera otrăvitoare a Pandorei. Quaritch, apoi se pregăteşte să taie gatul de avatarul lui Jake, dar ucide Neytiri Quaritch şi salvează Jake de la sufocare.
Cu excepţiile de Jake, Norm, Max si oameni de stiinta mai multe alte, toţi oamenii sunt expulzaţi din Pandora şi trimis înapoi pe Pământ, whereafter Jake este transferată în întregime în avatarul său, cu ajutorul a Arborele de suflete.