300

Raporteaza film nefunctional!

Dilios, un soldat spartan, narează povestea lui Leonidas din copilărie de a deveni un rege al Spartei. Ani mai târziu, un mesager persan ajunge la porţile Spartei, cerând prezentarea de Sparta regelui Xerxes. Ca răspuns la această cerere, Leonidas şi gărzile lui da mesager într-un mare bine. Ştiind acest lucru, va solicita un atac persană, Leonidas vizite eforie-vechi de lepra de culpabilitate preoţi ale căror binecuvântare el are nevoie în faţa Consiliului Spartan va autoriza merge la război. El propune, ei resping persanii superioare numeric, prin utilizarea terenului de la Termopile (Portile Hot), şi funneling perşi într-o trecere îngustă între stânci şi mare. Cele eforie consulta Oracle, care decrete care Sparta nu trebuie să meargă la război în timpul Carnea lor de festival religios. Ca Leonidas Plecare, doi agenţi de Xerxes apar-unul dintre ei, Charlize Theron, un spartan, care a mitui eforie cu concubine şi bani.
Leonidas urmează planul său oricum, stabilind cu doar 300 de soldaţi, pe care el numeşte gărzile sale personale, pentru a evita nevoie de acordul Consiliului. Deşi el ceea ce priveşte misiunea de sinucidere anumit, el speră sacrificiu va stimula Consiliului să se unească împotriva Persiei. Pe drum la Termopile, arcadieni alăture spartani. De la Termopile, care construiesc un perete să conţină persani se apropie. Ca de construcţie continuă, Leonidas îndeplineşte Ephialtes, un cocoşat spartan în exil ai căror părinţi au fugit Sparta să-l cruţe infanticid sigur. Dorind să răscumpere numele tatălui său, Ephialtes cere să se alăture luptei, el avertizează Leonidas de o cale de secret de perşi ar putea folosi pentru a păcăli şi le înconjoară. Deşi Leonidas simpatizează cu voinţa de a lupta Ephialtes, îl întoarce în jos, ca Ephialtes nu poate deţine în mod corespunzător un scut: acest lucru ar compromite formarea spartanii de falanga.
Înainte de luptă, perşii cere ca spartanii să armele lor. Leonidas refuză, şi cu formarea lor falanga strâns unită, de spartani folosi terenul îngust pentru a riposta în mod repetat avansarea armatei persane. Xerxes personal tratative cu Leonidas, oferindu-i bogăţia şi puterea în schimbul loialităţii sale şi de predare. Scade Leonidas, Xerxes şi a trimite garda de elita, cu nemuritori formidabile, să atace, dar cu spartanii expediere cu succes le, suferind câteva victime ale propriei lor. Xerxes trimite apoi un număr de arme exotice la spartani, inclusiv bombe cu pulbere neagră şi gigantice de război de fiare, dar toate aceste atacuri nu. În timpul acestor atacuri, Astinos este ucis, ceea ce conduce tatăl său, căpitanul Artemis într-un acces de furie.
Suparat de respingerea lui Leonidas, Ephialtes defecte la perşi şi îi informează de calea secretă. Când îşi dau seama că trădarea lui Ephialtes, retragerea arcadieni, şi Leonidas comenzi Dilios să se întoarcă la Sparta pentru a spune Consiliului de sacrificiul lor. Deşi Dilios au rănit recent ochiul stâng în luptă, el este apt de luptă în continuare, dar Leonidas decide să folosească darul Dilios povestiri pentru a face apel la Consiliul spartan. Deşi ezită să lase în urmă pe fraţii săi, Dilios lasă cu arcadieni.
În Sparta, regina Gorgo (sotia lui Leonidas “), este violată de către Theron, care înainte de a promite ajutorul său în a convinge Consiliul spartan de a trimite întăriri în Leonidas. Cu toate acestea, în urma ei la adresa Consiliului, Theron, trădează în mod public de către Regina acuza ei de adulter, fapt care ia determinat pe consilieri să strige în ultraj şi Gorgo să-l omoare într-un acces de furie. Pumnal care Gorgo foloseşte pentru a ucide Theron strapunge punga lui, deversând în monede persane din haina lui, dezvaluind rolul lui ca trădător, iar Consiliul este de acord să se unească împotriva Persiei.
De la Termopile, persanii folosi calea de capra pentru a păcăli pe spartani. General, Xerxes a cere predarea lor, oferind din nou titluri Leonidas şi prestigiu. Leonidas aparent arcuri în depunerea, care să permită Stelios a sări peste el şi-l omoare pe generali, în loc. Furios, ordinele Xerxes trupele sale pentru a ataca. Leonidas se ridică şi aruncă suliţa de la Xerxes, reducerea regele pe obraz, îndeplinind astfel o promisiune mai devreme pentru a “face hemoragie rege-zeu”. Vizibil deranjat de acest memento de mortalitate său, Xerxes uita ca un baraj masiv de săgeţi ucide toate spartani. Momente înainte de moartea sa, Leonidas promite dragostea lui eterna de Gorgo.
Încheierea povestea lui în faţa unei audienţe de spartani la marginea câmpului de luptă de un an după Termopile, Dilios priveşte modul în care armata persana a suferit dezertări, din frică şi pierderi grele au suferit în mâinile de numai 300 de spartani. Cuvântul de rezistenţa lor curajos răspândit în Grecia, inspira diferite oraşe-state să se unească împotriva perşilor. Acum, persanii se confruntă cu 10.000 de spartani de conducere 30.000 de greci gratuite. Desi in inferioritate numerica încă trei la unu, Dilios declară că grecii trebuie să fie victorioasă şi laudă sacrificiul de 300. El conduce apoi greci într-o acuzaţie împotriva armatei persane, începând Bătălia de Plataea.