Apocalypse Now

Raporteaza film nefunctional!

US Army Căpitanul şi operaţiuni speciale veteran Benjamin L. Willard (Martin Sheen), a revenit de la acţiune la Saigon în cazul în care, singur în camera lui, el trăieşte halucinaţii. Ofiţerilor de informaţii generalul locotenent Corman (HG Spradlin) şi colonelul Lucas (Harrison Ford), se apropie de el cu o misiune: Willard trebuie să urmeze râul Nung în jungla din Cambodgia de la distanţă, găsiţi Rogue US Special Forces colonelul Walter E. Kurtz (Marlon Brando), şi -l omoare. Kurtz aparent a fost nebun şi porunceşte acum trupele proprii Montagnard în interiorul neutru Cambodgia.
Willard se alătură unei PBR Marinei comandat de George “şef”, Phillips (Albert Hall) şi membri ai echipajului Johnson Lance (Sam Bottoms), Jay “Chef”, Hicks (Frederic Forrest) şi Tyrone “Mr. Clean” Miller (Laurence Fishburne). Pentru escorta ei întâlnire cu imprudenţă locotenent-colonelul Bill Kilgore (Robert Duvall), care comanda un escadron de elicoptere de atac. Iniţial batjocură la ei, se împrieteneşte cu Kilgore Johnson ca ambele sunt dornici de surferi. Când Willard sugerează Viet Cong-umplut gura de coastă a râului Nung, Kilgore acceptă datorită condiţiilor navigare acolo. După greve napalm şi Ride a Valkirii joc de-a lungul difuzoare elicopter, plaja este luată şi ordinele Kilgore pe alţii să-l naviga pe fondul focul inamic. În timp ce toată lumea Kilgore regales nostalgie despre o greva anterior, Willard adună oamenii lui la PBR, care a fost transportat de un elicopter.
Willard cerne prin fişiere de Kurtz, de învăţare a fost un ofiţer model şi general, posibil în viitor, un soldat de top în domeniu. Navigarea în amonte, echipajul întâlneşte un tigru şi vizita mai târziu, un depozit de aprovizionare spectacol USO oferind Playmates Playboy. Echipajul căuta un sampan civil au venit peste, dar Dl Curat, se fixează şi ucide aproape toate la bord, în timp ce Willard impusca rece un supravieţuitor vătămate de a preveni orice întârziere a misiunii sale. La atingerea unui avanpost american la un pod în atac constant, Willard este informată că o Colby, căpitanul (Scott Glenn), a fost trimis pentru a găsi Kurtz, dar acum lipseşte. Lance Chef şi sunt continuu sub influenţa drogurilor şi Lance devine retras, pete faţa lui cu vopsea de camuflaj.
A doua zi, barca este tras de către un inamic nevăzut în copaci, uciderea Dl Curat, şi de cotitură ostil faţă de şef Willard. Mai târziu, ei sunt într-o ambuscadă din nou, de războinici Montagnard. Se vor întoarce de incendiu şi de şef este tras în ţeapă cu o suliţă, care apoi încearcă să omoare Willard trăgându-l pe el, dar în cele din urmă cedează la rana. Ulterior, Willard se increde in restul Chef Lance şi despre misiunea lui, şi ei fără tragere de inimă sunt de acord să continue amonte în cazul în care se vedea de coastă este plină cu cadavre. Ajungând la avanpost lui Kurtz, Willard Lance ia cu el la sat, lăsând în urmă Chef cu comenzi pentru a apela un atac aerian asupra satului, dacă el nu se întoarce.
În tabără, cei doi bărbaţi sunt îndeplinite de către un fotograf independent maniacal (Dennis Hopper), care explică faptul că abilităţile lui Kurtz avantajos filosofice inspira pe oameni sa-l urmeze. După cum se procedează, ei văd şi organismele de capete retezate împrăştiate despre templu din apropiere, care serveşte ca spaţii de locuit a lui Kurtz, şi se confruntă cu lipsă Căpitanul Colby, care este aproape catatonic. Willard este adus în faţa Kurtz în templu întunecată, în cazul în care Kurtz l derides ca un băiat comision. Între timp, Chef solicită în atac aerian, dar este răpit. Legat de un post, Willard strigă neputincios în cap retezat Kurtz picături bucătarului în poala lui. După ceva timp, Willard este eliberat si dat libertatea de compus. Kurtz l prelegeri pe teoriile sale de război, umanitate şi civilizaţie în timp ce lauda cruzime şi dedicarea de Viet Cong. El cere Willard să spună totul despre el, fiul său, în caz de moartea lui.
În noaptea aceea, ca satenii ritual de sacrificare un bivol de apă, Willard intră în camera lui Kurtz ca Kurtz este de a face o înregistrare, si il ataca cu sabia. Minciuna rănit mortal pe teren, şopteşte Kurtz ultimele sale cuvinte “de groază … groaza …” înainte de a muri. Willard coboară scările de la camera lui Kurtz şi scade arma. Sătenii face, de asemenea, şi pentru a permite Willard să ia Lance de mână şi-l duce la barca. Doi dintre ei naviga departe ca loviturilor aeriene sunt lansate pe sat şi cuvintele finale Kurtz de ecou