As Good As It Gets

Raporteaza film nefunctional!

Melvin Udall este un mizantrop care lucreaza la domiciliu ca un romancier best-seller în New York City. El suferă de tulburare obsesiv-compulsiva, care, asociat cu mizantropie lui, îndepărtează aproape toată lumea cu care el interacţionează. El mănâncă micul dejun la aceeaşi masă în acelaşi restaurant în fiecare zi, folosind ustensile de plastic de unică folosinţă el aduce cu el din cauza mysophobia său patologic. El ia un interes în chelneriţă său, Carol Connelly, server numai la restaurant, care poate tolera comportamentul lui.
Într-o zi, vecinul lui Melvin, un artist homosexual pe nume Simon Bishop, este agresat şi aproape ucis. Melvin este fortat sa aiba grija de cainele lui Simon Verdell în timp ce Simon este internat în spital. Desi initial nu se bucură de grija pentru câine, Melvin devine emotional ataşat la acesta. El primeste simultan mai multă atenţie de la Carol. Când Episcopul este eliberat din spital, Melvin nu este în măsură să facă faţă emotional cu returnarea câine. Melvin viaţa lui este în continuare modificat atunci când Carol decide să lucreze mai aproape de casa ei din Brooklyn, astfel ea poate avea grijă de fiul ei acut astmatic (Jesse James). Imposibil să se adapteze la o altă chelneriţă, Melvin aranjează să plătească pentru cheltuielile de fiul ei medicale, în cazul în care Carol este de acord să continue să lucreze la restaurantul ei anterior, în Manhattan.
Între timp, atacul lui Simon şi de reabilitare, împreună cu preferinţa Verdell pentru Melvin, Simon determină să-şi piardă muza lui creatoare. Simon se apropie de faliment din cauza la facturile sale medicale. Simon agent, Frank Sachs, Simon convinge să meargă la Baltimore şi să ceară părinţilor săi înstrăinaţi de bani. Frank oferă folosirea Melvin a masinii sale pentru călătorie. Melvin invită pe Carol să le însoţească în călătoria pentru a diminua stangacia. Ea acceptă fără tragere de inimă invitaţia, şi relaţiile dintre cele trei dezvolta. Odată ajuns în Baltimore, convinge Carol Melvin să o ia pentru a avea cina. Comentariile Melvin în timpul cinei supărat foarte mult Carol, şi ea lasă brusc. La văzut frustrat Carol, Simon incepe sa deseneze si ei reaprinde creativitatea lui, o dată mai mult sentimentul de dorinţa de a picta. El scurt reconecteaza cu părinţii săi, dar este capabil să le spun că el va fi bine.
După întoarcerea la New York, spune Carol Melvin că ea nu-l vrea in viata ei mai. Ea regretă mai târziu declaraţia ei şi cheamă-l să îşi ceară scuze. Relaţia dintre Melvin şi Carol rămâne complicat până la Simon, pe care Melvin a permis să se mute cu el până când el poate primi un apartament nou, Melvin convinge să declare dragostea lui pentru ea de la apartamentul ei din Brooklyn, unde cei doi dau seama de profunzimea lor conexiune personală. Filmul se încheie cu Melvin şi de Carol de mers pe jos împreună pentru a cumpăra sub formă de rulouri proaspete de la brutăria din colţ.