Amadeus

Raporteaza film nefunctional!

Povestea începe în 1823, persoanele în vârstă Salieri tentative de sinucidere prin tăiere gât în timp ce tare cerşit iertare pentru că a ucis Mozart în 1791. Amplasat într-un azil de nebuni pentru actul, Salieri este vizitat de un preot tânăr care caută să ia mărturisirea lui. Salieri este ursuz şi dezinteresat, dar în cele din urmă se încălzeşte la preot şi lansează într-un lung “confesiune” despre relaţia sa cu Mozart.
Povestea merge pe Salieri, prin noapte şi în ziua următoare. El aminteşte despre tinereţea sa, în special cu privire la devotamentul lui faţă de Dumnezeu şi dragostea sa pentru muzică şi cum el se obligă faţă de Dumnezeu să rămână celibatar ca un sacrificiu în cazul în care se poate dedica cumva viaţa lui la muzica. El descrie modul în care planurile tatălui său, pentru el au fost să meargă în comerţ, dar sugerează că moartea subită a tatălui său, care a sufocat la moarte în timpul mesei, a fost “un miracol”, care ia permis să urmeze o carieră în muzică. În povestirea sa, el este brusc un adult aderarea elita culturală în secolul 18 Viena, “oraşul de muzicieni.” Salieri a începe cariera ca un devotat, om cu frica lui Dumnezeu, care crede că succesul şi talentul său ca un compozitor sunt recompense lui Dumnezeu pentru evlavia lui. El este conţinut ca compozitor instanţa de Sfântul Împărat Roman Iosif al II-lea.
Mozart soseşte în Viena, cu patronul său, contele von Colloredo Hieronymus, Printul-Arhiepiscop de Salzburg. Salieri arată secret Mozart, la palatul arhiepiscopal, dar ele nu sunt corect introduse. Salieri vede că în afara scenei, Mozart este ireverenţioasă şi indecent. El recunoaşte, de asemenea primul talentul imens afişat în lucrările adulţi de Mozart. În 1781, când Mozart îndeplineşte împăratul, prezintă Salieri Mozart, cu o “luna martie a venit”, care a muncit din greu pentru a crea. După audierea martie doar o singură dată, Mozart se joaca din memorie, criticile ea, şi improvizează o variaţie de efort, de transformare a lui Salieri “fleac” în “Non Più andrai” lui martie, de la 1786 opera Nunta lui Figaro.
Role Salieri, la noţiunea de Dumnezeu, vorbind prin copil, nerăbdător Mozart: Cu toate acestea, el consideră ca muzica lui miraculoasă. Treptat, credinţa lui Salieri este agitat. El crede că Dumnezeu, prin geniul lui Mozart, este crud râde la Salieri de mediocritate muzical propriu. Luptele Salieri cu Dumnezeu sunt intercalate cu scene care prezintă studiile proprii ale lui Mozart şi necazurile cu viaţa în Viena: mândria de la primirea iniţială a muzicii sale, furie şi neîncredere faţă de tratamentul sa ulterioară de către italieni a instanţei împăratului, fericirea cu Constanze soţia sa şi a lui fiul lui Karl, şi durerea de la moartea tatălui său Leopold. Mozart devine mai disperată ca cresterea cheltuielilor familiei şi scăderea lui comisioane. Atunci când Salieri învaţă de dificultăţi financiare ale lui Mozart, el vede şansa lui de a se răzbuna, cu ajutorul “lui Dumnezeu Beloved” (sensul literal de “Amadeus”), ca instrument.
Salieri la cale un complot complex pentru a obţine victoria finală asupra lui Mozart şi a lui Dumnezeu. El se deghizează într-o mască şi costum similar cu cel a văzut Leopold purta la o petrecere, şi de comisiile de Mozart pentru a scrie un recviem, oferindu-i o plată în jos şi promisiunea de o sumă enormă la finalizarea. Mozart începe să scrie piesa, recviem in D minor, conştienţi de adevărata identitate a patronului său misterios şi uită de intenţiile sale criminale. Atenua peste orice detalii cu privire la modul în care s-ar putea comite crima, Salieri locuieşte pe anticiparea de admiraţie de colegii săi şi a Curţii, atunci când aplaudă magnific Requiem, şi el pretinde a fi compozitor de muzica. Numai Salieri şi Dumnezeu ar cunoaşte adevărul, care Mozart a scris propria sa masă Requiem, şi că Dumnezeu ar putea urmări în timp ce doar Salieri primeşte în cele din urmă faima şi notorietatea pe care o merită.
A lui Mozart se agravează situaţia financiară, precum şi cerinţele compun din Requiem-ul şi Flautul fermecat-l conduce la punctul de epuizare ca el lucra supleanţi între cele două piese. Constanze îl părăseşte şi ia fiul lor cu ei. Agraveaza starea lui de sanatate si el se prăbuşeşte în timpul executării premiera de Flautul fermecat. Salieri ia lovit casa lui Mozart şi convinge-l să lucreze pe Requiem. Mozart, Salieri, în timp ce dictează transcrie pe tot parcursul nopţii. Atunci când se întoarce Constanze în dimineaţa, ea spune Salieri să plece. Constanze blochează manuscrisul departe, în ciuda obiecţiilor lui Salieri, dar ca ea se duce să se trezească soţul ei, Mozart este mort. Requiem este lăsată de izbelişte, şi Salieri este lăsat de neputincioasă ca şi corpul lui Mozart este scos din Viena pentru a fi înmormântat în mormânt un cerşetor de masa.
Filmul se încheie ca Salieri termină povestind povestea sa tânărul preot vizibil agitat. Salieri a ajunge la concluzia că Dumnezeu a murit Mozart, Salieri, mai degrabă decât să permită să împartă chiar şi o uncie de slava lui, şi că el este expediat pentru a fi “patronul de mediocritate.” Salieri scuteste preotul de mediocritatea lui proprie şi binecuvântează pacientii sai colegi ca el este luat în scaunul cu rotile. Ultimul sunet auzit înainte de a rola de credite este a lui Mozart de înaltă ţinută morală râs.